לא רוצים לישון...

בנצ100

New member
לא רוצים לישון...

אוף. אין דרך יפה להציג את זה. הבחור, לא רק שהוא לא משפר את הרגלי השינה שלו, אלא אפילו מרע אותם בהדרגה. אתמול התעוררנו רק 5 פעמים בלילה, מתוכן 3 הנקות (12 בלילה, 3, 5 וחצי) אז זה נחשב ללילה מוצלח. בלילות אחרים אני מתייאשת ומביאה אותו למיטה באיזשהו שלב, כי כבר אין לי כוח לקום, ואז כל הלילה אני לא ממש ישנה, כי הוא זז המון בשינה. אין לי לב לשמוע אותו בוכה ולא לקום. הוא גם נהיה היסטרי, וזה לא ממש עוזר לא לקום אליו. גם אין ממש דרך רק לדחוף מוצץ ולחזור למיטה, כי אם הוא רעב, אז אחרי שתי דקות הוא שוב בוכה. ניסינו התשה אחרי הצהרים, הוא לא ישן מארבע עד שמונה, ובשמונה נשפך. אבל זה לא אומר שהוא ישן בשקט משם... ואני כבר כל כך עייפה...

תולו

New member
קפיצת גדילה ?

בעצם, הקפיצה שלו היתה לפני חודש בדיוק, אלא אם הוא מאחר. או אולי שיניים ?

בנצ100

New member
לא נראה לי...

גם כי הגיל לא ממש מתאים, וגם כי זה נמשך יותר מיומיים שלושה, וגם כי במשך היום, במשפחתון הוא מקבל בקבוקים ולא נצפה גידול בכמויות, ואפילו להפך... גם אני לא ממש רואה שיניים, ולשני ההורים שלו צמחו שיניים רק בגיל שנה, אבל אולי...

סינטה1

New member
the story of my life...

ככה זה, הם משנים את הרגלי השינה שלהם כל הזמן. כמה טיפים שלנו קצת עזרו - א) אמבטיה א-ר-ו-כ-ה לפני השינה, פשוט פטנט פלא שגיליתי רק עכשיו. אני נותנת לה לשחק באמבטיה חצי שעה לפחות. ב) שגרת ערב קבועה - אמבטיה, מסאג'/יוגה, סיפור, ציצי ולישון. ג) ללמד אותו לקחת מוצץ לבד ואז לפזר כמה כאלה במיטה (עצה שקיבלתי מהרופאה שלי, אצלי היא עוד לא מיושמת). ד) סבלנות. עד הצבא זה יעבור

בנצ100

New member
אני זוכרת שגם את בעניין...

ועצוב לשמוע שעדיין... האמבטיה אכן עוזרת, ואנחנו בעניין. יוגי מאוד אוהב אמבטיות, ומשחק הרבה ומתעייף יופי. הבעייה - זה לא עוזר להרבה זמן שינה... אין לו בעיות הירדמות, הבעיה היא משך השינה. המוצצים - אנחנו כבר בשלב שלפעמים הוא מצליח לדחוף לעצמו מוצץ. עד שהוא יעשה את זה מתוך שינה - יקח קצת זמן... מה שכן - אתמול בלילה (אל תגלו) היה יותר טוב. ומה שעשינו שונה - דחפנו לו בקבוק חלב שאוב בעקשנות, ולא ויתרנו עד שהבקבוק התרוקן. ועל בטן מלאה הוא ישן הרבה יותר טוב. אני חושבת שכשהוא יונק, הוא לא יונק כאלו כמויות. ננסה שוב הלילה...

קובולט

New member
אולי....

הצעה: לנסות להצמיד צד אחד של המיטה לקיר לשים בין הקיר למיטה כרית וככה מתוך שינה להניק שצריך לשים יד שצריך. הבעיה בשיטה הזו שהיא פשוט ממכרת, ואח"כ מאוד קשה לקחת אותו שוב למיטתו, אין לי מושג מה אני יעשה שיצטרף אלינו למיטה עוד אחד- השאלה האם החתולים יפנו גם לו מקום. בנתיים שולחת
ים ועוד עצה ידידותית הוא הלך לישון בשמונה לכי גם את לישון מוקדם ככה שהוא יקום ב12 גם את תהי די ערנית

בנצ100

New member
אתמול הלכתי לישון בתשע וחצי!

יחד איתו. לא נעים לי. אנשים מתקשרים בערב, ואנחנו כבר לא עונים. כל כך מותשים, שהולכים לישון מיד אחריו. כן, זה עוזר. הלילה הוא התעורר בשתיים והייתי בהלם מזה שישנתי ארבע וחצי שעות רצוף! לגבי הנקה במיטה - אני עושה את זה, אבל קשה לי ממש לישון תוך כדי. יותר כמו זומבי. ואח"כ אני מאוד עייפה.

רונה 4

New member
יאיר רק מתחיל את שנת הלילה שלו

ב-11, 12. לפני כן ישן שינה קצרה בערב ומתעורר לחיים עד 12. אחרי כן קם לינוק בסביבות 4 או 5, וככה כל חצי שעה שעה עד הבוקר. אז מרגע שהוא מתעורר אני כבר משאירה אותו על ידי ומניקה בשכיבה תוך כדי שינה עד הבוקר. זו הדרך היחידה שאני מצליחה לקבל שנת לילה נורמלית בזמן האחרון. יש לי קצת נקיפות מצפון, על זה שבזמן הזה הוא לא על בייבי סנס, אבל אני כבר מותשת...

בנצ100

New member
ובמשך היום הוא ישן?

כי זה נשמע נורא מעט שעות שינה... ולגבי הבייביסנס -אם הוא מתעורר כל חצי שעה לינוק, אז הוא לא ישן שינה עמוקה, שזו השינה המסוכנת למוות בעריסה. אני חושבת שאת יכולה לוותר כאן קצת...

רונה 4

New member
במשך היום הוא באמת מחזיק מעמד

ער רק כשעתיים-שלוש, ושוב נרדם לשעה-שעה וחצי. הוא ישן בערך שלוש או ארבע פעמים ביום. אגב, שנת הלילה הזאת שלו לידי, יכולה להימשך גם עד 9 או 10 בבוקר.

happy

New member
אנחנו מאכילים את ליהי בחצות

ליהי בשעה 19:00 יוצאת לטיול כי גיליתי שהטיולים מעייפים אותה ואח"כ אמבטיה של חצי שעה או יותר עד שהיא מתחילה לשפשף את העיינים ולפהק. אחרי האמבטיה אני נותנת לה בקבוק והיא אוכלת והולכת לישון. היא משחקת במיטה ונרדמת. בחצות החצי הולך לישון ולפני הוא נותן לה בקבוק וזה בד"כ מחזיק אותה עד הבוקר אם היא קמה באמצע הלילה אני נותנת מוצץ וזה מספיק אם היא עוד בוכה אני מנסה רק מים. תמיד יש לה בקבוק עם מים מוכן בחדר.

את רואה, לי זה לא קורה ../images/Emo6.gif

מפני שמרגע הולדתם הם מרגילים אותי שלא ישנים
את חברה בקבוצת המאושרות שהילד שלהן ישן היטב. כפולניה קנאית, אני יכולה לשתף (הכינו את אבני הסקילה) שאני תמיד מעודדת את בנות הקבוצה הנבזית הזו (בקול, אם זו חברה טובה ובלב אם זו מכרה) ש"חכי חכי בגיל 7-9 חודשים הוא יראה לך מה זה". מסתבר, שזה כמעט אוניברסלי שבגיל הזה תינוקות ישנים פחות טוב, ואין לזה סיבה ידועה. אולי חלומות אולי סתם "שינויים בהרגלי הצריכה". אבל עובדה, זה קורה כמעט לכולן. וזה בוודאי מאוד קשה אחרי שרגילים לישון ואחרי שחוזרים לעבודה. אצלנו, המופלטה הלך לישון בשעות יותר מאוחרות ולרוב, אם נרדם סביב 21:00 (בגילו של יוגי) היה מתעורר ב23:00 בערך ער עד 1:30 ואז נכנס לשינה קצת יותר משמעותית (שלוש שעות וחצי
) ואחריה היה טוחן אותי עד בוקר. מה עושים? אמבטיה ושיגרה כבר הציעו. אני חושבת שללכת לישון יחד איתו זה פתרון נהדר, כי לרוב השינה שלהם היא הכי טובה בחלק הראשון של הלילה ואחר כך מתעוררים יותר. אז יסלחו לך החברים, ותלכי לישון ב21:30 (מה גם, שלפי הרפואה הסינית, אלה השעות הטובות ביותר לישון. כלל האצבע הוא שכל שעת שינה לפני חצות שווה כמו שתיים אחרי חצות. אצלי, לפחות, זה נכון) הרי אם תשני 4 שעות ואחר כך עוד שעתיים ועוד שעה וחצי זה לא מעט! בהצלחה!

למעלה