לא קם בבוקר...

אינדיגו

New member
ציפי עם כל הכבוד , אני חייב לשאול

משהו שעשוי לגלוש לגבול האישי , אז מראש אני מבקש את סליחתך. איך יתכן שילד (בכל גיל) יילך לישון עם בגדים שלבש במשך כל היום ואשר בודאי לא הכי נקיים. זה הרי עניין של חינוך להגיינה לסדר ונקיון , ואל תגידי לי בבקשה שאת מעבירה את האחריות לילד , אם ירצה יתקלח ואם לא ירצה אז לא. אני לא מקבל. עומר שלי בן שנתיים וחצי , הוא יודע שאין מצב ללכת לישון לפני מקלחת ראוייה , אין מצב לישון עם הבגדים שאותם לבש במשך היום , אין מצב ללכת לישון ללא פיג´מה (כעת הוא רוצה רק עם תחתונים , ואין לי בעיה עם זה). בדברים אחרים אני מקפיד פחות (לעת עתה) כמו על צחצוח שיניים בוקר וערב , אבל ברור לי שכשיתבגר עוד קצת , הוא לא יתחמק גם מזה. ואת יודעת מה? גם לעומר קשה לקום בבוקר , אבל אני שם לב כבר עתה ובטוח שכך יהיה בעתיד כי הוא לא ישכב במיטה ויתארגן בלחץ של 10 דקות לגן או לבית הספר , אלא יקום כשיעירו אותו , ויתארגן כפי שצריך. אני חושב שאלו כללים שאנו חייבים להעביר אליהם ולעמוד על כך שיוטמעו ללא שום אפשרות משחק.

נעה גל

New member
סוף העולם הגיע? ../images/Emo8.gif

אז לפעמים לא מתקלחים, לפעמים לא מצחצחים שיניים ולפעמים לובשים בגדים מלוכלכים. תודה לאל אנחנו לא משפחת המלוכה ומעשינו לא נבדקים בזכוכית מגדלת - מותר לנו לפעמים לפשל. מענין מה היית עושה עם אורן שלא הסכימה כמה חודשים (בערך 4, לדעתי קצת יותר) לחפוף את הראש...

לאה_מ

New member
אבל אנחנו כן משפחת המלוכה ../images/Emo47.gif

(עובדה שיש לי בבית שני נסיכים ונסיכה). וגם אצלנו מותר לפעמים ללכת לישון בלי להתקלח או בלי לצחצח שיניים או בלי להחליף בגדים... זה מאד תלוי בנסיבות. בסופו של דבר, גם הילדים אוהבים להתרחץ בערב. אם הם מבקשים לא להתרחץ, זה בדרך כלל בגלל שהם מאד עייפים. וזה לא קורה כל יום. אז אני לא רואה בעיה מיוחדת עם זה. עדיף שילכו לישון מלוכלכים פעם אחת מאשר לפתוח חזית בעניין הזה. ואינדיגו - שים לב - כאן הנקודה שהתנהגות מסויימת של עומר (בעתיד, אני מבינה שכרגע אין שום בעיה) עלולה להיות בעיה עבורך למרות שלא עבור עומר. תחשוב על זה כשזה יקרה.

אינדיגו

New member
אוי אוי אוי , הסתבכתי עם שתי

המנהלות בפורום...
הרשו נא לי לחלוק על שתיכן ולא להסכים לחלוטין. בעניין הרגלים טובים אין שאלה של פעם ככה ופעם לא ככה , במיוחד בגיל קטן שניתן לעיצוב. אני מודע לעובדה שלפעמים יש רצונות לילדים שונים משלנו. אך שימו נא לב , ציפי אמרה כי מדובר בנוהל שינה קבוע של אחד הבנים שלה לפחות , בו הוא ישן עם בגדים וללא מקלחת , על זה לא הסכמתי. על זה אני אלך עם עומר (אם יחרוג/יגלה התנגדות לביצוע) לבית משפט , יש דברים שלטעמי בגיל קטן לא אמורים להיות נתונים להחלטתם של הילדים. אך שוב, כמו שנאמר כאן , כל אחד עושה מה שמתאים לו ואיך שהוא חושב , אני חושב ועושה אחרת מציפי , לאה ונעה (למרות הקישורים החמודים).

מירי,

New member
הגדר גיל קטן....

אתה מדבר על ילד בן שנתיים וחצי, ציפי מדברת על ילד בן 9 (אם אני לא טועה....) וכשנולד בן למדתי דבר מאוד חשוב - כל ילד הוא משהו אחר (לומדים את זה באופן חד משמעי כשיש בבית שני הפכים...). אצלנו הם בוחרים תמיד להתקלח , אבל אפילו עם בן (3.3) אני לא אתעקש שאם הוא יבקש שלא! אני לא מתעקשת על ציחצוח שיניים (בן מצחצח כמה פעמים ביום אבל לבד ולכן לא יעיל..), והבגדים בלילה ולא בבוקר זה כנראה משהו מהפולניות שבכל זאת יש בי... יש מספיק מקומות מבחינתי לגבולות זה לא ניראה לי אחד מהם.

נעה גל

New member
יכול להיות שמדובר כאן גם על נקודת

מבט שונה - אצל אינדיגו זהו ילד ראשון וכאן רוב ההורים (שלא נאמר "אמהות") הם לשניים-שלושה-עד חמישה ילדים. וכשאתה יודע כמה נקודות מחלוקת פוטנציאליות ישנן אתה לומד לעשות סינון (ותמיד יכול להיות שעבור אינדיגו ובת זוגתו נקיון תמיד יהיה קו אדום) אני יכולה להגיד בוודאות שישנם דברים שהתעקשתי עליהם עם אורן והיום, עם איתמר, זה אפילו לא עולה על דעתי.

ציפי ג

New member
אני אספר לך סיפור

כאשר היתה מגיפת הפוליו בארה"ב, נדבקו בעיקר ילדי עשירים. לאחר שנרגעה המגיפה עשו מחקרים לבדוק הכיצד והתברר שדווקא אלו שרחצו אותם והשקיעו מחשבה כה רבה בהגינה נדבקו במחלות יותר בקלות, כיוון שלא נחשפו למחלות. אני מקפידה על מקלחות של ילדי רק בימי שישי. כל שאר הימים, אני מבקשת שיבדקו אם הם מלוכלכים וסומכת עליהם שיחליטו לבד אם הם נקיים או לא. לפעמים הם אומרים אנחנו נקיים, ואני מסתכלת ורואה שלא, אז מבקשת שיבדקו שוב. אבל אין לי בעיה שילד ילך לישון מלוכלך, אם הוא יודע שהוא מלוכלך ופשוט עייף מדי. הוא יכול רק לשטוף פנים וידים בכיור, לא חייבים לשטוף את כל הגוף. ולגבי יהודה באופן ספציפי. יהודה הוא ילד מאוד בעל דעות ברורות, ויודע כל דבר מה הוא רוצה. הוא גם ילד שאם הולכים אותו בכח הוא הולך איתך פי עשר בכח. אם אכריח אותו להתקלח וללבוש פיג´מה הוא יכול לא להתקלח שבועיים לאות מחאה, וללכת יום יום לישון עירום. אז הוא יודע שכשהוא מלוכלך הוא צריך להתקלח. הוא יודע שיש לו פיג´מה, והוא מחליט מה הוא רוצה לעשות. אין לי שום בעיה עם זה. ואני מכירה אנשים שזה משגע אותם. חמותי למשל חושבת שאני מטורפת וגם אחי הבכור חושב שאני מופרעת ( זה הדדי, אני חושבת שלהכריח ילד להתקלח כל יום זה לא נכון), אבל סה"כ הילד בריא (פעם אחרונה שהוא היה חולה זה כשאיתי נולד לפני שנתים), מנומס, נחמד, אבל לפעמים לא הכי נקי.

vered4

New member
ומה עם הריח?

ילדים קצת יותר גדולים, מתחילים להדיף ניחוחות לא הכי נעימים
. ברוב המקרים, אנשים לא מודעים לריח של עצמם, וילד יכול להגיע למצב שבו יקראו לו מסריח, ואז כל המקלחות שבעולם לא יוציאו ממנו את הסטיגמה הזו.

ציפי ג

New member
הבנים שלי עוד לא בגיל הזה

וכשהם יגיעו, אפשר להדגים להם בקלות את מידת הסרחון ולהסביר להם מה זה גורם לאחרים. אנשים נורמלים לא רוצים להגעיל את הסביבה.

נעה גל

New member
מה גם, שאיך שאני רואה את זה -

זו בעיה שלהם ולא שלנו... ריח גוף מתחיל בדרך כלל עם גיל ההתבגרות ואז גם הפלא ופלא עולה מאוד המודעות הגופנית. בקיצור, אני מסכימה עם ציפי - רוב האנשים דואגים לשמור על ניקיון גוף, ולדעתי, לא מחשש מה יחשבו עליהם אחרים, אלא מתוך תחושה של "נעים לי שאני נקי ומדיף ריח טוב"

דסי אשר

New member
לא נהגתי כמוך - אבל חושבת כמוך

אני תמיד אורת, שמלכלוךלא מתים. אני הרבה פעמים מסירה להורים במשפחתון, שעסוקים בנושאי נקיון, הופעה וסטריליות, שכך ילדיהם יהיו מחוסנים יותר. מנסיוני עם אוכלוסית הגיל הרך- אותם ילדים ש"נשמרו" יותר על ידי הוריהם, הם שהיו חולים יותר. אם אחת שצפתה בעבודתי במשפחתון, וידעת מראש על עמדותיה בנושא נקיון, ראתה אותי מוציאה מפיו של תינוק גוף זר שלא היה צריך להיות בפיו(היינו בחצר). לאחר כחצי שעה, בעדינות כי היא עדינה, היא שאלה אותי אם אני לא רוחצת ידיים אחרי שאני מוציאה משהו מפיו של ילד, ונוגעת בילד אחר. כשנכנסנו מהגינה לבית, היא הלכה לשטוף לבתה ולה את הידיים, והיא שאלה אותי, שוב בעדינות, האם אינני שוטפת ידיים לילדים כשחוזרים מהחצר. אמרתי שלא. אני שוטפת , כך הסברתי, לפני האוכל, כחלק מנימוסי שולחן, הרגלי אכילה,אסטטיקה ולא בדיוק משום חשש לזיהומים. הסברתי לה שיכולנו להיות בחצר עוד שעה, עם אותן ידיים מלוכלכות. אמרתי לאם שאני מאד שמחה שהיא ראתה ושאלה, כי היא צריכה להבין שתפיסות העולם שלי ושלה בנושא נקיון ובריאות שונות לגמרי. שמחתי מאד שהיא החלטה לא לבוא אלי למשפחתון, כי אמרתי לה שלא אוכל לעמוד בציפיות שלה. דסי

דסי אשר

New member
זו הייתה תגובת אמת- או גם "ציניות"

על כך שאני חושבת כמו ציפי- שמלכלוך לא מתים? דסי

zimes

New member
אמת, רק אמת!

על זה שהבנת שאם לך ולאמא יש השקפות כ"כ שונות, אין שום טעם לשווק לה את המשפחתון שלך.

limori

New member
אינדיגו תגובה מארמון המלוכה...

אז ככה בעקרון אני לא מסכימה איתך. רואי בן 5 ולאחרונה הוא ממש אבל ממש עייף בערבים ואנחנו לא מספיקים להגיע למקלחת אז היום זה היום השלייש בלי אמבטיה. בבוקר נגבנו קצת עם מגבונים לחים והוא אמר שכשיחזור מהגן הוא רוצה להתרחץ. אני לא מכריחה אותו להתרחץ וגם לא לאכול.... יש לנו סדר יום פחות או יותר קסוע כשבסביבות 6 בערב הוא אוכל ארוחת ערב ואז הופס הוא הולך לאמבטיה והיישר למיטה... אבל כשהוא עייף או כשסתם לא מתחשק להתרחץ...אין שום בעיה..בשביל זה יש לנו מגבונים. אז רק שתדע שעדיין לא חטפנו דיזינטריה.... היישר אליך מארמון המלוכה...אמא של הנסיך והנסיכה.

michal@gal

Active member
מנהל
כל אחד והכללים שלו

כל הורה בוחר את הכללים שעליהם הוא מתעקש, ואת אלה שהוא "מחליק". אני מרגילה את הילדים כל ערב להתקלח וללבוש פיג´מה, אבל אם אחד מהם מבקש לוותר, ולישון באותם בגדים שהיה כל היום, אני לא אתעקש. זה קורה רק כשהם קטנים. כרגע רק בן ה-3 מבקש לישון באותם בגדים. בת ה-6 מבקשת רק כשהיא מאד עיפה, ואצל בת ה-9 אף פעם. כלומר, הכללים כן מוטמעים למרות שאני לא מתעקשת.

דליה.ד

New member
והאופציה האחרת...

לישון בלי בגדים...
...כמו בני הצעיר (5.5) נטוריסט, נודיסט מבטן ומלידה. אוהב לאוורר את האביזרים מידי יום כל היו. יחף גם בחורף, בקשר למעיל צריך להתחננן לפני כבודו שקר בחוץ והוא בשלו...בסופו של דבר הוא הולך בלי מעיל ואני סון\חבת את המעיל למקרה שיתחרט. פשוט לא קר לו. ובקשר לשינה, עירום כביום היוולדו ויש לו פיג´מות לתפארת מדינת ישראל, אך הן שוכבות בארון ועין לא שוזפת אותן (גם בחורף). ובבוקר הוא לא צריך להתפשט...רק להתלבש. דרך אגב, הוא ילדון בריא וחסון במיוחד עם מליון נמשים זהובים שמסבירים את האופי הפלפלי הזה!

דסי אשר

New member
ברור לחלוטין- כי הוא לא שמור

שלא יתקרר, ולא יחלה. הוא מחסן, לא סתם נטוריסט. דסי

למעלה