לא קשור לכלום אבל

deen35

New member
לא קשור לכלום אבל

פרנקלין רוזוולט, הנשיא ה- 32 של ארה"ב שועל קרבות ומאבקים ותיק, התמודד בסוף 1944 בבחירות לנשיאות בפעם הרביעית בידיעה שהוא הולך לנצח, כי ב- 3 הפעמים הקודמות הוא אכן ניצח. רוזוולט ניצח, אך נפטר משבץ ב- 12.4.1945 שבועות אחדים לאחר שנכנס לכהונתו הרביעית כנשיא. השאלה כאן, מדוע אדם כרוזוולט לא יודע לפרוש בזמן (במיוחד שמלה"ע ה-2 מאחוריו) אלא ממשיך לסחוב גם כאשר מצבו הבריאותי מעורר דאגה? התשובה פשוטה: על פי הפרוצדורה הפדרלית האמריקנית בחירות יש כל 4 שנים ורק כל 4 שנים (בחירות לנשיאות) על כן עשה רוזוולט מהלך מבריק על ערש דווי שהחליט להתמודד, ברגע שהוא ניצח הוא בעצם הבטיח עוד 4 שנים של הדמוקרטים בשלטון, מה שאומר שיורשו\ ממשיך דרכו, סגן הנשיא הארי טרומן התמנה לנשיא ויכהן כהונה שלמה של 4 שנים בבית הלבן והכל תודות לאבא הרוחני רוזוולט. למעשה, אם טרומן היה מתמודד לבד מטעם הדמוקרטים ספק אם היה נבחר. טרומן אכן ניצח בהמשך בכוחות עצמו, בבחירות לנשיאות הבאות, וכיהן עד 1952. ותחשבו על כל המאמץ מטעם טרומן במאמץ להקמת מדינה יהודית, האם נשיא רפובליקני היה נוקף אצבע? אני בספק.

טרה10

New member
צירוף מקרים ויש אומרים

שמקרה של כוח עליון-אם כי לא אני הוא האיש. התנועה הציונית-נפגשה עם טרומן-לאחר חמשים שנה. לאחר השואה,וחילופי כובשים-בא"י ב-1917, הקמת מדינות אירופאיות במקום האימפריות-באמצע המאה ה-19, והעצמאות שהשיגו הודו-סוריה-עיראק-ירדן-ולבנון-שכנותינו גם היום בשנות הארבעים הן הסיבה והקמת מדינת ישראל ולא טרומן שרק התחרה עם רוסים. יחד עם הופעת מנהיג כבן גוריון,האחד בדורו,כפי שהבינו זאת בני דורו, ועלייתם של כחצי מליון יהודים לארץ עד 1948. והעובדה שהמלחמה על הארץ-נמשכת גם עתה-ולא היו אפילו 40 שעות של שקט-מדברת בעד עצמה.

MCCCCP

New member
מות רוזבלט באירופה

כשהידיעה על מוות רזוולט הגיעה אל היטלר הוא חשב שזהו הנס שחיכה לו הרייך. כמו בכיבושי פרידריך ברברוסה (אם אני לא טועה זה היה בזמנו) הצארינה האוקראינית נפטרה וכך הופסקה המלחמה עם הגרמנים (אני לא בטוח בקשר לאירוע אני רק יודע שמשו דומה קרה בעבר בין הרובים לגרמנים). הטלר קיווה שעכשיו ההאמריקאים יצאו מהלחמה מה שלא קרה... פבל חזרתי :)

למעלה