לא קשור, אבל תכנסו...

SlyStone

New member
לא קשור, אבל תכנסו...

אני קורא לכולם להכנס ולחתום על העצומה... בבקשה! גם אם זה לא קשור אלייכם, 2 שניות וסיימת עם זה... אתם עוזרים לאחרים.

אויש .. תפסיקו כבר עם העצומה הזאת

החוק של שני נוסעים בלבד מאחורה הוא חוק מצויין

kundara

New member
חוק מטופש מאוד

בן אדם בגיל 19 מחזיק נשק, אבל לא יכול ליסוע 2 זוגות באוטו שלו. מילא לשנה, שנה וחצי. עד גיל 21? ישראלי

HeavenlyB

New member
אני לא יודע

לא שמעתי על החוק החדש, אבל ממה שקראתי בעצומה, אני די מסכים איתה. לנהג חדש עדיין אין את הניסיון והאחריות שיש לנהגים ואנשים מבוגרים יותר. ככל שיש לך יותר אנשים ברכב, כך האחריות שלך גדלה. עניין קבלת אחריות לאורך תקופה קיים בעוד נקודות בחיים שלך. כמו רישיון לקטנוע, לפני שאפשר לעשות רישיון לאוטו. ורישיון ואופנוע עוד יותר מאוחר מזה. הכוונה היא לאפשר לך להתנסות לאט לאט בלי לקחת אחריות עצומה על עצמך כבר מהרגע הראשון, ובכך לסכן יותר אנשים. מה שכתוב בעצומה, שיהיה יותר נהגים שעלולים לנהוג שתויים, מראה בדיוק על חוסר האחריות של הצעירים שהחוק מדבר עליו. במקום להזהיר שיותר עבירות יהיו, למה לא ללכת בכיוון ההפוך, ולהוכיח קצת בגרות ואחריות, ולהקטין את העבירות בכך שישמרו על החוק מההתחלה?

SlyStone

New member
הבנתי אותך... אבל...

יש בזה משהו... זה נכון שהם פחות מנוסים וצריכים לקחת פחות אחריות... אבל עד גיל 21?!?! אוליי שיעשו שנתיים אחרי שהנהג החדש הוציא את הרישיון, זה מספיק. ובעניין חוסר הבגרות בשתיה וכל זה- תשמע, אתה לא יכול לשנות את חוסר הבגרות של הנהגים הצעירים, אלא אם עושים מהפכה רצינית בחינוך של הילדים. חוץ מהעניין של השתיה, אני חשבתי על נקודה אחרת... כשיש 2 מכוניות במקום אחת (או אולי אפילו 3 מכוניות) יש יותר עם מי "לשחק" בכביש... ואין מה לעשות, הם עושים את זה... אז אם יוציאו רק מכונית אחת, זה יפתור גם את בעיית השתיה וגם את השחקים. אני בעצמי נהג חדש ואני יכול להגיד בגאווה שאני אפילו לא חושב על לשחק בכביש, ואם יש לי מפתחות בכיס אני אפילו לא חושב על שלוק אחד מבירה! אבל יש כאלה שכן ויקח הרבה זמן לתקן את זה. בשורה התחתונה- החוק לא עוזר... ואם כבר עוזר, הוא גורע יותר מאשר עוזר.

העניין הוא כזה.

ברגע שיש לך יותר אנשים באוטו, יש יותר סיכוי לנהיגה פרועה, וזה נכון, אין מה לעשות. אבל מצד שני, כשנוסעים עם 2 מכוניות, הנהיגה תהפוך לפרועה הרבה יותר, תוך כדי סיכון הרבה יותר גדול. החוק הזה לא קיבל יותר מידי תשומת לב ומחשבה כשהוא הוצע וכשהעבירו אותו, והוא לא נכון. נהג שמתפרע בכביש עם 4 אנשים באוטו, יתפרע גם עם 2. זה בדיוק כמו העמותה "אור ירוק", שהיא עושה עבודת קודם אבל בשורה התחתונה היא לא עושה הרבה. מי שמוכן שהם יבואו אליו הביתה ויסבירו וידברו ויראו את הסרט שלהם, רוב הסיכויים שהוא יהיה נהג רגוע גם ככה. השאר (הרוב), זה לא מעניין אותם. בקיצור, יש נהגים כאלה ויש נהגים כאלה. הדבר ביחיד שאפשר לעשות זה חינוך טוב יותר לנושא בגיל צעיר. החוק הדבילי הזה זה לא מה שיעזור, להפך.

HeavenlyB

New member
בדיוק, ולכן החוק נשמע לי הגיוני

אצל רוב האנשים, ככל שיש יותר חברים באוטו, רמת הריכוז בנהיגה יורדת. כשהייתי בגיל הזה, הרשיתי לעצמי לקחת יותר סיכון כשאני לבד, וברגע שיש איתי עוד אדם אחד, הרגשת האחריות היתה תופסת אותי והייתי נוהג מאוד בזהירות. אבל, ברגע שהיו המון חברים באוטו וכולם מתבדחים וכיף, אז רמת הריכוז הייתה יורדת והרצון לצחוק עם כולם הייתה גוברת.

למעלה