לאן ?
שוב הודעה על הרבה נושאים, אבל אני לא עומד בפני הפיתוי לענות לך
דרור, נראה לי שאתה יורה חיצים, ואחר כך מסמן את המטרות. 1. רדיו וטלביזיה אינם מוצרים ציבוריים. גם עיתון, ספר או אתר אינטרנט. השכר של חיים יבין וחבריו בא על חשבון מס גולגולת רגרסיבי. 2. נמלי ים ואוויר יופעלו ע"י יזמים פרטיים בתחרות בינהם. זה עדיף מהאנארכיה והאלימות הבריונית שיש היום במונופולים הממשלתיים האלה, על חשבון העניים בישראל. ואם כל הספרים יסגרו את המספרות שלהם ? אז נלך עם שיער ארוך ? 3. רכבת דווקא העמדה שלי מעידה על עינייניות ומורכבות, ולא על אידיאולוגיה וראייה בשחור לבן. כתבתי שהנסיון בעולם כן רלוונטי. הנטייה שלך לווכחנות היא משהווו 4. חברת החשמל להסיק על סמך קליפוניה ? ומה על עשרות המקרים בהם פתיחת שוק החשמל לתחרות הצליחה ? ככה זה שיש אידיאולוגיה, מאלצים את המציאות לתורה המשיחית על בסיס רעוע. 5. תוכנית הייצוב של מודעי וברונו האם תוכנית הייצוב בתחילה היתה בהסכמת ההסתדרות ? האם המשק לא הושבת כולו לשלושה ימים, והיו הפגנות ענק ? האם הפעם לא הגיעו בסוף להסכמות עם ההסתדרות לאחר שביתות (כמו אז) ? מדוע אז זה טוב בעיניך, ועכשיו זה "בריונות" ? מדוע חוק שכר מינימום וחוקי עבודה, בניגוד לעמדות המעסיקים, אינם "בריונות ממשלתית" ? אבל רפורמה מיבנית והקטנת מספר העובדים בשרות הציבורי היא כן "בריונות" ? אחלה לוגיקה בשרות האידיאולוגיה. 6. אירלנד ושביתות יד להסתכל על התוכן באירלנד (קיצוצי תקציב, פיטורי אלפי עובדי מדינה, הפרטות ורפורמות, הורדות מיסים), ולא על האריזה. למיטב ידיעתי, יש הצעת שרוב העובדים יחליטו על שביתה (כמו באנגליה), לא על "איסור שביתה". יש לך לינק לטענה שלך ? או שמדובר ב"תודעה כוזבת" ? 7. תיאוריה מול פרקטיקה יש במערב פרקטיקה לגבי גרעונות, הורדות מיסים, רפורמות והפרטות. זה לא קשור לתיאוריות, אלא לנסיון של האזרחים והממשלות ולמדע הכלכלה העכשווי _שאולי ישתנה על סמך מחקרים). גם הפרקטיקה איך לטפל במחלות שונות, אינה קשורה לתיאוריה, אלא למדע הרפואה העכשווי (שאולי ישתנה על סמך מחקרים). למרות שבשני המקרים יש כאלו שפועלים אחרת: יש כלכלת אליל, ויש רפואת אליל ויש גם כאלה שמקבלים בקבוק שמן מהרב כדורי. וכל אחד והמשיחיות שלו. 8. אקולוגיה ויתר ירקות דרור, זה רק פורום. אם כתבתי שיש לעשות X, זה לא אומר שאין לעשות גם Y בתחום אחר לגמרי. קצת לוגיקה יקירי. לסיכום דרור, אשמח לשמוע את דעתך על נושאים אקולוגיים, על הקטנת העוני, על יצירת מקומות עבודה ועוד. הרי לומר שניתוח לב פתוח אינו טוב לחולה (שזה הפרקטיקה במדע הרפואה), ולא להציע שום תראפיה אחרת זה חסר אחריות, לא דרור ? הרי לבנתיים החולה יגסוס ? שורלק
שוב הודעה על הרבה נושאים, אבל אני לא עומד בפני הפיתוי לענות לך