לא קשור ליפנית...

tamax

New member
לא קשור ליפנית...

אני רוצה ללמוד מנדרינית בישראל. (מנדרינית זו אכן השפה שמדברים ברוב סין- לא?) משהו יודע איפה אפשר ללמוד? תודה מראש לעונים
 

tamax

New member
תודה../images/Emo13.gif

אבל אי אפשר ממש "ללמוד" שם....
 

GnomeBubble

New member
חבל רק שגם למנדרינית יש

עשרות ניבים. לפי מה שקראתי הוואריציאה ביניהם היא ברמה של השוני בין שפות רומניות (כמו ספרדית, צרפתית, איטלקית וכו') שזה לא צחוק. אבל רוב הסינים דוברי המנדרינית יודעים את הניב ה"רשמי" של הממשלה, ככה שזה די בסדר.
 

tamax

New member
אני יודע שישיש כמה ניבים

ומשהו מביג'ינג לא יבין את שכנו מצ'נגדו. אבל הכתב הוא אותו דבר בכל מקום...
 

GnomeBubble

New member
את הכתב אמורים להבין גם דוברי

קנטונזית או ניבים אחרים. זה בעצם אמור להיות הכתב הרשמי של כל סין (מנדרינית ממשלתית כתובה). קראתי שיש גירסת כתב קצת שונה לקנטונזית וכנראה גם לשפות סיניות אחרות, אבל אני לא בטוח אם יש גרסה כתובה לכל הניבים. גם ביפנית (מודרנית) אין ממש גרסה כתובה רשמית (או לפחות מוסכמת) לניבים אלא גרסה מאולתרת. את רוב המילים האופייניות לניב מסויים פשוט כותבים בהירגאנה (ולפעמים גם בקטקאנה) למרות שבחלק מהמקרים סביר להניח שהם באו מקאנג'י. ובכל מקרה, רוב היפנית הכתובה שתמצאו תהיה כמובן בניב הסטנדרטי. זה בעצם ככה בכל השפות - חוץ מבפרוזה אולי (וגם אז בכוונה) או באינטרנט פשוט כמעט ואין סלנג וניבים מקומיים בשפה כתובה.
 
למעלה