לא פשוט לארח בחגים.

לא פשוט לארח בחגים.

חמותי אצלנו מיום ראשון ואחיה, שבא מארגנטינה לחודש (אבל שכר לו חדר במקום אחר, כמובן) שוהה אצלנו בבית עם אחותו מאז שהיא הגיעה מצפון ספרד. הערב ארות חג המולד, ביום שישי חמותי נוסעת ולמרות שהיא באמת אישה נחמדה ומקסימה, אני כבר משתגעת פה. מבעס ולא נוח לי שהבית הפוך (ככה זה כשיש יותר מדי חפצים של יותר מדי אנשים, וכשמישהו ישן על הספה בסלון), מעצבן אותי שאני צריכה להכין את הבגדים לבוקר בחדר עבודה כדי לא להיכנס להפריע לדוד שישן בחדר שבו הדברים שלי.... אני רגילה ואוהבת שהבית ריק, שקט, נקי ומסודר ואני בטוחה שיש עוד אנשים כמוני פה. קצת קשה לי להתמודד עם זה בלי שישימו לב שאני מעדיפה לברוח למחשב ולחדר השינה שלנו לראות שם סרטים לבד.
מה אתם עושים במצבים כאלו?

מוקה22

New member
שושי מתנחמים בזה שזה-רק-לזמן מסויים ו,,,,,,

סופרים (בלב) את הימים שעוד נותרו
אפרופו זמן, את יודעת שזה עובר מהר
וגם,,,,,אם יחסייך עם ה-בן זוג חשובים, אולי זוהי ג'סטה - (קטנה ??? ) גם בעבורו

את תחזרי להנות מהשקט, מהסדר, ומשגרת חייך, או טו טו
ואיתה גם האי נעימות,,,,,,

תנסי (מדי פעם) גם לחשוב הפוך, אולי מישהו מהצד שלך היה מגיע (אמא/אחות/חברה/קרובת משפחה) אם גם אז התחושות יהיו דומות

אני לא סובלת שבאים אורחים, גם לא מהצד שלי.

ואכן, בגלל שאני מבינה שבזוגיות יש להתפשר למען בן הזוג האהוב, אני מקבלת את כל זה ועושה את זה באהבה
מה שלא אומר שקל לי עם זה

קשקשה 9

New member
בשקט בשקט ...בלב

צורחת!!!
כן,גם אני אוהבת להיות לבד ,זה יותר צורך מאהבה.
לא תמיד זה אפשרי אז מתמרנים.

מוקה22

New member
האמת גם אני מעדיפה את הלבד

וזו אחת הסיבות שלא מיהרתי להינשא בגיל צעיר,
וגם לא אוהבת קשרים דביקים עם המשפחה, זה לא שאני לא אוהבת אותם,חו"ח ,,,,,
אבל להיות / לחיות ביחד, זה יותר מידי

אוהבת את השקט,הסדר והשגרה שלי ללא התחייבות ו/או העמדת פנים,
אבל מה לעשות שהגיע הצורך להתפשר/להפשיר, עד יעבור זעם

dibablas

New member
אף אחד לא אוהב אורחים

זה מוסכמה חברתית כזו ש"צריך" לארח וכו', אבל כולם יודעים שכמו שהם מעדיפים לא ללכת גם הצד השני מעדיף שהם לא יגיעו, אבל "חוסר הנעימות" מכריעה את הכף פעם אחר פעם,
הגיע הזמן שאנשים יתחילו לעמוד על רצונותיהם ואולי זה הפתרון....

רינתי77

Well-known member
מכיוון שתגובתי נמחקה כיוון שביקרתי את דבריך,

הריני נאלצת לכתוב שוב את הדברים-
על סמך מה אתה אומר שאף אחד לא אוהב אורחים? עשית סקר? האם אינך מסוגל להעלות על הדעת שישנם אנשים שאשכרה נהנים לארח? לארח ולהתארח אינם חובה, למרות המוסכמה החברתית. אם לא רוצים, ממש לא צריך. אולי בכלל עדיף שלא, כי מארחים מרגישים היטב כשהאורחים מגיעים בחוסר רצון, וגם להיפך.

dibablas

New member
מצוין

עכשיו תגובתך ראויה. תגובתך הקודמת נמחקה בשל הכלל שנמצא בתקנון תפוז וקובע כי אלימות מילולית מכל סוג שהיא אסורה, כפי שאני מפרש ומבין הודעתך הקודמת כללה אלימות מילולית.
ההודעה הזו כפי שהיא מנוסחת כעת ראויה.
כל טוב

רינתי77

Well-known member
זה אפילו משעשע, ההתפתלויות האלה שלך.

הרי יחסית לרף שאתה קבעת, כלומר יחסית לאלימות המילולית שלך, אני הייתי עדינה. לא ייתכן שהמנהל ירשה לעצמו משהו שהוא לא מרשה לגולשים.

dibablas

New member
לא, את מתבלבלת

קודם כל להשתעשע זה טוב,
ה"אלימות המילולית" שלי נמחקה ואני בטוח שאת הבחנת בכך.
אותה הודעה שכתבת שראויה להימחק-נמחקה,
למרות שהיו הודעות שגם כוונו כלפי והיו לדעתי לפחות לא פחות חריפות.
מה שאת לא מבינה זה שעניין של "חריפות" ביטויים וכו' זה עניין של טעם אישי.
אחד יחשוב שביטוי כגון "אידיוט" חריף יותר מ"לך קיבינימט" ואחר יחשוב להיפך.
אבל מה הבעיה? ניסחת את הדברים מחדש ובכך למעשה "שיפשפת" את יכולת ההתנסחות בכתב שלך, תחשבי אם הייתי מוחק הודעה שלך מספר פעמים והיית כל פעם משחזרת ומנסחת את הדברים בצורה אחרת כל פעם, לאיזו רמת התנסחות אחרי שנתיים היית מגיעה?
היית יכולה לכתוב יצירת מופת כמו יוליסס בסוף...
בקיצור, הכל טוב

רינתי77

Well-known member
אם חריפות ההתבטאות היא עניין של טעם אישי,

לא הייתה לך סיבה למחוק את ההודעה שלי, שהרי לא ניתן להצדיק מחיקה בכך שהיא אינה לטעמו של מישהו. כנראה שאתה עדיין לא מבין את החוקים ואת הדרך הראויה לנהל. התפקיד שלך הוא לאכוף את התקנון של תפוז, לא לאכוף את טעמך האישי. לא מנהלים פורום מתוך גחמה ולא עושים איפה ואיפה בין הודעות. אני אשמח להראות לך הודעות עם תוכן תוקפני שהשארת על קנן בעוד שאת שלי מחקת.

אה?

הייתה פה תגובה של רינתי שרציתי לענות עליה והיא נעלמה או שדמיינתי?

בכל אופן, מה שאתה אומר הוא מאוד שרירותי.
אני מאוד אוהבת לארח למרות שזה מכניס אותי טיפה ללחץ, אבל זה כן ממלא אותי אדרנלין חיובי. אני לא אוהבת ש"נוחתים" עליי בפתאומיות כשאני לא מוכנה ואין לי בבית כיבוד לאורחים, או שעושים לי את זה ביום שבת כשאני צריכה להכין צהריים למשפחה ואז זה לא לעניין מבחינתי לעזוב הכל ולהיות עם האורחים. למזלי זה לא קורה הרבה. אבל אני מאוד אוהבת לארח ולהתארגן מראש בין אם זה בערב חג או בחג ובשבת. כל זמן שזה בלי הפתעות, זה בסדר גמור ואפילו רצוי.

מאחר ואתה בחור צעיר ועדיין אין לך משפחה משלך, אז אולי אתה מרגיש עדיין שהאירוח הוא נטל. אבל זה ממש לא נכון מה שכתבת עכשיו.

dibablas

New member
בסדר אז יכול להיות שטעיתי

אפשר לחשוב שכל דעה שיש לנו מבוססת על מחקר או שבאף מחקר אין טעויות והטיות.
כתבתי את הדעה הזו מהתרשמות, יתכן שזה לא כך, מעבר לזה אין לי מה להוסיף.

poseidon111

Active member
"היה ראוי ששורתך האחרונה לא היתה נכתבת כי

היא מרמזת שהדברים שכתבתי אינם נכונים".
על החתום: דיבאבלאס ה1, מייסד השושלת.

ולעניין עצמו:
אני גורס שרק אנשים עם בעיות חברתיות לא אוהבים לארח אנשים ולהנות מחברתם, כקוד התנהגותי שגרתי.
המשפט " אף אחד לא אוהב לארח אורחים זה מוסכמה חברתית כזו ש"צריך" לארח וכו'"
מצביע על שני דברים:
1.יומרנות עצומה לדעת או לחשוב שכך הם פני הדברים.
2. חוסר הבנה בסיסי לעובדה שיש אנשים שאשכרה נהנים מחברת בני אדם.
כמובן שלעיתים אורחים הם קוץ בתחת, אך מכאן ועד לקבוע בשרירות שאף אחד... הדרך ארוכה.
תיקון, לא קיימת, אלא בסייגים מלמעלה.

דרך אגב. הדברים נכתבו עם המון חמלה...

dibablas

New member
אוי...

חשבת על זה שהתכוונתי גם להכנות המתישות שדרושות כשמארחים, על הנקיונות שלאחר מכן וכו'?
אני אתעלם מההתקפות, אבל בוא ניקח לדוגמה אדם שבאמת אוהב חברת אנשים רק מה? הוא יודע שלשם אירוח הוא יצטרך מהבוקר לעבוד על הבית כאשר האירוח בערב (וכשבאים הרבה אנשים, הרבה פעמים זה המצב) וכן לאחר האירוח יצטרך לעבוד קשה כדי לנקות הכל, לסדר וכו'.
לכן גם אם הוא אוהב את עצם האירוח עצמו והאירוח מהווה בשבילו חוויה חיובית, עדיין ההכנות לקראתו והסידורים שלאחריו יכולים לגרום לו לא לאהוב לארח.
אבל כנראה שיש אנשים שמעדיפים לעבוד קשה 20 שעות בשביל אירוח של 3-4 שעות וגם זה בסדר...

למעלה