לא רוצה ללכת לביה"ס

קרני12

New member
לא רוצה ללכת לביה"ס

ביתי הבכורה בת 5 וחצי. ילדה נבונה, שהחלה ממש בימים אלו לקרוא (מתוך בחירה) ונהנית מזה שהיא מתחילה לזהות מילים וממש לקרוא. אולם אתמול היא אמרה משהו : "אני לא רוצה ללכת לבי"ס" לשאלתי "מדוע" היא ענתה שמשעמם שם וכל הזמן צריך לשבת וללמוד ואין בובות ואין חצר עם משחקים והיא רוצה להשאר בגן של שולה. ניסיתי להראות לה את הדברים היותר כיפים (דבר שלכשעצמו לי היה מאד קשה) כמו בביה"ס יש שיעור התעמלות ובגן אין, יש שיעורי מוסיקה וציור...והיא ענתה שגם בגן יש חוג מוסיקה וגם בגן הם מציירים. הילדה כ"כ צודקת, ביה"ס אינו מפתה כלל את ילדי הגן וישנם מספר בתי ספר פרטיים שמציעים מגוון רחב יותר של פעילויות. מה עושים? איך מעבירים לילדה את המסר שביה"ס הוא מסגרת מעניינת שלומדים דברים חדשים על ארצות וסיפורים על מה שקרה בעולם לפני הרבה זמן ,כשאני בעצמי יודעת (לצערי)שביה"ס הוא מקום אפור (יסלחו לי המורים) ולא מרתק.

shirany

New member
לקרני מתוקתי...

תראי מנסיון שלימודים זה הדבר הכי משעמם והכי מעצבן שיש (אני בת 17 ואני יודעת) זה חובה וזה כדאי.. אני אגיד לך את האמת יש לי מן פחד כזה שכאהיה אמא הילדים שלי לא ירצו ללמוד ואז אני אשאל את עצמי מה אני אעשה? מה אגיד להם? איך לשכנע אותם? אז אני בעד לשבת עם הילדה ולהתחיל להסביר לה למה היא הולכת לבית הספר ולהסביר לה שבית ספר אינו בא רק במטרה להנות אלא בשביל העתיד שלה למרות שהיא קטנה ....תאמיני לי שהיא תבין אותך.. בואי נגלה לך עוד משהו חשוב ...אני נורא אוהבת ילדים אופשר לומר מאוהבת בהם אני אוהבת להיות בסביבתם ולהיות פעילה איתם .... ויצא לי לדבר עם ילדים בכיתה א ומעלה על הנושא של לימודים ונוכחתי לדעת שיש הורים שפשוט לא מסבירים לילדים שלהם למה הם לומדים ולאותם ילדים כאשר הם מגיעים לכיתות הגבוהות שצריך בהם השקעה לימודית מזלזלים ואת יודעת למה בגלל שהם לא הורגלו מגיל קטן ללמוד ולהשקיע ולא היתה להם סיבה להשקיע כי הם לא היבנו את המהות של למידה.... והיתה ילדה ששאלה אותי "אבל למה אני לומדת בכלל?" או "למה אני צריכה לדעת אנגלית??" ענית לה דבר ראשון בשביל עצמך דבר שני בעתיד שתגדלי ושתהיי באחריות עצמך ולא תהיי תלויה ב"אמא" תצתרכי לעבוד ובלי שתלמדי לא תוכלי לעבוד ויהיה לך קשה להסתגל לסביבה ולא תוכלי להעניק לילדיך הכל ... בקיצור לאחר שיגוע קצר אני אסכם את דברי... מה שרציתי לומר שאת לא צריכה לשכנע אותה שכיף ללמוד כי בסוף היא תראה שלא ...את צריכה להסביר לה למה היא לומדת מה יתרומו לה הלימודים..את התשובה את כבר יודעת...(אם לא אספר לך
) ואל תלחצי עלייה ...פשוט לאט לאט להסביר לה .. (אני רוצה לומר דבר אחרון שלמרות היותי בת 17 אני נמצאת בסביבת ילדים אז אני רואה מה מתחולל בליבם ...) אז חמודה בהצלחה..

עינת ה

New member
לשירן ../images/Emo45.gif

אהבתי את תגובתך. את אכן צעירה, אבל יש לך התייחסות יפה להחיים. אכן כהורים יש לנו נטייה לשכנע למה יהיה כיף ומה יהיה טוב בבית הספר והגישה שלך נראית לי חשובה ונכונה. נראה לי שגם הילדים יתחברו להסברים הללו. שיהיה לך בהצלחה

gili111

New member
שלום קרני../images/Emo9.gif

לילדתך יש עוד שבעה חודשים זמן עד בית הספר. הסבירי לה שזה הרבה זמן בשביל לשחק. היא לא צריכה לחשוב עכשיו על בית הספר. שתשחק בגן ותהנה, שתרקוד תצייר ותשיר. אמרי לה שכשיגיע המועד ללכת לבית הספר, תשוחחו על העניין. כל החברים מגן שולה ילכו יחד לבית הספר, וגם היא כמו שאר בני גילה. מורות של כתה א' שרות ומשחקות עם הילדים וגם מלמדות. בכל אופן, אל תדברו יותר מידי על בית הספר. אולי הנושא עולה בגלל שאתם כהורים משוחחים על העניין ומלחיצים, חישבו אם אתם עושים כך. יש עוד די זמן ליהנות מגן שולה

hb050103

New member
לא רוצה ללכת לביה"ס...

קראתי את ההודעה שלך כמו גם את התשובות הרבות שניתנו לך גם בפורום המורים .ונראה לי שחשוב לציין גם את נושא המעברים. מעברים, שינויים הם לעיתים דברים מפחידים. אבל מה לעשות הם חלק מחיינו. יש שינויים טבעיים כמו מעבר ממסגרת למסגרת ויש כאלה הנכפים/נוחתים עלינו... ועלינו,לדעתי, לצייד את ילדינו בכלים שיאפשרו להם התמודדות/הסתגלות במעברים/השינויים שהחיים מזמנים להם על הרצף הטבעי של החיים. ואשר ללא רוצה...האם אנחנו כמבוגרים עושים רק מטלות שאנו רוצות? אני מצטערת שלא שלחתי לך "מתכון" שירצה את בתך, רק חומר למחשבה, שיהיה לך בהצלחה!

רחלי בן

New member
הכי חשוב שתאמיני!

על מנת שתוכלי לעזור לביתך לראות את היופי בבית הספר, בשינויים ובמעבר, חשוב, קודם כל שתאמיני בזה את! חישבי על מגוון האפשרויות שבית הספר פותח. חשבי על ההתקדמות, על הבגרות, על החברים החדשים וההרפתקאות שילדתך תעבור. על ההנאה שלה מלמידה ועוד ועוד. יש המון יופי בעניין, אם שמים את המשקפים המתאימות. ואם תירצי שהיא תישאר עוד 30 שנה בגן, תוכלי לייעץ לה.... להיות גננת! בהצלחה רחלי

למעלה