לא קשור לטארות

לא קשור לטארות

שלום לכולם, חזרתי ממצריים וכמובן היה מדליק, מטריף ומהמם המצרים ממש ממש נחמדים (יותר מהישראליים...) שיהיה לכולנו חיים טובים ויפים מעוז

נו, אז ספר קצת חוויות. הפירמידות

ממש מענינות אותי הרבה שנים, אבל לא בא לי לנסוע למצריים (רק סיני בשבילי). ברור שהמצרים יותר נחמדים מהישראלים, זאת לא בעיה גדולה כל כך. אבל הבדואים יותר נחמדים מהמצרים, ואני משערת שההודים עוד יותר נחמדים מהבדואים (לא בדקתי, האמת). וחוץ מזה - מה עם פורים? הכנת תחפושת? קנית שתיה חריפה? האם נרשמת בשרשור התחפושות?

r o n n e y

New member
../images/Emo124.gifרוצים חוויות

יש אבן כחולה? רוני

מעוז איזה כף לך אני הייתי במצרים

שעוד היה אפשר לנסוע בבטחה לפני אולי 10 שנים הייתי פעמיים וזו היתה חוויה נהדרת,מאד חבל שהיום אי אפשר לנסוע בבטחה מאד חבל.....

טוב, בסדר

חוויות יש מפה ועד הצד השני של הגלקסיה, בעצם יש יותר והביטוי 'אין מילים' מתאים פה יותר מתמיד. מצרים קיבלה אותי בסבר פנים יפות ומאירות, לכל מי שמפחד לנסוע, ואני מתאר לעצמי שזה כמעט כולם, אני יכול להגיד לכם שאני הרגשתי בטוח ללכת לבד ברחובות קהיר. האווירה היא מאוד בעד תיירים, בגלל שזה מקור הכנסה חשוב במצרים יש הנחיות ברורות מהבוס הגדול להתנהג יפה. אבל חשוב מזה האנשים עצמם לבביים, חמים ופתוחים. הסיפור המקובל לגבי זה שהמצרים יותר קשים לעומת הבדואים הנחמדים של סיני, הוא לא ממש אמיתי. בסופו של דבר הם פשוט בני אדם והדבר האחרון שמעניין את האדם ברחוב זה לכבוש את ישראל או משהו כזה. נסענו באוטובוס 5 שעות לאורך הנילוס ולרגע הרגשתי כמו בהודו. כפריים מעבדים את האדמה, ילדים משחקים ברחובות, אווירה פסטורלית ונעימה. מצריים היא 95% מדבר ו5% ירוק סביב נהר הנילוס ובפני עצמה היא ארץ שמעניין לבקר בה. ההיסטוריה היא פשוט מדהימה, 3000 שנה של שושלות של פרעונים ששלטו באזור. עם ידע מגוון ומדהים שחלקו מגיע מכוכבים אחרים, מקדשים מפוארים שהפכו לאתרי תיירות, פירמידות, ספינקס. אם לרגע מסירים את המשקפיים שאנחנו סוחבים ממלחמת יום כיפור, אפשר לגלות המון דברים יפים. לאנשים שמנסים למכור סחורה ברחוב יש שיטה מעניינת למשוך לקוחות. הם ניגשים ושואלים מאיזה מדינה אתה. כמובן שאף אחד לא הצליח לנחש מאיפה אני וכשסיפרתי שאני מישראל לרובם זה לא ממש הזיז או שפשוט שמחו לפגוש מישהו מישראל. רק אדם אחד שהתעניין אמר לי שהוא שונא את ישראל ונפרדתי ממנו בברכת סלאם עליכום. לגבי אבן כחולה: החלטתי לוותר על חיפוש חיצוני של משהו ספציפי שאני אמור לגלות או למצוא. אבנים כחולות יש הרבה, ואת המציאה האמיתית קיבלתי מספר פעמים כמתנות של גילוי פנימי. היה מדהים ומעשיר - מומלץ! מעוז

מעוז, השתכנעתי!!! עכשיו השאלה

היחידה היא כמה זה עולה. אני חוסכת כל השנה בשביל 5 ימים בסיני, כי פשוט אין לי כסף ליותר מזה (ימי חופש יש לי דווקא בשפע, אפילו שבועיים). השאלה כמה זה עולה, איפה מוציאים ויזה לקהיר עצמה (כי בטאבה אי אפשר), האם יש אוטובוס ישיר מישראל, או שחייבים לטוס, וכולי. אשמח לפרטים (מסר אישי גם הולך, כי זה לא חייב לעניין את כל הפורום). ואגב, אתה אמנם כבר בפסח, יציאת מצריים וכו', אבל אנחנו עוד לא סיימנו עם פורים. אז תתחבר בבקשה לשרשור תחפושות שמעליך, תכין תחפושת, ותיכנס לאווירת הקרנבל.

מגרה את החושים.... אבל אני עדיין

מפחדת מאוד לבקר בארצות מוסלמיות - כולל טורקיה. אני חושבת שאני היחידה בארץ שעדיין לא יצאה לנופש/חופש בטורקיה :)

גם אני עוד לא הייתי בטורקיה!!!

אבל לא בגלל שהם לא מוסלמים, אלא מסיבה פרוזאית מאוד - קיבוץ גת מחזיר כרטיסי אוטובוס לאילת, אבל לא כרטיסי טיסה לתורכיה. באמת חבל... ואגב, הטורקים לא מוסלמים מספיק בשבילי. אני שואפת להגיע לעיראק (אני אוהבת את מזג האוויר העיראקי).

עיראק ??? עכשיו אני חייבת לשאול

מה בדיוק מיוחד במזג האוויר העירקאי ??? מילא הזקנות העיראקיות, זה אני מבינה. אבל מזג האוויר ? נא תרגום !!

בואי אני אסביר לך בדיוק:-

בשתי מלחמות המפרץ האמריקאים ניסו לסיים את ההתקפה עד מרץ, בנימוק שבמרץ "חום נסבל של 30 מעלות, ואי אפשר להילחם". קודם כל, הצחיק אותי ההגדרה של 30 מעלות כ"חום בלתי נסבל שאי-אפשר להילחם בו", ומייד חשבתי לעצמי "איזה כייף לעיראקים, שכבר במרץ יש להם 30 מעלות, ואצלנו אולי רק ביוני". ומאז אני אומרת לכל מי שרוצה לשמוע (וגם למי שלא) שאני מתה על מזג האוויר העיראקי. הנה אצלנו, כבר יותר מחצי-מרץ, אני יושבת בארכיון הקפוא, מפזר חום לרגלי, ותנור ספירלה אחרי, לבושת סוודר, נעלי בית, ומד-חום שמראה טמפרטורה אובייקטיבית של 21 מעלות. לא באסה??? או כמו שנאמר "חכו לי ביולי..." אתם תתעלפו מול המזגן, ואני אסע לסיני, כי רק אז מספיק חם בסיני לטעמי.

למעלה