לא פשוט לגור עם החמות

מיואשת39

New member
לא פשוט לגור עם החמות

היי חברים,
עיינתי קצת בפורום והבנתי שזה המקום לפרוק ייאושי.

לצערי, משיקולים כלכליים, נאלצנו לגור אצל ההורים של בעלי, בשנתיים האחרונות.
בהתחלה זה היה נחמד, מאוד חמים ושקט (לעומת בית הורי), אך לאט לאט התחלתי להרגיש מחנק.
היום, אחרי שנתיים פה, אני מוצאת את עצמי עצבנית, מסתגרת בחדרי, לא חברותית ואדישה בתגובותיי, כשאני בבית.
אני יכולה לצאת מכליי אם אני מגלה שחמותי נגעה בחפצים שלי, עשתה לי כביסה או מציקה לי שעדיין לא אכלתי ארוחת ערב.
וכל הדאגה הפולנית הזאת, "אל תעלי על כיסא כי תיפלי", "אל תרימי כבד", "אל תלכי בלי נעלי בית", אל תצאי עם ראש רטוב החוצה"... אל ואל ואל ... דיי, אני ילדה גדולה!
אני מגיעה מבית שבו חינכו הפוך לגמריי. ולמרות שהחינוך היה לא לטעמי, התרגלתי אליו וקשה לי מאוד לקבל התנהגות קיצונית לצד השני.
אני מציפה את הבעיה בפני בעלי יום יום, שולחת אותו למסור מסרים, אך כלום לא עוזר...
חמותי אינה עובדת, ואני נמצאת בחופשת לידה, מה שאומר שאני רואה אותה כל היום מתרוצצת בין רגליי.
כל כך רוצה לצאת מהבית הזה, אך המצב אינו מאפשר לנו.

אוף.

אני ממש משתדלת

להשאיר את הביקורת בצד אבל קצת קשה לי להבין איך את מצד אחד אומרת שאתם גרים שם כי אין לך אפשרות כלכלית אחרת, ומצד שני בחרתם להביא ילד/ה למצב של מציאות כלכלית מוגבלת.
ההמלצה מספר אחת שלי היא לעצור בשלב הזה את נושא הילודה.להתחיל להתבסס כמשפחה (גם אם זה אומר לפתח פער של 3-4 שנים בין הילד הראשון לשני,זה בסדר גמור) ולצאת משם.

חמותך אוהבת אותך כנראה, ואצלה אהבה מראים בדאגה. מסתבר שבדגאה בלתי פוסקת. אין ספק שזה מטריד.
את הפכת אמא עכשיו והדבר האחרון שאת צריכה זה שימשיכו להתיחס אליך כאל ילדה קטנה ועוד בדעות מיושנות שאסור לשתות מים אחרי אבטיח.
לחרוק שיניים, לראות איך אתם כן(!) מותרים על חלום הקוטג' עם הכלב ו3 הילדים בשנים הקרובות על חשבון שכירת דירת 3 חדרים ועצמאות. או לחילופין לחרוק שיניים.

נכון, לא פשוט לגור עם חמות, את משלמת בסבלנות

במקום בכסף.
אין לך ברירה ואת חייבת לבלוע את "הצפרדע" עד שירווח לכם כלכלית.
לא בריא לזוג צעיר לגור עם ההורים ואפילו אם הם ההורים הטובים בעולם. גם הורים סובלים כאשר ילדיהם גרים אצלם, גם להם לא נוח, רעש, אורחים וכו' ולפעמים להיות נוכחים בעת ריב ביניכם, לכן כל עוד אין לך ברירה תשארי ותבליגי, ואפילו בסתר לבך תודי לה שהיא מסכימה שתגורו אצלה כי מה היית עושה אם היתה מסרבת שתגורו אצלה? .

על מה את מוכנה לוותר למען מגורים בנפרד? להשאיר את התינוקת אצל מטפלת? או לצאת לעבודה ולהשאיר את התינוקת אצל החמות?

מציק שהיא מסתובבת כל היום בין הרגליים ומנסה להיות טובה ולעזור, בדרכה.

מציק יותר כשמנהל הבנק מתקשר כל יום ומתריע על המינוס.

כשאין כסף הכל מציק.

mykal

New member
לא פשוט,

החיים לא פשוטים, המצוי והרצוי לא דרים בכפיפה אחת תמיד.

המצוי כרגע, שאתם נעזרים כלכלית בהוריו,
ולזה יש מחיר, אבל הוא לשני הצדדים.

אני מבינה אותך--אבל את כנראה בתקופה קצת סוערת (הורמונים של אחרי לידה)
והיא בתקופה קצת נרגשת--'מטפלת/אחראית/דואגת/רוצה לעזור--בהיותה סבתא לתינוק קטן.
לכן, היא מרגישה שעושה פחות ממה שרצתה ואת מרגישה over doing
שמרגיש לך מנדנד.

היא מסתובבת לך בין הרגלים,
אבל גם את מסתובבת לה בין הרגליים.
אל תוציאי את הכעס על בעלך, אל תשלחי אותו להעביר מסרים.

אז מה כן?
כשהיא שואלת אותך על ארוחה--חבקי אותה ותגידי
שכחת שאני ילדה גדולה, אם אהיה רעבה או יתחשק לי,
את מרשה לי לקחת לבד?!
וכך על דברים נוספים--
מותר לך לומר--תודה על הרצון וההשקעה, אבל קשה לי כל הזמן
להיות לפי מה שאת מציעה. אני רוצה קצת לבחור לבד.
באופן ישיר בנעימות--את תרגעי והיא תירגע והכל יבוא על מקומו בשלום.

מאחלת לך להגיע במהרה לדירה משלך,
ולנהל את הענינים לפי ראות עיניך.
בינתיים תרויחו מהדירה שלה ותזכרי לה את זה תמיד לטובה.
גם לה אין פרטיות ולא קל לה.

למעלה