לא קשור לאנדו...

kikona126

New member
לא קשור לאנדו...

יש לי שאלה שכמו שכתוב בכותרת לא קשורה לאנדו, אבל אני קצת צריכה יעוץ עם זה... אני מעבירה שיעורים פרטיים, ויש לי תלמידה מדהימה! כל דבר שמלמדים אותה היא מבינה והיא מתרגלת ובכלל בתוך חודשיים השלמתי איתה חומר של שנה שלמה לבגרות (שזה בעצם גם חומר של כיתה ז עד י') לא יודעת מה קרה שבוע לפני המגן שלה היא נלחצה לי... פתאום היא לא זוכרת כלום, לא מיישמת כלום ממה שלמדנו... והביטחון שלה ממש ירד... היא ממש נכנסה ללחץ, עכשיו לי יש בעיה עם זה כי אני לא בן אדם לחוץ... (נכון לפני הניתוח הייתי... אבל זה לא אותו הדבר! וגם לא כל כך...) אני לא בן אדם שנלחץ לפני מבחנים, ואני לא יודעת איך להוריד לה את הלחץ למטה... לפחות לא לפני המגן או הבגרות בכתב... (לפני הבגרות בעל פה שיש לה אני כבר ארגנתי שחברה תבוא ותבחן אותה בשביל הסימולציה של הבוחנת החיצונית...) יש רעיונות? מה עושים כדי להוריד מהלחץ?

זואילי

New member
וואלה... לא יודעת...

תשמעי, גם אני בזמן לימודיי (גם בביצפר וגם אח"כ) אהבתי (פחות או יותר) ללמוד, הבנתי הכל, תירגלתי ומה לא... רק שגיליתי שיש לי חרדת בחינות. וזה היה מכה. כי לא משנה כמה חרשתי וכמה באמת ידעתי - ככל שהתקרב זמן המבחן ובטח יממה לפני - הלחץ והחרדה היו משתקים אותי. למשל לא הייתי מסוגלת לדבר לפני המבחן עם החברות ולהעביר אינפורמציה וכו', לא הייתי מסוגלת לעבור על החומר רגע לפני. הייתי חייבת לשבת במבחן לבד ולא ליד אנשים, אחרי המבחן כששואלים מה ענית על זה ועל זה הייתי בורחת... ועוד ועוד. מן הסתם - הייתי מקבלת ציונים עלובים. אלא אם היו בוחנים אותי בע"פ. בתיכון זה היה קשה יותר ובקושי קיבלתי תעודת בגרות ממוצעת. כשלמדתי רפואה טבעית אז מן הסתם החלק המעשי עבר מצויין. היה לי פעם מורה, היום אישיות בכירה באיכילוב שלימד אותנו אנטומיה. הוא פעם תפס אותי לשיחה ואמר לי שהוא לא מבין... כי הוא יודע שאני יודעת את החומר פרפקט, והיה מבאס אותו לתת לי ציונים נמוכים... אז הוא פשוט היה בוחן אותי בנפרד - בע"פ ואז היה משקלל את הציון...
לסיכום... כל המלל הזה... ואולי התלמידה שלך סובלת מחרדת בחינות והיום יש דרכים לטפל בזה. תנסי לשאול אותה בעדינות מה היא מרגישה, מה החרדה הזאת עושה לה וכו' וכו'. תתייעצי איתה אם לשתף את הוריה ואולי אם אכן זו הבעייה אז יש לה טיפול.
לך ולה

kikona126

New member
ואו..

לא ידעתי שיש אנשים שכל כך לחוצים לפני המבחנים... טוב את האמת כן ידעתי... במחלקה שלי באוניברסיטה היו אנשים שהיו מתחלים ללמוד חודשיים לפני הבחינה לבחינה... ואף פעם לא הבנתי את זה, כי (וזה החסרון בלא להיות לחוצים) אני הייתי לומדת בדקה ה-90... בשעה 00:00 לפני הבחינה עד שלוש בבוקר וזהו... עד שבמבחן אחד שלמדתי אליו ממש טוב קיבלתי מכה לפנים (נכשלתי אבל יפה...) ואז למדתי למועד ב' שלו במשך 3 ימים... ולא רק בלילות... בקשר לאנטומיה, מדובר במקרה בד"ר יוסיפוב? (שאין לי מושג מה השם הפרטי שלו, אבל שמועות אומרות שקוראים לו יוסי יוסיפוב) אני למדתי אצלו אנטומיה פיזיולוגיה, הוא פתולוג מדהים! (הבעיה היא שכניראה והוא ממש רגיל לעבוד עם גופות... בשיעורים הוא מסביר את החומר עם הגב לכיתה...) ניסיתי לדבר איתה על זה, היא אומרת שזה קורה לה לפני כל מבחן (אבל הציונים שלה טובים!) שאלתי אותה (ככה בצחוק) אמא פסיכולוגית והילדה בלחץ לפני מבחנים? איך היא לא עשתה עם זה כלום? אז היא אמרה לי שאמא שלה כל הזמן חופרת לה על זה שלא צריך להיות בלחץ... (שאת האמת יש מצב טוב שיש בין השניים קשר...) טוב אל תדאגי (לא יודעת אם אני אומרת את זה לך או לי...), יש לי שיעור של סיכום לפני הבחינה, ובסוף השיעור (מכסימום אני אשאר עוד כמה דקות - לא לוקחת להם כסף על זה) ונלמד איזה שיר... ככה בשביל לשנות את האווירה...

זואילי

New member
לא.. לא יוסיפוב

אלא האדון רוני גמזו מנהל בי"ח איכילוב. רווק. בשנות הארבעים לחייו. נמוך. לפחות בזמנו כשהיה המורה שלי, היה חמוד ביותר. הוא לקח אותנו לאונ' ת"א ללמד אותנו על גופות... היה TRE מעניין.

kikona126

New member
אה...

מכירה אותו... לא הכרות הכי חיובית כי כשסגרו לנו את הלימודים באיכילוב והלכנו אליו כדי להסדיר את הדברים ולהתלונן על המנהלת של הלימודים שלנו, הוא לא היה הכי נחמד... בכל מקרה tre כותבים très עם s בסוף... (אני מורה (פרטית) לצרפתית) אבל יוסיפוב, מדהים! אין דבר שהוא לא יודע! הנה הוא בתמונה הראשונה (ניראה פה דיי צעיר) http://www.tasmc.org.il/internalmed/pathology/

זואילי

New member
תודה על התיקון...

אני חושבת שיצא לי להיות בשני שיעורי צרפתית בתיכון בלבד. כי איך שהמורה הייתה נכנסת, ישר הייתה מעיפה אותי החוצה

kikona126

New member
חחח

גם לי היתה מורה בכיתה ט שהיתה מעיפה אותי החוצה... היא לא הסתדרה בשיעור עם דוברת צרפתית... (הייתי מתקנת אותה בשיעור תמיד...) ואת רואה מה יצא ממני? מורה! משיעורים אחרים שרציתי לצאת (היו לי מורות שמזכירות את הגניקולוגית שלי מפחידות) לא נתנו לי לצאת... עם אחת מהן שהיה לי הכי קשה איתה (היא היתה עושה לי ממש ת'מוות) אני כרגע בקשר טוב! התברר שהיא גרה לידי בצרפת (שגרתי שם) והיינו נפגשות בחופשים (מי היה מאמין?)

galim29

New member
אולי דמיון מודרך?

או איזה סג של טיפול אלטרנטיבי שירגיע אותה? משהו הומאופתי?

kikona126

New member
אין לי מספיק זמן לזה

לפני המגן... ואת האמת זה אחלה של רעיון, היתה לי מורה בתיכון שהיתה עושה לנו את זה... אני אנסה לחשוב על משהו...

gh1010

New member
אשמח לסייע

הי, יש לי ניסיון בהכנה לבגרויות ואכן הלחץ הינו גורם בפני עצמו שדורש התמודדות. בדרך כלל אני מנסה להבין מהתלמיד מה מקור ללחץ ולאחר שאנחנו מזהים ביחד את המקור, אנחנו מנסים למצוא דרכים להתמודד. כמובן שכל מקרה לגופו. לדעתי,חשוב שהיא תהיה אקטיבית בתהליך החיפוש אחר מקור הלחץ, בהנחייתך כמובן. בהצלחה לשתיכן!

kikona126

New member
טוב..

היא הצליחה איך שהוא להרגיע את עצמה לבד... ולהכניס אותי ללחץ מיום המגן עד שהצלחתי להשיג אותה ולברר איך היה...

למעלה