לא../images/Emo70.gif בגדול אתה צודק. בקטן - אתה
מתעלם לחלוטין מהיכולת ל"החריג" חלק ממה שאנו עושים במסגרת החריגים הקבועים בחוק הפלת"ד. מרוצים - הוא אחד הדברים המחריג את הכיסוי הביטוחי. מכאן - שאם יוכח (חובת ההוכחה על חברת הביטוח) שהנהיגה היתה שלא לפי האמור במסגרת חוק הפלת"ד - לא יהיה כיסוי. חוק הפלת"ד בנוי עם 2 סוגים של הגדרות - בתחילתו יש הגדרות מכלילות, בנויות כמו נוסחה נסיגתית, של כל המיקרים הנכללים בחוק, ושעליהם ניתן לתבוע פיצויים. לאחר מכן בסעיפים 7, 7א, 7ב מצויות כל ההגדרות המוציאות מגדר תכולת החוק את כל המיקרים עליהם לא יהיה פיצוי. לפי ההגדרות המכלילות, למעט התנאי 1 להלן, פעילות המגרש כלולה בתכולת החוק וניתן לתבוע פיצויים. עד כאן הכל טוב. אבל לפי ס' 7, תת סעיפים: 1,3,5 יש אפשרות לחברת הביטוח להוציא החוצה מתכולת החוק פיצויים בגין תאונות שקרו ברכיבת מגרש - מרוץ בפרט, אך ייתכן שגם אימון. להלן בס' 2-4. בפרט: 1. ניתן להחריג את האימונים מתכולת ס' 1, הגדרת "תאונת דרכים". 2. לפי ס' 7(1) לחוק הפלת"ד - מי שגרם לתאונה במתכוון אינו זכאי לפיצויים לפי חוק הפלת"ד. לכן - אם בעקיפה של שבת - הרוכב שהתנגש מאחור כשניסה לעקוף, הוא גם זה שנפגע, תאמר חברת הביטוח שהוא גרם לתאונה במתכוון ולכן לא זכאי לפיצוי. 3. ס' 7(3) לחוק הפלת"ד - מי שנהג ברכב כשאין לו רשיון לנהוג בו לא זכאי לפיצוי. -> כולל את כל בעלי ה YZ, CR וכלים מוסבים (ללא רישוי מתאים). 4. לפי ס' 7(5) לחוק הפלת"ד - מי שנהג ברכב ללא ביטוח לפי פקודת הביטוח, או כשהביטוח שהיה לו לא כיסה את שימוש ברכב לא זכאי לפיצוי. מי שאין לו ביטוח בתוקף - ברור. למי מאיתנו הביטוח מכסה פעילות תחרותית? זה תחום אפור - חברת הביטוח תטען שאין כיסוי לכזו פעילות, הרוכב יטען שהפעילות שבוצעה אינה פעילות תחרותית. מי שישכנע את השופט יותר - יקבע את התוצאה. אני לא חושב שהדבר נדון עדיין בבית משפט בארץ, אך אני בספק אם בבית משפט תתגלה אהדה רבה לפעילות מרוצים שלא במסגרת חוקית. דבר נוסף הוא שבנזיקין (ויש על כך ראיות בפסיקה גם בארץ וגם בעולם) השופטים נוטים לשפוט עם מצפונם. כלומר - במידה ונגרם נזק גוף כבד לרוכב, והיה לו ביטוח, רוב הסיכויים שיקבל כיסוי ביטוחי. לעומת זאת אם הרוכב הוא בעל כיס עמוק ולא נגרם נזק כבד - לא בטוח שיקבל כיסוי. בכל אופן - אני בטוח שאף רוכב לא רוצה חלילה להגיע במשפט למצב בו כל תקוותיו לקבלת פיצוי על נזק גוף מבוססות על חישובים סטטיסטיים של נטיות החלטה של שופטים במיקרי נזיקין.