לא קל בכלל.

goanin

New member
לא קל בכלל.

נזכרתי עכשיו בארבע השנים האחרונות. אני לא הייתי מודע פוליטית עד לפני שנה ומשהו, ובכלל לא הכרתי את מפללגת שינוי. רק זכרתי כמה דִבורים עליה ועל פריצקי בשעורי אזרחות. המודעות הפוליטית שלי החלה לצמוח בעקבות מצעדי הגאוה של תל אביב, שם ראיתי תמיד את אנשי מרצ צועדים, ובשנתיים האחרונות את אנשי שינוי - והרבה מהם. כשנכנסתי קצת לענינים, שמתי לב שאני ליברל בהשקפותיי, נוטה ימינה - אבל לא מוותר על זכויות אדם ואזרח בשום פנים ואופן! כשקראתי את המצע של שינוי אמרתי 'בינגו' - הנה לי מפלגא לעניין (בכלל לא ידעתי שהיא השלישית בגודלה). להמון אנשים מסביבי גם היה די ברור, אחרי חשיבה של שתי שניות, שהם מצביעים שינוי. הרי מה עוד יש ? קיצור - כשהבנתי מה הולך בכנסת, איך ששינוי הפכה להיות גדולה, ונותנים לה ולכח שלה התיחסות שנותנים למפלגת העבודה והליכוד - אמרתי "פצצה! מפלגא לעניין. ואני נמנה על בוחריה". התקרית של נסיון הרצח על ידי אדם חרדי פנאטי גרמה לי להתפכח עוד יותר ולהבין ששינוי היא בכלל הבית שלי. אחרי שזיינתי ת'שכל קצת - בא נדבר על המצב שלנו: בלי קשר לנטיות הפוליטיות של כל מי שקורא את דבריי כאן - מאד עצוב, מתסכל ונוראי שהמפלגא השלישית בגודלה, שהאידאולוגיה שלה מתאימה לך בדיוק, נופלת למקום שאתה יודע שלא ישימו עליה זין בכנסת הבאה. ואולי ההנהגה שלה לא היתה משהו, וההתנהלות שלה בעקבות הנסיבות היתה פשרנית מדי (תחשבו, יש משמאלה עבודא גדולה יותר, ומימינה ש"ס ויהדות התורה באותו גודל). אז מאלף ואחת סבות יש עשרה מנדטים שלמים שלא יצביעו שינוי הפעם! אבל מדבר אחד אי אפשר להגיד שהם רצו לברוח - האידאולוגיה, הדרך, המצע של שינוי! אבל הם נוטשים את כל אלו. אז עכשיו יש הנהגה חדשה. ואין אלטרנטיבה אחרת לאותם אנשים שרוצים מלחמה בשחיתות, בכפיה הדתית ובפרזיטים. ואני יודע ששינוי (או מפלגא עם אותו מצע) תקום גם תקום, ותהא שוב מהמפלגות הגדולות בכנסת. חבל שזא יקרה רק אחרי שיחלבו לנו את הצורה, וכשש"ס שוב תזכיר לכולם כמה הסרטן החרדי רע למדינת ישראל, שנאבקת להשאר דמוקרטית וציונית (אם לאלי ישי מותר לקרוא לי סרטן, גם לי מותר לקרוא לו סרטן, אז אם באת לקפוץ שב בשקט). לא חבל? נחכה ל2010, ונקוה שש"ס תראה לנו מה זא. שינויניק לתמיד!

אני מבין את כאבך

אך אתה נותן לגיטימציה להדחתם של בכירי שינוי. אלה שהובילו את שינוי, אלה שעמדו בראשה, אלה דאגו לממשלה בלי חרדים, לפירוק משרד הדתות לעזרה לסטודנטים וכו' החבר'ה שנשארו בהנהגת שינוי אלה לא אנשי שינוי אמיתיים, זו היא רק תרמית.

למעלה