לא רוצה לקום

בתשל2

New member
לא רוצה לקום

שלום אחים ואחיות לצרה. אבא שלי, שנמצא בשלב מתקדם יחסית של דמנציה, אך עדיין מתקשר, אוהב מאד לישון. קשה להעיר אותו ולהקים אותו מן המיטה, גם בבוקר וגם אחה"צ. אמי חוששת שאם תרשה לו לישון "עוד קצת", כפי שהוא מבקש, הוא יהיה מוכן לישון כל היום. האם למישהו יש נסיון במצב כזה? עצה טובה? תודה.

רגינה9

New member
המצב מוכר

כנראה שנוח להם במיטה, שמקנה להם גם תחושת ביטחון, יכול להיות גם השפעה של כדורי הרגעה שמקבל. מנסיוני, לנסות לשדל/לפתות אותם לקום מהמיטה. אם בפיתוי של מאכל טוב שהם עדיין אוהבים, או בביקור צפוי של בן משפחה שהם זוכרים ואוהבים. כל סיבה שתצליח "לשכנע" אותו לקום מהמיטה וסיפור ההמשך הוא כמובן לנסות ולשכנע אותו להשאר מחוץ למיטה. בהצלחה. טובה.

בתשל2

New member
תודה רבה, רגינה9.

טוב להיוודע שזו "צרת רבים". בכל האתרים מדברים רק על הפרעות שינה... השאלה שלי היא אם אפשר "לזרום" אתו ולהיעתר לבקשותיו להמשיך לישון עוד קצת (בקשה שאני לגמרי מזדהה איתה...), או שזה עלול לשבש לו לגמרי את כל סדר היום.

רגינה9

New member
הבעיה היא לאו דווקא סדר יום

אלא נושא של פצעי לחץ. שכיבה ממושכת עלולה לגרום לפצעי לחץ וזו בעיה גם כואבת וגם לא קלה לטיפול ולריפוי. לכן הכרחי לשנות את מצבם הפיזי מידי פעם. בנוסף אם ניתן עדיין לעניין אותו בפעילות כלשהיא, גם זה שיקול להוציא אותו מהמיטה, לנסות ולשמר את מה שעדיין ניתן.

ענתי44

New member
תופעה מוכרת

וישנה גם תופעה הפוכה שבה הם ממעטים לישון. היו זמנים שאמא שלי היתה מסוגלת לא לישון גם 48 שעות ואני הייתי מותשת. היתה בהיי ולא הסכימה להכנס למיטה. כשאמא שלי עם יום מנומנמי, כמו שאני מכנה את זה. אני, ברוב המקרים מפתה אותה לקום בקפה ועוגה. אם היא מסרבת. אני מניחה לה לעוד עשר דקות וחוזרת לחדרה עם ניסיון מחודש. הרי כבר שכחה שכבר הייתי אצלה. אחרי פעמיים שלוש היא מתרצה. וכבר קרה כשהגעתי בפעם השלישית היא נזפה בי שהשארתי אותה במיטה כמו כלב. פשוט לא להיכנס ללחץ, ולהמשיך לנסות להוציא אותו.

zs1957

New member
רוב חולי האלצהיימר אוהבים לישון

חשוב מאד שהחולה יקום בבוקר בשעה ויהיה לו סדר יום קבוע. אם במשך היום ינמנם על הכסא לא נורא .החולים אוהבים לישון כמו תינוקות

למעלה