"לא רוצה אמא"

רוני75

New member
"לא רוצה אמא"

אשמח לייעוץ קטן... הילד שלי בן שנתיים וחודשיים, בחודש האחרון יש לו קטע חדש- כשאבא בבית או הסבתא הוא לא רוצה את אמא ממש בועט בי שאני לא אתקרב אליו. בהתחלה מאוד נעלבתי כי אני זאת שנמצאת איתו רוב הזמן והוא ראה שאני נעלבת, זה כמובן לא הזיז לו. בקשתי מבעלי שיאמר לו שזה לא התנהגות יפה ושאמא אוהבת אותו אבל זה לא עוזר הוא ממש מתחיל לצרוח כשאני מתקרבת אליו. יש לכם רעיונות איך להתנהג במצב כזה? בעקירון אין לי בעיה שאחרים יהיו איתו אבל לפעמים צריך גם את עזרתי למשל אפילו ללכת לשירותים אחרי שבעלי חוזר מהעבודה הוא לא מצליח כי הילד דבוק אליו.... מבאס אבל אני מנסה לראות איך אני מתמודדת עם זה...

mAmA MiSiSiPi

New member
אל תעלבי

זה גיל כזה או שהם רוצים רק אמא או רק אבא או רק סבתא , אצלינו הוא רוצה רק אותי עד שסבתא באה ואז הוא לא רואה אותי ממטר, בעלי לוקח את זה קשה לא משנה כמה הסברתי לו שכולם בגיל הזה אותו הדבר ושכברק היו מלא הודועות כאלה פה בפורום.

רוני75

New member
אז לא להעלב אבל איך להתמודד?

תראי, זה טבעי שאני אעלב אבל אני מודעת לזה שזו תקופה ושזה אישית אליי (אני מנסה להזכיר את זה לעצמי כל הזמן..) השאלה איך להתמודד? להעיר לו על זה? להשאיר את זה כמו שזה. לי נראה כן חשוב להעיר, שיבין שזה לא בסדר השאלה אם זה נראה לכן נכון? ומתי זה עובר לעזאזל? זה ממש לא נעים! הוא למשל חולה לאחרונה הרבה, אני איתו בבית כל היום ונחמד לנו ביחד בשעה 7 וחצי בעלי חוזר והוא לא רואה אותי ממטר אני רוצה לעזור במקלחת- הוא נכנס להיסטריה!

את איתו כל היום בבית ועוד רוצה

לעזור במקלחת בכח
מציעה לך להינות מהתקופה ואם את רוצה לעזור לבעלך העייף את יכולה להכין מגבת בגדים משהו טעים לאכול לדעתי אין טעם להגיד לו כלום בקשר לזה זה יעבור לבד כמו כל שלב אחר

בגיל הזה, ככל שתעשי יותר עניין זה ייקח יותר

זמן... אין מה לעשות, חלק מזה זה דווקא... אין מה להעלב, אין מה להסביר לו שזה לא יפה, הוא יודע שאת אוהבת אותו. צריך לשים לזה גבולות סבירים. באמא לא בועטים, נקודה. אם אבא צריך לשירותים, אז שאבא ידאג לשים אותו בצד, או לקחת אותו איתו, או לפתור את הבעיה (הוא צריך לשירותים, נכון?) ואם זה משהו שאת חייבת לעשות איתו, אז את עושה וזהו. וזה עובר...

רוני75

New member
תודה!

רק לציין שאני אכן לרב לא נמצאת איתו בכלל ומעדיפה את המנוחה שלי אבל יש מקרים שבאמת יש צורך לעזור למשל אם הוא חולה- לקום אליו בלילה (הוא לא מוכן , שוב צורך לא רוצה אבא..) אבל אתן כנראה צודקות. לשחרר, לא להיעלב ולהנות מהחופש!

Hila 06 11 2006

New member
גם לי הוא עושה את זה !

אל תעלבי, זה לא שהוא לא רוצה אותך עכשיו, פשוט יש לו אותך כל הזמן שבעולם ! ואת שאר האנשים יש לו רק לזמן מוגבל. תהני מהחופש הזה שייש לך, ותנצלי אותו לדברים אחרים. לאט לאט זה דועך והוא לומד להבין שגם כשייש אנשים אחרים בבית שמאוד חסרים לו אז הוא יכול להמשיך להיות איתך והם לא ילכו לו. זה עובר עם הזמן.

lostfan

New member
אצלנו קורה אותו הדבר אבל הפוך

הבן שלי כמעט בן שלוש ולא היה מסכים לעשות כלום עם בעלי, הכל- אמא. בועט וצועק על בעלי לעזוב. בעלי מאוד נעלב. קראתי עצה שמאוד עזרה לנו: לחבק את בעלי ליד הילד ולהגיד" איך אני אוהבת את אבא, אבא כזה נחמד" וכו'. מאז יש שיפור.

אצלינו גם היה מצב כזה

איתן לא רצה לראות את אבא ממטר אבל בחצי שנה האחרונה המצב ממש השתפר פשוט כי אבא נמצא איתו יותר מפעם. מקפיד פעם בשבוע לקחת אותו מהגן ולבלות יחד וממציא איתו משחקים חדשים והם ממש נהנים יחד. פתאום זה כיף שעוד מישהו יכול לעזור בבית ולהעסיק אותו... בעיקר עם ההריון והלידה הצפויה בעוד כמה חודשים...

lostfan

New member
גם אני עומדת ללדת בעוד כמה חודשים ../images/Emo13.gif

אני קצת דואגת כי הקטן ממש קשור אלי.

זה לא פשוט בכלל

היום כל כך רציתי לישון עוד קצת בבוקר (בעיקר אחרי ששוב הקאתי את נשמתי אתמול בלילה) ואיתן כרגיל בא אלי למיטה ושכב ביננו וניסיתי להעיר את בעלי ולבקש שהוא יקח פיקוד ויתן לי לישון אבל עד שהוא התעורר והתחיל לפעול אז איתן רק התחיל לבכות שהוא רוצה אותי
בסוף כמובן שנאלצתי לקום (כי גם התחילה לי שוב בחילה
) כל כך רציתי לישון עוד קצת בבוקר. למה אבא יכול ואני לא??? ואז התחיל הויכוח "רק אמא לוקחת אותי לגן" עד שבסוף שכנענו אותו שאמא לא לבושה ואבא לבוש... אז הרבה יותר טוב מאשר לפני כמה חודשים אבל עדין יש קטעים לא פשוטים...

למעלה