"לא קלה דרכנו"

Mar Jade

New member
"לא קלה דרכנו"

אתם בטח מכירים את השיר "לא קלה דרכנו", תוקעים אותו בכל חור ברדיו בימים אלו. הוא גרם לי לחשוב. יש בעולם הרבה מאד שירים שנכתבו על ידי גברים עבור נשים, ואיפהשהו לאורך הדרך בוצעו ע"י נשים. כשאני שומע את השירים האלה אני יודע שהם נכתבו על ידי גברים לנשים, אבל לשמוע את הנשים שרות את זה ולדמיין שבאמת אישה שרה את זה לאישה, פתאום נותן לשיר הרבה יותר רגש, משהו עמוק יותר ואישי יותר, משהו עדין יותר. גם לכם קרה ששמעתם שיר שכזה וזה פתאום גרם לכם להרגיש שהשיר הרבה יותר עמוק?

Black Rose

New member
הממם...

תהיה בטוח שאני לא מדברת על השיר הזה-אלא רק עונה לשאלה מאד חביבה... אגב-השיר הזה הוא חדוש.. זה שיר ישןןןןןןןןן... גם את המקור לא אהבתי.. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ יש המון שירים שממש.. הממם.. נשמעים לי רדודים.. אחרי כמה זמן אני נתקלת באותו שיר בביצוע אחר (לרוב-המקורי לעומת הקאבר.. לפעמים הקאבר לעומת המקורי..) ואז הוא ממש לא הייתי מגזימה ואומרת עמוק אבל פתאום אני מבינה את הקונספט של השיר ולמה אולי כתבו אותו.. פתאום זה לא שיר פופי מעצבן שתקוע בראש... הנה כמה שירים כאלו: Kinks-you really got me (there is a cover by Van Halen) Jimi Hendrix-Purple haze (I prefered the cover by black sabbath or was it ozzy??) חוץ מזה ישנם שירים מאד עמוקים..שכבר ניתחתי למוות (אני ממש אוהבת לנתח שירים כמו המורות.. יש לי עתיד בזה הא?
) הנה כמה.. אולי רק לדעתי הם עמוקים... אם יש צורך אני ארשום את המילים של השירים.. רק תבקשו. nightwish-she is my sin רק מהשם.. צריך הסבר? judas priest/nevermore (they did a cover) -love bites כנ"ל John Lennon-Woman אוי זה השיר הכי נכון שקיים... Lou Reed-candy says (cover by Blind Melon) לקח לי הרבה זמן על מה מדבר השיר... ולפעמים אני עדיין לא מבינה אותו.. Beach Boys-wouldnt it be nice הנה שיר שתמיד נחמד לשמוע.

למעלה