לא רחוק היום

45degrees

New member
לא רחוק היום

שבו במדינת ישראל ספורט מוטורי יהיה חוקי. מי מאיתנו רוצים להתחרות במסגרת החוקית שתקום? מי מאיתנו רוצים להמשיך להתחרות באופן פיראטי? אני יודע שחלקכם מתייחסים לנושא בזלזול, בצחוק, לא ברצינות ועוד.... אני חושב שהנושא רציני מאוד. רק דוגמא: בזמנו נאמר לי אישית על ידי הבעלים/מנהל של מסלול נחשונים - שכל עוד לא חוקי לעלות על המסלול עם אופנועים להתחרות - לא יהיו שם מרוצים. אחרי שרכבתי שם פעם עם האופנוע, אני בהחלט רוצה לרכב שם במסגרת תחרותית -מסלול ממש מדהים. זו רק דוגמא בה פעילות במסגרת החוק יכולה לעזור לנו. מה אתם אומרים - אתם יכולים (פחחח
) לענות ברצינות לשאלות שלמעלה?

lady R

New member
אפשר להעלות סקר עם הצבעה

ובאותה הזדמנות להכניס את "פאנגס .vs סוניה האדומה" לטאגליינס. חן חן ויום טוב

KTM620SM

New member
מי ירצה להתחרות פיראטי?

אם וכאשר יעבור החוק, ומתכונתו תהיה רלוונטית (קרי - לא רק כלי רכב "מירוצים" אלא כל כלי רכב) - אז כולנו נתחרה באופן רשמי בליגה מספונסרת ע"י חבריו הפלצנים של פאנגס, ועוד אולי כמה יבואנים ונותני חסות. אך אם החוק לא יהיה רלוונטי עבורנו (כלי רכב מיועדים אך ורק למירוצים, מחירי מסלול בשמיים, וכו' וכו') - או אז נחזור לימי המחתרת העליזים. דרך אגב - יותר מעניינת השאלה מה יקרה לאימונים השבועיים - תארו לעצמכם מצב שכדי להתאמן יאלץ כל מתחרה לשלם סכום של נניח 150 ש"ח. תכפילו בארבע (4 שבתות לחודש) - והופ.... חלקנו ימשיך להתאמן במחתרת.

sm animal

New member
באוטופיה

יהיו כמה מסלולי מירוץ שיתחרו על כיסהם של כל חובבי הספורט המוטורי, תחרות זו תביא להורדת מחיר השימוש במסלול ב free practic day. היבואנים ושאר העסקים המעורבים בענף יפנימו את העובדה שככל שירכבו/ינהגו אנשים במסלול המירוצים כך המכירות שלהם יגדלו, ולכן אני רואה לדוגמה ימי מסלול אשר מספונסרים ע"י היבואנים. כאשר יהיה חוק ספורט מוטורי עלויות האחזקה שלנו ירדו (מחיר הצמיגים וכו') את הפער בין ההוצאות דהיום וההוצאות העתידיות נוציא על מסלולי מירוץ. בנוסף לרוכבים הטובים יהיו ספונסרים ולא יהיו להם כלל הוצאות (אולי אפילו רווחים...) כאשר ירצו להפיק ליגת מירוצים או מירוץ בודד, המפיק יעשה זאת על מנת להרוויח כמה שיותר כסף, כמה שיותר כסף = קהל, קהל=רק אם יש אקשן, אקשן= הרבה רוכבים, רוכבים = רוכבים טובים, רוכבים טובים= אימונים, אימונים = על חשבון מפיקי האירועים והספונסרים שרוצים חשיפה גדולה ורחבה. בקיצור אנשים, אם אתם מסוגלים לראות את החזון, אז אתם תבינו שהעסקנים הכלכליים לא רואים ברוכב כמקור הכנסה! הרוכב הוא כלי בידי אותם אנשי עסקים המשמש למשוך קהל ומפרסמים. לסיכום: ההתחלה תהיה קשה אך אני מצליח לראות בקצה האופק את האוטופיה מתממשת והופכת למציאות. איך אמר פנטזיונר גדול מהעבר? : "אם תרצו אין זו אגדה..."

KTM620SM

New member
מסכים עם כל מילה

אלא שעד אז אני כבר אהיה עם מקל הליכה (ולא בגלל פאנגס....). בעיני רוחי אני רואה את מומי אנגלברג ג'וניור עוקף מבחוץ את שחף פאנגס וסוגר בכל הקפה על תום לויןת במסלול ע"ש הרצאבי, כשההורים הגאים עומדים בצד, מעודדים ומעבירים חוויות על קורס שלב ת"ג

sm animal

New member
זו תהיה זכות גדולה לדעת

שאנחנו הענקנו לדורות הבאים הזדמנות לקחת חלק בספורט מוטורי באופן מקצועי. אני מוכן להסתפק בלראות ילדים צעירים נותנים בגז בארץ ואולי אפילו בחו"ל. חוץ מזה אפעל להקמת ליגת סניורים (60+), אז גם לנו יהיה קצת כיף מעבר לנחת.

MexMex

New member
אם אוכל לשער...

אל תצפו שהעסק יהייה יותר זול. יותר יקר דווקא, אני מניח. עלות יום מסלול אצלנו, זה 30 דולר למשתתף, או 1,500 דולר ליום שלם (לא כולל מרשלים / מדידת זמנים / אמבולנס וכו'). ברגע שמסלולים יפתחו, הרמה תעלה עוד יותר, כולל רמת הכנת האופנועים. ביטוח מיוחד? רישום שנתי ככלי מירוצים? ציוד מסלול כמו טרנספונדר / מכלי תפיסה / איבטוח (אל תזלזלו בחוטי ברזל האלו - זאת עבודה מסובכת למדי...). ככה נראה לי...מי יתן ואני טועה. בוקר M.

שחרלרט

New member
אימוני מיגרש הם חוקיים למהדרין..

האופנועים שלנו לא כלכך עמדים ברשוי,וזה משהוא אחר.

KTM620SM

New member
לא מדוייק

על פי החוק החדש - המסלול שבו תתרחש פעילות מוטורים צריל להיות מאושר על ידי גופים שונים ומשונים - לא נראה לי שכבישים נטושים ומנחתים עומדים בקריטריונים הללו :)

שחרלרט

New member
מדוייק בהחלט.

אימון לא נכלל בקטגוריית מירוץ. עובדה לאימוני מיגרש הפורום,יש אישור משטרה ועירייה. טסט בתוקף,ביטוח חובה,ואתה יכול לרכב איפה שאתה רוצה.בלי קשר לספורט מוטורי.

KTM620SM

New member
מי דיבר על מירוץ

זהו חוק הספורט המוטורי - ולא חוק מירוצים. גם אימון כדורגל הוא ספורט ולא רק גמר גביע אירופה. ויחי ההבדל הקטן בין אימון שלנו לאימון הנקבות מפורום 8!!!.

*Trinity*

New member
אנחנו מדברים על חוקי?

או על מכוסה ע"י הביטוח? שני דברים שונים לחלוטין!

KTM620SM

New member
חשבתי (?) עוד קצת ואתה צודק

עם רשיון רכב, טסט וביטוח אני יכול לרכב איפה שאני רוצה, אבל לא איך שאני רוצה. לצופה מבחוץ (איש כוחות המשטרה נניח), האימונים שלנו הם עבירת תנועה אחת גדולה - מהירות מופרזת, רכיבה בחוסר שליטה (החלקות...), "הקפצות גלגל", נסיעה תחרותית וכו'. אז נכון שאנו עושים זאת במסלול סגור ורחוק מעין הציבור - אך עדיין חוקי זה לא!

שחרלרט

New member
ידיד היקר זה כבר עניין של סנטיקה.

השוטר יכול לתת לך דו"ח אבל לא למנוע את עצם הרכיבה. וכן טריניטי יש לזה ביטוח. אני לא מדבר על מירוץ אלא על אימון.ויש הדל עצום ביניהם.

*Trinity*

New member
שחר

עפ"י הביטוח, נסיעה = רכיבה על האופנוע במטרה להגיע מנקודה א' לנקודה ב'. אימוני המגרש לא נופלים תחת הגדרה זו ואי לכך, עפ"י הביטוח, תאונות במהלך האימון אינן תאונות דרכים, משמע, אין כיסוי של הביטוח במהלך אימון. אבל למה להתווכח כשיש לנו עורך דין בפורום.

שחרלרט

New member
איפה כתוב בביטוח דבר כזה??

ביטוח תאונות מכסה הכל,למעט ואני מצטט"שימוש ברכב לתחרות או תחרות מהירות" דרך אגב בחוקי התעבורה אין מניעה חוקית לקיום תחרויות.

45degrees

New member
אם אבנר או הגופים המחליפים

אותה יחליטו שנעשתה רכיבה שכללה נהיגה בצורה רשלנית: לצורך העניין כל מה שאנו עושים יכול להיחשב כזה, אז בעניין תביעות לביטוח יופעל בבית משפט כלל שנקרא הפרה תורמת ובמסגרת זה אם תקבל פיצוי הוא יהיה הרבה יותר נמוך ממה שצריך. וה"אם" הזה הוא אם גדול. אתה עשוי אפילו להיות מחוייב בתשלומים לכל מיני גופים. ניתן יהיה להפעיל עליך תביעות שיבוב ועוד. כך שהתחום הוא מאוד אפור.

שחרלרט

New member
לא קשור לנהיגה רשלנית ולא בטיח

ביטוח חובה מכסה ניזקי גוף בכל מיקרה גם אם נסעת באדום,תוך כדי עישון סמים.עוד פעם אני אדגיש לא מדובר על פיצוי ותביעה אלא על טיפול רפואי. שוב פעם הראש היהודי מחפש פיצויים ואיך לתבוע.. תבינו דבר אחד.במירוצים אי אפשר לתבוע,ולא מקבלים פיצויים.קאפיש?!

למעלה