לא קל !

Liel Sweet Girl

New member
לא קל !

הייי שמי ליאל ואני בת 17 וחצי. תלמידה ביב'. פעם כתבתי פה הודעה אולי אפילו שניים שלושה... ככה.. אני גרה עם אמא ההורים שלי גרושים וקומה מעלינו גרים סבתא וסבא ואחותי בקטנה ממני בשנתיים. אמא שלי לא עובדת והיא נורא סגורה, היא לא יוצאת מהבית, לא רואה אנשים, בקושי בקשר עם אחיותיה תוצאה מכך היא רבה הרבה עם סבתא וסבא על כסף, על אוכל, על משפחה, עלי ועל אחותי ועל כל מיני דברים אחרים. אני מרגישה שהיא עושה את זה כי משעמם לה, אני לא מבינה איך היא לא משתגעת ככה בבית להיות כל היום. אני לא יודעת מה לעשות אני מאוד רוצה לעזור לה אני כל הזמן מייעצת לה אולי שתלך לייעוץ אולי לצאת איתה אבל אין שום דבר פשוט לא עוזר לה ! גם לי לא קל בכלל, אני לא רוצה להאשים אותה אבל אני מרגישה שאני מושפעת ממנה אני לא רוצה להיות כמוהה בסוף בלי עבודה ובלי מקצוע ! אבל גם אני.. לא הולכת לבית הספר כל כך ואני מפחדת שבסוף לא תהיה לי בגרות. אומנם יש לי חברים והכל אבל אני לפעמים מרגישה חסרת תועלת ואני מסתכלת על ילדים אחרים חרוצים ואני מרגישה שאני הולכת בעקבות אמי :/ ואני לא רוצה זאת !!! לפעמים זה תוקף אותי הרגשה של לבד כזה אני מרגישה לבד ולא גדלתי עם אבא אבא שלי היה בחול כל השנים והייתי רואה אותו מדיי פעם (היה מבקר 2 3 בשנה) ורק לפני חצי שנה הגיע לארץ לגור . אז קשה לי מבחינה שלא גדלתי עם אבא ואמא ככה במצב כזה כאילו אין לה כוח לשום דבר, היא אדישה כזו לדברים טלויה בסבא וסבתא שלי וחושבת שזה יהיה ככה ואני פשוט לא דעת איך להוציא אותה שתלך לחפש עבודה או אפילו סתם שתצא מהבית שתראה אנשים . אני מרגישה לפעמים אבודה. אני רוצה להפסיק להרגיש ככה רוצה להרגיש חופשייה בלי חששות שאמא תהיה מסודרת ושיהיה לה טוב אבל אני ממש אובדת עצות :/ אני מנסה לסדר את עצמי ושנה שעברה באת הייתה לי שנה לא קלה והתבגרתי המון וגדלתי והשתניתי אבל מה איתה ? אני רוצה שהיא תתמוך בי ותהיה שם לצידי

גרא.

New member
liel Sweet Girl,ההרגשה שלך לגבי חייה הסתמיים

של אימך,והצורך שלך בהבנה,ובתמיכה שלה בך,היא כל כך מובנת וצודקת,אבל דווקא משום כך עלייך להאבק,ולהתמודד בפחדים שלך כאילו את הולכת ונעשית דומה יותר ויותר לאימך.המוטבציה לשינוי נובעת בדרך כלל מהרצון שלא להמשיך במצב שאינו רצוי,מצב שאת מרגישה שהולך וסוחף אותך . דווקא משום שאינך רוצה להידמות לדמות הפטתית של אימך,עלייך לעשות ולהתייחס לדברים אחרת. לדברייך הפסקת ללכת לבית הספר,וזה בעוד את מבינה שאת עלולה להשאר ללא בגרות וללא עתיד. מה הקשר בין מצבה של אימך,להפסקת הלימודים שלך? עקרונית,יקשה עלייך לשנות את מצבה של אימך במידה והיא לא תרצה בכך.יתכן שתוכלי להעזר בתמיכה כלשהיא דרך שירותי הרווחה במידה ויש לכם גם קשיים כלכליים.התמיכה לאו דווקא כספית אלא נפשית,כאשר עו"ס יכולה להגיע לבתיכם לעמוד על מצבה של אימך,לשוחח ולהדריך אותה.את עצמך,יכולה להעזר לא מעט דרך שיחות עם יועצת ביה"ס,שתוכל לעזור לך גם בתשובות לשאלות רבות שיש לך.

Liel Sweet Girl

New member
הייתי כבר עם יועצות...

לא כזה עזר... הבעייה שאמא שלי פשוט לא רוצה לקבל עזרה. היא פשוט מרגישה מין נוחות כזו שהיא לא צריכה לקום וללכת לעבוד הרי סבתא וסבא עובדים קשה ומפרנסים אותנו וזה נוח לה . היא טלויה מאוד. ובנוגע לזה שאני לא הולכת לבית הספר אין לי תשובה מדוייקת פשוט אני מרגישה לפעמים שאין לי כוחות והיא משפיע עליי היא פוגעת לפעמים ואומרת לי דברים ומורידה אותי עוד יותר לדאון כזה ואז אין לי חשק בכלל אפילו לצאת מהבית. וזה הרבה זמן ככה... אני פשוט לא יודעת איך לעזור לעצמי לצאת מזה

גרא.

New member
מיכלוש האדומה,את מדברת על אמך ועלייך בנשימה

אחת,ותולה בבעיותיה של אמך את כל הצרות שלך.זה אינו מדוייק,אמך זקוקה לעזרה,וכבר הצעתי לשאול בשירותי הרווחה המקומיים,ואת זקוקה לעזרה.אם היועצות לא כזה עוזרות,כדאי לחשוב על טיפול פסיכולוגי אפשרי בעלות מסובסדת דרך קופת החולים שלך.לבד,ללא עזרה,תתקשי מאד לעזור לעצמך לצאת ממצבך הנוכחי.

למעלה