לא רוצה ללמוד

אימם

New member
כי זה הרבה יותר נחמד!

אנחנו צריכות להפעיל יותר עם סמכות הורית כלפיהם ולשים גבולות
אני יודעת שלפעמים אני לפעמים רכה מידי...

אוטוטו12

New member
צריך לפרוץ את המחסום....

המצב שאת מתארת כל כך מזכיר לי את מה שקורה אצלנו בבית... (בעצם חוץ מההחרמה של הדברים... למרות שפעם היו עונשים כאלו ואחרים... כיום כבר לא...)
אני הגעתי להחלטה (לא פשוטה - חייבת להגיד...) שאלו החיים שלו... נכון שאנו מנסים לכוון... לתמוך... לעזור.... אבל יותר מלהביא את הגמל לשוקת.... מה אפשר כבר לעשות ?
נכון שהוא נער... לא בוגר שמבין עניין עד הסוף..... לא מבין את כל ההשלכות.... ובכל זאת... עושים מה שאפשר.... אז מורים פרטיים יש.... מנסים למצוא את הדרך לליבו... על ידי "שוחד" כזה או אחר... עכשיו למשל החלטנו במשותף איתו שאם יביא כמות מסוימת של ציונים טובים שהוא מסוגל לכך (הוא חכם פשוט אין לו תחת ...חחחח) הוא יקבל משחק מחשב שהוא מאוד רוצה.... וכך כל כמות מסוימת של ציונים טובים שיביא.... (נכון שזה עולה הרבה כסף.... ונכון שזה שוחד כזה או אחר.... אבל מצד שני - אם זה מה שיביא את העבודה מצידו.... לא שווה ? )
אין ספק שזה לא פשוט לגדל ילדים מבריקים כמו שלנו... ואולי דווקא בגלל זה כל הקשיים... אבל צריך לנסות ולהבין מה מניע אותם.... מה יכול לגרום להם לעמוד במטלות של בית הספר.... כי בסך הכל זו בעצם העבודה שלהם...
אני בכל זאת הייתי מנסה לדבר עם הבן שלך ולהבין מה מציק לו.... למה הוא לא לומד כמו שצריך.... בטוח יש משהו שאפשר לעזור לו ולהקל עליו בצורה כזו או אחרת... בסך הכל אין סיבה שלא ילמד.... אלא אם משהו במהלך הדרך השתבש.... פשוט צריך למצוא את אותו הדבר.... ולנסות לתקן אותו....

לא תמיד יש קושי

למרות שאנחנו נוטים ישר לחפש את הקושי, המצוקה,

לפעמים פשוט בגיל 15-16-17 השכלה "ים תיכונית" של אז או מחשבית- של היום,הרבה יותר מושכת.

גיל שמתקשים לדחות סיפוקים (לא בא לי לקום ) או לראות את המטרה (אז אעשה בגרות בגיל 24) וחושבים על "כיף לי" ו"לא כיף לי" הרבה יותר מאשר על מטרות ויעדים.

יש המון סיבות שלא ילמדו בגיל הזה---- כי זה הגיל הכי מחורבן ללמודים כשהראש והגוף עסוקים במיליון נושאים אחרים.

אבל מה לעשות? המערכת בנויה ככה שאלו שנות הלימודים ו"צריך" ללמוד בהן.

אמא172

New member
תודה על תגבותך. ניהלנו איתו שיחות אין ספור

מחזיק יום יומיים. רק כאשר צריך משהוא יציאה מסיבה הוא לומד.

אוטוסרדת השיחות הבלתי נגמרת.

ניהלתם אין ספור שיחות
ויהיו עוד אין ספור שיחות נוספות
והוא יבטיח
ויעמוד בהבטחה יומיים
ואח"כ ישכח
ואת תוותרי
ואח"כ לא תוותרי
ובסוף תהיה שיחה נוספת
ושוב יהיו הבטחות
וחוזר על עצמו.
כי זה טבע האדם, במיוחד כשהוא עוד לא מבושל לגמרי-ולא ממש עומד בהתחייבות שלו וגם לא רואה את האור בקצה המנהרה.

לא רוצה ללמוד

קראתי את מכתבך ולא הבנתי.בנך לא רוצה ללמוד והוא בכיתת מצטיינים?
כלומר יש לו יכולת גבוהה מאוד אבל יש בעייה של ריבים רבים בבית, כתבת שדה קרב.
הבנת שעונשים לא עוזרים ואת יכולה לקבל אלטרנטיבה, ללמוד יתקשר אחרת איתו!
אני ממליצה לך בחום ללכת להדרכת הורים באיזור מגורייך, אפשר גם אחרת!!!

למעלה