לא רחוק היום

*Trinity*

New member
שחר - לא קשור לפיצויים

הוצאות רפואיות מכוסות ע"י חברת הביטוח אך ורק אם מדובר בתאונת דרכים. לא משנה אם נסעת באדום, נגד כיוון התנועה, על המדרכה או היית שיכור ומסטול (כפי שאמרת), כל זאת עדיין במטרה להגיע מנקודה א' לנקודה ב' ולכן אתה מוגדר כפצוע תאונת דרכים. ברגע שהסתובבת לך בלי תכלית במגרש חניה, רדפת אחרי אנגלברג, הוא הביא לך בעיטה שהעיפה אותך קיבינימט ושברת אצבע ביד ימין, מבחינת חברת הביטוח, זו לא תאונת דרכים, כיוון שלא נהגת מנקודה א' לנקודה ב'. ברגע שזו לא תאונת דרכים אין חובה על חברת הביטוח לכסות את ההוצאות שלך. שוב, הכל תאורתי. אם חברת הביטוח טוענת שזו לא תאונת דרכים והיא לא צריכה לכסות הוצאות רפואיות, אתה יכול לגשת לבית משפט ולהוכיח שההתנהגות שלך כן נופלת תחת ההגדרה של תאונת דרכים. מבחינה הגיונית, אני מניחה שהסיכויים הם לטובתך, סה"כ לא יתכן שאדם שיכור יהיה מכוסה ואדם שרוכב בשביל להתאמן ברכיבה לא יהיה מכוסה. אבל החוק לא הגיוני. בנוסף, כפי שכבר אמרת, כל עוד לא תובעים פיצויים, אין סיבה שהעניין יעלה. לכן אדם שנפגע במירוץ או באימון, אל לו להגיש תביעה פן יסתבך. כמיטב הבנתי, כל הנושא הזה חסר תכלית כיוון שרוב הרוכבים לא יתבעו את חברת הביטוח שאין להם. אני מבקשת שאון בר כוח יכנס לכאן בשביל לסגור את הנושא הזה. ובנוסף, אני מבקשת מאון לשפר את יומי בצורות המקובלות - לפחות אחת איכותית.

שחרלרט

New member
לא מדוייק

להסתובב במגרש ללא תכלית וליפול ולהפצע עדיין נחשב כתאונת דרכים. אין שום מניעה ו\או הגדרה בחוק לגבי אימון או מירוץ רק התניית ביטוח החובה. כל תאונה המתרחשת בדרך(לפי הגדרת החוק) על רכב מנועי,מוגדרת כתאונת דרכים,ולא משנה תכלית הרכיבה.למעט ההגבלה שרשומה בפוליסת הביטוח שלא מכסה "תחרות או תחרות מהירות".וגם על פי חוקי תעבורה של מדינת ישראל אין מניעה חוקית לקיום מירוצים

45degrees

New member
שחר - נהג שבמודע נסע ללא ביטוח

חובה (ולא בטעות, כתוצאה משיכחה או משהו כזה) אינו מכוסה על ידי הביטוח. אם היו עמו אנשים ברכב שנפגעו - הם כן מכוסים והוא לא. אם הרכב שלי לא מבוטח בביטוח חובה, ואתה השאלת אותו ממני ברשות והיית חלילה מעורב בתאונה אז: 1. אם אתה לא ידעת שהרכב אינו מבוטח - אתה תהיה מכוסה. 2. אם אתה ידעת שהרכב לא מבוטח ועדיין נסעת - אתה לא מכוסה. והכל במסגרת החריגים לחוק הפלת"ד.

45degrees

New member
עדותו אינה הדבר בו השופט

תלוי באופן יחיד אתה יודע. מדי פעם - שופטים מחליטים שעדות של עד מסוים אינה משכנעת מספיק.

45degrees

New member
אם חברת הביטוח תחליט להילחם

הקשר הברור יהיה שלא יהיה כיסוי ביטוחי.

45degrees

New member
לא. אתה טועה. והטעות הזו מאוד נפוצה

ישנם מיקרים שנפגע תאונת דרכים (נפגע גוף) אינו מקבל פיצוי לא מאבנר, ולא מקרנית, או אף תוכנית ביטוח חובה אחרת. ויש סעיף מיוחד בחוק המגדיר במפורש מקרים אלה.

45degrees

New member
פרטתי למעלה כבר. ישנם יוצאים מן

הכלל שאינם נכנסים בגדר הכיסוי אותו מעניק חוק הפלת"ד. אם לצערך - אתה אחד מהם - לא תקבל כל כיסוי לעלות ההוצאות - הרפואיות והנגררות - ימי עבודה ועוד. יתר על כך - בתי החולים, קופת החולים, ועוד יוכלו לתבוע אותך בתביעת שיבוב על ההוצאות שהוציאו. תאר לך ששבר באגן יוריד מכיסך 60000 דולר. ולא מדובר על תאונה עם תוצאות קשות מדי. יותר גרוע - תאר לעצמך את המשמעות שאופנוע פוגע בצופה בקהל...

שחרלרט

New member
טוב אני אסביר לאט שתבין

אני מדבר על רכיבה במיגרש חניה,כאשר הרכב המדובר(בוא נגיד אופנוע)בעל ביטוח חובה בתוקף,טסט בתוקף.הרוכב ירכב במגרש ויבצע שמיניות להנאתו במגרש.נגיד ויפול וישבור את רגלו.הרוכב יקבל טיפול רפואי במסגרת ביטוח החובה.וגם אם יפגע בהולך רגל,גם הוא יטופל במסגרת ביטוח חובה. בדיוק כמו אם אותו רוכב יסע בכביש יחליק ויפגע בהולך רגל.

45degrees

New member
זהו שאת החוק אני מבין טוב מאוד

אם תצליח חברת הביטוח להוכיח "הפרה תורמת" או "רשלנות תורמת" (המונח המשפטי היותר מדויק לצורך העניין) אתה בבעיה. גובה הפיצוי עשוי להשתנות עד רמה שלילית אפילו - אתה תצטרך לשלם מכיסך על חלק מהנזקים. היו לכך כבר דוגמאות בפסיקה, בישראל. לא מדובר על סוד כמוס או על המצאה חדשה. למזלנו - חברות הביטוח לא הכניסו ידן לסוגיה הנ"ל. אל תשכח שאני בצד שלך, וחלילה איני מעוניין שהסטטוס קוו הנוכחי ישתנה לרעה.

שחרלרט

New member
על מה אתה מדבר ועל מה אני מדבר.

כל מה שאני אמרתי,שאימון מגרש הוא חוקי בדיוק כמו לרכב בכביש,ואתה מדבר איתי על רשלנות תורמת,ופיצויים.תפסיק לגרד את אוזן ימין עם יד שמאל,ולחפש לסבך עינינים.

45degrees

New member
אתה צריך להיפגש עם עורכי דין של

חברות ביטוח. אז דברים יתחילו להתבהר...

*Trinity*

New member
לא להפגש עם אף אחד.

להביא לכאן את שלמה או את און או מישהו שמבין בדיני תעבורה ונזקי גוף שיתן הסבר קצר עד כמה שאפשר (עורכי דין... כמה קצר זה כבר יכול להיות?). דיברתי כרגע עם עו"ד שאינו מתמחה בתחום ולטענתו הנושא אינו חד משמעי ויש מקום לבירור מעמיק. השאלות הן: א. האם אימוני המגרש חוקיים - אם כן אז למה המשטרה מגרשת אתכם? ב. האם יש כיסוי של ביטוח החובה בזמן אימון מגרש (לא מירוץ)?

שחרלרט

New member
תשובה ל..א.

המשטרה מגרשת אותנו כי,מתלוננים.או בעל המיגרש,או השכנים על רעש. אם היה אישור מבעל המיגרש ולא היה מרעיש לשכנים,לא הייתה מניעה לקיים אימון.לדוגמא "אופנוען מאומן" לא מגורש ע"י משטרת ראשון לציון,מאחר ויש אישור.ויתקנו אותי חברי ההדרכה אם אני טועה.דוגמא נוספת המיגרש בחיפה.

sm animal

New member
כל הרעיון בפלת"ד

הוא שהוא חוק פטרנליסטי, שהקשר בינו ולבין רשלנות תורמת הוא כמו הקשר בין האופנוע של 45 וסופרמוטו... עניין הרשלנות, או הפרת חובה חקוקה רלוונטי להליך הפלילי בלבד! גם אם תהרוג תוך כדי ווילי ילד בן 4 והיה לך ביטוח חובה לא תתבע נזיקית, אלא רק פלילית. לכן החוקיות התעבורתית של אימוני הסופרמוטו לא רלוונטיים בכלל כל עוד יש ביטוח חובה. יתתכן שיפתחו תיק פלילי וירשיעו אותך בנהיגה רשלנית ותשב בכלא על כך, אך נזיקית לא ידרשו ממך מאום.

למעלה