לא רואה סרט בתוכנת Subtitle Workshop

erik0956

New member
לא רואה סרט בתוכנת Subtitle Workshop

יש לי סרט בסיומת MKV ואני רואה אותו על המסך אבל יש לי בעיה בכתוביות כאשר אני רוצה לתקן את הכתוביות בתוכנת Subtitle Workshop אני שומע קול אבל לא רואה תמונה .
מישהוא יכול להסביר לי מה הסיבה?
תודה אריק

gady18

New member
זאת בעיה ידועה

התוכנה ישנה ולא מוצאת את הקודק הנכון

erik0956

New member
אין תוכנה אחרת שאני יכול לסנכרן כתוביות וגם ל

לראות את הסרט?

גיליום

New member
תוכנות לעריכת כתוביות

כמובן שישנן תוכנות נוספות לעריכת כתוביות, מלבד Subtitles workshop הותיקה, פשוט לא הרבה משתמשים בהן, לפיכך אין לנו מדריכים המסבירים כיצד להשתמש בהן ומכאן לא הרבה מכירים אותם.. (זהו סוג של לולאת מביוס
)
בכל אופן, הוספתי מאמר חדש ל"מאמרי הפורום". מאמר תמציתי למדי, המפרט מספר תוכנות חלופיות, לעריכת כתוביות. אתם יכולים לקרוא את המאמר כאן (<=ללחוץ).

התוכנה הראשונה במאמר (העליונה) והתוכנה האחרונה (התחתונה) תומכות בוודאות בהצגת סרט MKV תוך כדי עריכת הכתוביות. החסרון היחיד שיש להן (עד כמה שאני מכיר אותן..) הוא שהן לא עובדות בדיוק כמו Subtitles workshop ולכן תהיה לכם תחושה שהן פחות "ידידותיות" ממנה. אין בפורום עדיין מאמרים המסבירים על אופן השימוש בתוכנות המוזכרות במאמר, לפיכך מי שירצה להשתמש בהן, יצטרך להשתמש בקצת "ניסיון וטעייה" והגיון בריא. אני מניח שלא נדרשת יותר מרבע שעה להפעיל כל אחת מהתוכנות, לפחות ברמה הבסיסית.
אם למישהו יש מצב-רוח טוב וזמן פנוי (לי ממש חסר בזמן האחרון..
) , הוא מוזמן לכתוב מדריך ליצירת/תיקון כתוביות בתוכנה המועדפת עליו. אתם יכולים לכתוב את המאמר בכל פורמט שתרצו (וורד, טקסט, אופן אופיס, PDF וכדומה) ולשלוח אליי. אני אפרסם אותו במאמרי הפורום בהקדם.

בברכה,
גיליום

HassiD

New member
ייתכן וזאת הבעיה

עליתי על הבעיה הזאת אצלהם וזה אחד מהדברים שגורם לכך... (כמובן שייתכנו עוד בעיות שאני לא יודע עליהן...)

אם יש באותה תיקיה עוד כתוביות "חשודות" שיכולות להתאים לסרט, ז"א פרט לכתוביות עליהן אתה עובד, או כתוביות חצי-מוטמעות (אין לי דרך אחרת להגדיר הטמעת כתוביות בקבצים מסוג MKV), התוכנה כביכול מסתבכת, כי היא לא יודעת עם איזו כתובית לפתוח את הסרט (כי המחשב המקודדים ה"רגילים" מנסים לאלץ אותה לעבוד עם התרגום השני, בעוד שהיא מנסה לפתוח עם התרגום עליו אתה עובד...).
בקיצור, תשתדל לעבוד על קובץ בו לא "חצי-מוטמעות" כתוביות, ושאין עוד קבצי תרגום בתיקיה.

בנוסף, ניתן להוריד את הגרסה החדשה שלהם (גרסה 6), שדווקא בשונה מגרסת הביטא (4 נראה לי) שהיתה, זאת דווקא דומה יותר לגרסה 2.5 המוכרת, ועובדת יופי... אולי זה יעבוד טוב יותר...

למעלה