לא קשור לרומח אבל...

1984alive

New member
לא קשור לרומח אבל...

לכל מי שמכיר את ההיסטוריה של הוצאת הספרים אופוס... טרי ברוקס הסופר של סדרת שאנארה (ששלוש מתוך ארבע הראשונים תורגמו בהוצאת אופוס ושתיים מהסידרה השניה תורגמו במיצוב ז"ל) מכר את הזכויות של הספרים שלו לחברת וורנר ברוס. בשורות טובות למי שאהב את הספרים שלו ,ככל הנראה נמכרו הזכויות לסדרת פרה-שאנארה שגם היא תורגמה בחלקה לעברית בהוצאת עם עובד(הנערה ואביר המילה ואביר המילה שמספרים את תהליך התפוררותו של העולם) אכן תקופה נהדרת עם שיר של אש ושל קרח שיוצא בסידרה ב-hbo המצפן המוזהב של פולמן שיוצא בסוף השנה(הטריילר יצא לפני שבועיים) הסרט החמישי של הארי פוטר גם בסוף השנה הנסיך קספיאן מסדרת נרניה שיוצא כנראה בהתחלת שנה הבאה. וכמובן הסרט של רומח הדרקון שהיה אמור לצאת בסתיו השנה אבל נדחה לחורף-כנראה

NJS

New member
כי אף אחד לא זוכר? XD

סתם מאמי חולה עלייך ^^

בחיאת, תצביעו!../images/Emo54.gif

עד עכשיו הצביעו רק ארבעה אנשים. ארבעה אנשים אתם קולטים שבימי השיא של הפורום היו מצביעים לסקרים יותר מתשעים איש? פאקינג תשעים! אז יאללה, להתעורר.

NJS

New member
אין מצב :X

גם בשיא השגשוג לא היינו תשעים, אולי שלושים P: [אלא אם כן מישהו עקף את מערכת האבטחה [בהנחה שיש דבר כזה ^^] של תפוז והצביע יותר מפעם אחת P: ]

תסתכל בארכיון הסקרים.../images/Emo54.gif

מספר העונים על הסקרים נע בין 30 ל-100. אז יכול להיות שמישהו רימה שם, אבל לפחות היה להם אכפת מספיק כדי לרמות, מה שאני לא יכולה להגיד על חברי הפורום הנוכחיים.

NJS

New member
את רומזת לי משהו? ;)

יאי סוףסוף אני אוכל להגיד שאני האקר P:

1984alive

New member
הסדרה הראשונה שיצאה

ותורגמה לעברית היתה חסרת יחוד. הספר הראשון(המלך הראשון לבית שאנארה)כונה כחיקוי לשר הטבעות של טולקין ודי בצדק,אבל יש לזכור שהספר הראשון יצא בשנת 77 (הרבה לפני שגארי גייקס חשב על מבוכים ודרקונים....TSR...רומח הדרקון) 3 הספרים הבאים היו שיפור רציני והתרחקו בהרבה מתדציתה הטולקינואית של הספר הראשון,כמו כן עמד במרכז הסיפור העובדה שעלילת הספר מתרחשת בעולם שלנו אחרי מלחמה בין כוחות המילה לכוחות הריק(שמתוארת בסידרת הנערה ואביר המילה-הוצאת עם עובד)שבמהלכה ניצחו כוחות הריק והעולם הושמד,מה שהרחיק את הרעיון של הספר רחוק יותר מטולקין. הסדרה השניה(צאצאי שאנארה)שהכילה גם 4 ספרים היתה נהדרת ובארץ מיצוב החלה לתרגם את הספרים שלה רק שבהחלטה די תמוהה היא החליטה להרוס את הכריכות ולהציג כריכות מזעזעות במקום,לצערי היא עצרה בספר השני(הדרואיד משאנארה)והחברה פשטה את הרגל וזה היה ממש חבל כי דווקא הסידרה השניה היתה ממש מעולה. לאחר מכן יצאו עוד 2 טרלוגיות שכל אחת מהם היתה מרתקת ומעולה ולצערי אף אחת לא תורגמה לעברית. כרגע יוצאת טרלוגיה נוספת שמתארת את ההשמדה של העולם שלנו ותהליך יצירתה של שאנארה. לעניות דעתי סדרת הנערה ואביר המילה שחלקה תורגם והסידרה החדשה שמהווה מעין המשך היו המעולות ביותר שלו אני די ממליץ עליהם.

Landei

New member
אני קראתי רק את הטרילוגייה הראשונה בזמנו,

וויתרתי על ההמשך. אתה ממליץ על סדרת צאצאי שנארה? תודה. אתן לזה ניסיון נוסף.

למעלה