"לא רוצה ללכת לגן"

מאיו

New member
"לא רוצה ללכת לגן"

בלי סיבה מיוחדת, אור מודיע בכל בוקר שאינו רוצה ללכת לגן. לא קרה משהו בגן החדש, הוא נהנה לשחק שם, יש לו גננת נהדרת וכו'. האם זו התבטאות צפויה או שעליי לחקור עמוק יותר?

מאיו

New member
לא

שאלתי ולא קיבלתי הסבר או תגובה רגשית כל שהיא (בכי, עצב, חיוך..)

ravivsc

New member
אל תעזבי את זה

יכול להיות שסתם עוברת עליו תקופה של רצון להישאר בבית ולהתפנק ויכול להיות שכן יש משהו שמפריע. לדעתי שווה לבדוק.........

נעה גל

New member
כדאי לדעתי, לדבר עם הגננת

תתקשרי אליה הביתה וספרי לה מה הוא אומר. תשאלי אותה איך הוא מתפקד במהלך היום ושתשים עליו עין. אם היא אומרת לך שלדעתה הכל תקין במהלך היום אולי זו באמת רק תקופה וזה יחלוף. אם את רואה שבשבועיים-שלושה הקרובים זה לא עובר, אולי כדאי לעשות בירור מעמיק יותר. יחד עם זאת, יש לי הסתייגות קלה. אני מכירה ילדים שלמרות שעושה רושם שהם נהנים מאוד בגן במהלך היום ועדין הם אומרים כל בוקר (ואני מדברת על כל יום במשך 4 שנים) שהם לא רוצים ללכת לגן.

מאיו

New member
דיברתי איתה...

היא אומרת (כמו שחשבתי), שרוב היום הוא עסוק, יש לו חברים, הוא משחק ונראה לה שאין בעיה מיוחדת. מה שכן, הוא פתאום התחיל לשאול אותי מה אבא עושה בבית בחופש כאשר הוא בגן (אבא עובד משמרות ויש ימים שהוא בבית), או מה אני עושה בחופש, ומה נעשה ביחד בחופש וכו'. נראה לי שההצהרה שלו נובעת הן מבדיקת גבולות והן משום שעבר לגן חדש. בשנים שעברו הוא היה חוזר הביתה בארבע, משחק קצת, הולך לחברים ואחר 3-4 שעות היה הולך לישון. השנה הוא חוזר הביתה באחת וצי, ויש לו הרבה זמן פנוי בו הוא עוסק בדברים שהוא בוחר. בעלי טוען שנפל לו האסימון והוא הבין שיש חיים מעבר לגן. וההצהרות האלה הן דרך לנסות ולנצל עוד כמה שעות בדברים שהוא אוהב.

נעה גל

New member
אז הייתי מניחה לזה בנתיים - אבל

הייתי מוציאה מהלקסיקון ביטויים כמו "בדיקת גבולות" ו"דרך לנסות ולנצל" - לדעתי האישית יש להם נימה לא חיובית ולבן שלך מגיע יותר קרדיט מזה, לא?

מאיו

New member
את צודקת (ככה זה בארבע וחצי בבוקר)

התכוונתי שהוא רוצה עוד כמה שעות בבית בעיקר כי הוא יודע שגם לאבא יש ימי חופש... שנה טובה

למעלה