לא רוצה!!!!!!!!

• פותח הנושא agur
  • פורסם בתאריך

agur

New member
לא רוצה!!!!!!!!

לאחרונה עדי (2.8) מתנגדת לצחצוח שיניים. פעם ההתנגדות היתה ניתנת לשבירה, אבל היום- קיר בטון... לפני כמה ימים שיניתי אסטרטגיה. לאחר שהתכוננו לשינה, נשארה מלאכת הצחצוח. הגשתי לה את מברשת השיניים, והיא: "אבל אני לא רוצה!!!!!!!!!". לאחר כמה נסיונות שכנוע כושלים, אמרתי לה (בחיוך): "את יודעת, גם אני רוצה להגיד כל הזמן לא רוצה". עדי: "בואי בכאילו שאני רופא ואת חולה" אני: "לא רוצה..." עדי: "בואי נקרא ביחד סיפור" אני: "לא רוצה" בשלב כלשהו החלפתי את הסדין במיטה שלה. עדי: "אמא, אני רוצה לעזור לך" אני: " לא רוצה" עדי:"אאמא, איפה שמת את מברשת השיניים שלי?" אני: "
" מה דעתכן?

לאה_מ

New member
גדול! ../images/Emo6.gif

ואני חייבת לתת פה את הטיפ המצויין (זאת אומרת, נשמע לי מצויין, לצערי
עוד לא יצא לי לנסות אותו) של חוה1 לצחצוח שיניים: לספר לילד שכל ערב החידקים עושים מסיבה בפה שלו, והם שמחים, ואומרים "איזה כיף לנו, היום XXX אכל במבה, וואו, כמה אנחנו אוהבים במבה! וגם קציצה, יאמי!... ואז מצחצחים שיניים ומבריחים את כל החידקים, והם צורחים ובורחים... נראה לי מה זה כיף.

agur

New member
דרך אגב, מה שבאמת עוזר לנו

זו קלטת של קולגייט, שנקראת "המסע המופלא". עדי קיבלה אותה מקרובת משפחה (אף פעם לא היה עולה בדעתי לרכוש קלטת כזאת). מסופר שם על ילדים שמגיעים ללונה פארק ופוגשים בארנב מצוייר - ד"ר ארנבי, רופא שיניים, אשר מסביר להם מדוע (ואיך) צריך לצחצח שיניים ולבקר אצל רופא השיניים. אמנם יש שם אלמנטים מסויימים של הפחדה שלא אהבתי (אבן השן הופכת למפלצות חומצה שנוברות לנו חורים בשיניים), אבל העובדה היא שעדי מרותקת לזה (אורך הקלטת כ- 10 דקות), ותוך כדי היא מוכנה שאצחצח לה את השיניים. אז זה מה שאנחנו עושים כרגע, כשההתנגדות שלה לצחצוח כל כך רצינית.

Shellylove

New member
../images/Emo45.gif אהבתי

זו דרך מצוינת (בעיקר שהיא נעשתה בהומור ובלי כעס מצידך) לשקף לה את עצמה.

כרמית מ.

New member
לא רוצה...

באחת הפעמים שהבן שלי נכנס לאווירת "לא רוצה" שהרגשתי שהיא לא עניינית (זה לא שהוא באמת לא רוצה את מה שמציעים לו, אלא משהו אחר), שאלתי אותו אם הוא רוצה קצת להגיד "לא רוצה". הוא ענה בחיוב, ואז עזרתי לו, אמרתי (בטון מתאים): אוריין לא רוצה לקום. אוריין לא רוצה להתלבש. אוריין לא רוצה ... וככה, המון דברים. אני כבר לא זוכרת אם הוא הצטרף אלי או לא, אבל בסופו של התהליך הוא היה מוכן למה שקודם הוא לא רצה (לא זוכרת מה אבל זה היה קשור לקימה, ומאד יכול להיות שהמצב רוח היה חלק מההתעוררות). כמובן שלא תמיד זה מתאים...

למעלה