לא פייר

mevugeret1975

New member
לא פייר

סתם לשפוך, מתנצלת.
הבוקר הייתי במעקב אולטרסאונד אצל רופא שלי בקופה. רופא ממש מיקצועי שהוא גם רופא פוריות. אני עושה אצלו כל המעקבים שלי, וחוץ מזה מטופלת אצלו בסביבות 15 שנים. אבל-הוא רופא מאוד לא נחמד, ציני, מתעצבן מכל דבר ולפעמים פוגע (לפעמים כשהוא המצב רוח טוב -הוא כן נחמד ותומך, אבל לרוב לא).. למה בחרתי בו למעקבים-כי הוא גם מקצועי גם מאוד נגיש מבחינת התורים (כנראה כי הוא ממש מיזנטרופ). עשיתי אצלו סבב הורמונים+ יחסי מין ממש כסבב ראשון, כשהייתי חודש לפני 43. התקבל מזה הריון לא תקין שנפל. אחרי זה מיד עברתי לפרטי כי לשנה הקרובה לא היה ממון של טפסי 17 בקופת חולים לטיפולי פוריות. וזה מה שמאוד מפריע לרופא שלי. הוא חושב שאני לא צריכה ivf אלא צריכה להמשיך אצלו לנסות הורמונים בשילוב יחסי מין או הזרעות הורמונליות. כל פעם שאני באה-יש לו הערות לא יפות לגביי ולגבי המרפאה שאני מטופלת בה. והיום הוא אמר משהו שפשוט מחק אותי. לפניי נכנסה אישה בהריון, גם מהליגה שלי (די מבוגרת), אבל נראת לי יותר צעירה ממני. כשהייתי אצל הרופא, שאלתי-בת כמה אישה שהייתה לפניי? הוא ענה לי: ההריון שלה-תוצאה של ה״משחקים״ שלי. אבל את החלטת לברוח לפרטי ולא קיבלת כלום מזה״. שאלתי- אבל היא יותר צעירה ממני? ענה לי:״ לא בהרבה״.
לא יודעת למה, אפילו בטא שלילי לא ריסק אותי כמו שהערה שלו היום. הוא צודק. אולי באמת אם הייתי נשארת אצלו הכל היה אחרת. אצלו מטיפול אחד ראשון מסכן יצא לפחות הריון. בפרטי שפכתי המון כסף וכוחות, ונשארתי עם כלום. ומישהיא עשתה בחירה נכונה וזולה ורגועה, והנה-בהריון מתקדם.
פשוט לא פייר

haych

New member
מעצבן ופוגע, אבל אני מצטטת אותך:

"למה בחרתי בו למעקבים-כי הוא גם מקצועי גם מאוד נגיש מבחינת התורים".
בחרת בו כי הוא מקצועי. לא כי הוא מכיל ומפרגן. אז אל תצפי לקבל פרגון.
יש לו כנראה בעיית אגו - אחרי הכל עזבת אותו כי הוא כביכול לא מספיק טוב בשבילך, אז הגיוני שהוא יעקוץ אותך כשיראה שלא מצליח לך. אם הוא היה בן אדם, הוא היה עוקץ אותך בלב, אבל בגלל שהוא לא - הוא אומר את זה בפנים.
האמת שאני לא הייתי מרגישה בנוח לחזור לרופא שעזבתי רק בשביל לעשות אצלו מעקבים, זה נראה קצת לא טוב. קודם בנית עליו שבזכותו תכנסי להריון ועכשיו הוא כביכול יורד בדרגה וטוב לך רק בשביל US.

לגבי משפט הסיום שלך - אני ממש לא מסכימה עם זה. א. האשה צעירה יותר, וגם שנה יכולה להיות משמעותית בגילאים האלה. ב. זה שמישהי נכנסה להריון אצל אותו רופא, לא אומר שגם את היית נכנסת. יש עשרות (מאות?) בנות שנכנסו להריון תחת טיפולה של הרופאה שלי, ואני לא. ג. כל אחת והרקע הרפואי שלה, את לא יודעת מה הסיפור שם. ד. אין שום דרך לדעת כלום. יכול להיות שאחרי ההריון שנפל היית ממשיכה אצלו ויותר לא היית נקלטת, ויכול להיות שבטיפול הבא בפרטי תקלטי. זה גדול מאיתנו. תיהי שלמה עם הבחירה שלך ותלכי איתה. ובטח שאל תפגעי ממישהו שברור שיש לו אינטרס להגיד דברים פוגעים - כי הוא עצמו פגוע מהמהלך.

לו הייתי במקומך, הייתי עושה מעקבים אצל מישהו אחר. זו סיטואציה לא נעימה, וכל טכנאי US יכול לעשות מעקבים, לא חייבים רופא פוריות בשביל זה .

מסכימה מאד

אי אפשר לדעת בדברים האלו, ויש כאלו הבדלים בין כל אחת לאחרת, מעבר לגיל. את ללא ספק מטופלת עכשיו במרפאה שיש לה הרבה מאד הצלחות, ונשמע שהתגובה של הרופא היא פשוט התמרמרות שלו שקשורה רק בו ובאגו שלו ולא מעידה בכלל עליך.

קשה להימנע מלהסתכל אחורה ולתהות אם צדקנו בכל החלטה שקיבלנו, אבל בכל נקודת זמן אנחנו מקבלות החלטה לפי מה שיכולנו באותו רגע. ואם היית נשארת אצלו ולא היית נקלטת היית מרגישה שלא קיבלת את ההחלטה הנכונה, שהיית צריכה לעבור לפרטי. הבחירות האלו קשות, אנחנו אף פעם לא יכולות לדעת מה הבחירה ה'נכונה' כי אין כזו. הבחירה הנכונה קיימת רק בדיעבד, אחרי שזה מצליח.מה שחשוב זה שאת כרגע בידיים מאד טובות.

mevugeret1975

New member
תודה לך

את צודקת. אף אחד לא יכול לדעת ״מה היה אם...״. ונכון שבגילי הבדל של אפילו רק שנה-הוא עצום. אבל זה לא עוזר לי. התוצאה ברורה, והרופא הזה הצליח להוריד אותי לתכתית של הדכאון, כי תכלס הוא צודק.

בלאומית אין מרכז לבריאות האשה, אפשר רק לקבוע כמה תורים מראש ולהגיע רק לתורים שלך. אם אין לך תור-אי אפשר לעשות מעקב. או לשבת חצי יום ליד הדלת בתקווה שרופא יקבל אותך, אבל מי יכול לעשות זאת-כולנו עובדות, לא? אז אצל רופאים אחרים התורים חודש-חודשיים מראש, וגם זה תור פנוי פה ושם. כך שאי אפשר לקבוע רצף של תורים כל כך רחוקים לטיפול פוריות-את הרי לא יכולה לדעת מתי תתחיל לך הווסת ומתי תצטרכי מעקב. נורא לא נוח אבל ככה זה הלאומית בבאר שבע. חוץ מזה יש רופאים שלא עושים מעקב זקיקים וזה מצויין הפרטים שלהם באתר לאומית.

שחר רו1

New member
טוב הוא דביל

אפשר לחשוב שהוא מחזיק באיזשהו ידע או מפתח להריון שאין לרופאים אחרים. צר לי עלייך שאת צריכה להתמודד אתו בכלל, ממש לא נעים, הוא מלא מעצמו ולא מקצועי. חבל שאין לך אופציות לעשות את זה במקום אחר.
את צריכה לענות לו משהו כמו שאת מנסה למקסם את סיכויי ההצלחה שלך ולכן פנית לפרטי. את מעריכה את מה שעשה בשבילך, משהו כזה. כי זה נשמע שהוא פגוע ופועל באופן ילדותי ולא מותאם.

mevugeret1975

New member
זה יצא באמת כאילו

הוא הסיג לי הריון (לא תקין, אבל היה), ואחרים לא. אז לא היה לי מה לענות.כל פעם שאני בא למעקב אצלו-מתכוננת לאכול מנה של הערות שלו

הוא לא צודק!

אם הוא יכול היה להבטיח לכל מי שמטופלת אצלו שתכנס להריון, כולן היו עומדות אצלו בתור שנתיים מראש לא משנה כמה הוא לא סימפטי. הרי בתכלס זה מה שהוא אמר לך, שאצלו היית נכנסת להריון בזמן הזה - איזו שטות לא אחראית! מי יכול לדעת דבר כזה? את עושה כל מה שאת יכולה. זה עדיין קשה ומבאס כי אי אפשר לדעת מראש באיזו דרך לבחור, אבל זה המקסימום שאפשר לעשות. כל אמירה כזו מפילה, זה ממש מובן, אבל לא כי זה נכון - פשוט כי זו תקופה כל-כך רגישה.
ממש מעצבן שזה כך בלאומית!

mevugeret1975

New member
תודה, כל מה שאת אומרת נכון

אבל ההריון היחיד שהיה לי לפני חצי שנה-בעקבות טיפול שלו. נכון, הייתי יותר צעירה ואולי זה בכלל במקרה וסטטיסטי לגמרי. וגם אם לא הוא-לא הייתי יודעת על פרגובריס שאני מאמינה בו (שבר חווה בכלל לא מציע, עובד רק עם גונל משום מה).
הייתי צריכה להתרגל להתנהגות של הרופא, מכירה אותו המון זמן...אבל המכה הזאת הייתה ממש מתחת לחגורה. או שאני יותר רגישה בגלל הורמונים

londi81

New member
את יודעת כמה חברות שלי נכנסו להריון בזמן שאני הייתי בטיפולים

הן גם הספיקו ללדת ואני עדיין הייתי בטיפולים... ואנחנו באותו גיל, ולא הייתה לי שום בעיה אקוטית ואחת מהן, אפילו מבוגרת ממני בארבע שנים, עם בעיות פוריות וטיפולי פוריות, וגם היא נכנסה להריון לפני וילדה עוד לפני שנכנסתי להריון...
זה החיים, זו הסטטיסטיקה, אין לנו שום דרך לשלוט בזה - רק לקבל את זה..
והוא - הוא רופא שכל מה שהוא נשבע אליו בשבועת הרופא לא מזיז לו, כי אין בו טיפת חמלה ויש בו רק אגו. והוא גם שקרן.
&nbsp

נועה312

New member
בדיוק

אין לו שום דרך לקבוע מה היה אם וזה שהיא נכנסה להריון לא אומר כלום לגבי סיכויי ההצלחה של מישהי אחרת אצלו.

mevugeret1975

New member
כמובן יש הרבה נשים בהריון מסביב

רק שבאותו בוקר היינו רק אני והיא אצל אותו רופא. קרובות בגיל, היא בהריון מטיפול שלו ואני עם חור בכיס מטיפול פרטי. ההריון היחיד בטיפולים היה לי אצל אותו רופא, לכן לא היה לי אפילו מה לענות לו.
צודקת-אלו החיים, ואין מה לעשות חוץ מלקבל.

journe y

New member
רופאים לא אוהבים שרועים בשדות זרים וחוזרים אליהם שוב

לדוגמה: הרופאת משפחה שלי מקבלת במרפאה עצמאית ולא במרפאת האם שלי. קרה שהייתי בבית מרקחת של המרפאה והיה חסר לי מרשם דחוף והמרפאה העצמאית שלה לא בקרבת מקום אז נכנסתי לרופא משפחה במרפאה היכן שבית המרקחת והוא נתן לי את המרשם שרציתי. בפעם הבאה כשביקרתי אצלה היא הודיעה לי בעצבים: אם את הולכת לרופא אחר אני לא מטפלת בך יותר! היא ממש כעסה. ברור שאסור לה חוקית לאיים עליי שלא תיתן טיפול אם ביקרתי אצל רופא משפחה אחר, אבל מעבר לחוקי או לא, הכי חשוב להיות אצל רופא שאנחנו ביחסים סבירים איתו (אין צורך להיות חברים). רופא מעליב ולא נחמד לא שווה שנבוא אליו. שום דבר בעולם לא מצדיק את היחס המזלזל שרופא נותן.
המלצתי: אם את נשארת בפרטי תחליפי רופא לצורך המעקבים בקופה.
&nbsp
רופאים לא אוהבים לטפל בנו אם אנחנו מטופלים גם אצל רופאים אחרים.

ממש, אבל ממש אין לך מושג מה המסע שהיא סוחבת עליה

ואיזה דרך היא עברה עד שהגיע אליו...
&nbsp
יש בזה איזשהי בעייתיות שאת חוזרת אליו כאילו רק למעקבים,
אבל זה מה יש. שיתמודד. קבלי את מה שאת צריכה ממנו,
בתקווה שבמהרה יהפוך לרופא הריון שלך.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

mevugeret1975

New member
לא חושבת שהמסע שלה היה ארוך

הוא סך הכל רופא קופה ואפילו לא עובד ביחידה בסורוקה כרגע,אז אם היא נכנסה להריון אצלו-לא עברה לתותחים הכבדים. אבל מי יודע...
איך לא התרגלתי עדיין לאמירות שלו... המון זמן ספגתי ומה פתאום כל כך התרגשתי-הורמנים אשמים אולי, בא לי לבכות מכל שטות בזמן האחרון

a morph

New member
שני דברים

ראשית, אין שום קשר בינך ובינה. אין לך מושג מה מצבה ומה היא עברה לפני שנכנסה להריון. אולי זה ההריון הראשון שלה בכלל שהושג בדם יזע ודמעות, לך יש כבר כמה ילדים בבית, אז מה בדיוק ״לא פייר״ פה?
שנית, זה שאת חוזרת לרופא אנטיפת ועוד בסיטואציה שהיא מראש בעייתית (חוזרת אליו למעקבים בלבד בעודך מטופלת במקום אחר) יוצר מצב מועד לפורענות. ברור שהוא אנטיפת וחסר רגישות, אבל את ידעת את זה כבר.

mevugeret1975

New member
הקשר הוא אותו רופא

אני לא רואה לנכון למדוד למי יותר כואב והאם למי שיש ילדים זה פחות כואב. אם אני עושה טיפולים בפרטי-כנראה זה חשוב וכואב, לא משנה כמה ילדים יש לי. תאמיני לי שבאותו רגע האמירה שלו פשוט מחצה אותי.
לא נראה לי שבחורה שעברה הרבה, כי אם ההריון -תוצאת טיפול שלו, היא אפילו לא עברה ביחידה להפריה, כי הוא לא עובד שם כרגע, סתם רופא קופה.
אין לי אפשרות אחרת למעקבים. יכולתי לעשות מעקבים באסותא באותם ה 21000 שאני משלמת להם, אבל להגיע לשם מבאר-שבע כמה פעמים בשבועיים, ולמי שעובדת משרה מלאה-לא הכי נוח.

a morph

New member
את לא רואה לנכון למדוד למי כואב יותר?

אז למה העלית את הפוסט הזה, שכותרתו "לא פייר" רק כי ראית מישהי בהריון?

עזבי שזה פלישה לפרטיות לשאול את הרופא בת כמה היא (???), ועזבי שזה מופרך שהקושי של מישהי חסרת ילדים (שגם לא יודעת אם תזכה לילד משלה אי פעם) ושל מישהי עם כמה ילדים בבית שבאו מהריונות טבעיים הוא בדיוק אותו קושי, אבל אם את לא מודדת למי קשה וכואב יותר - אז למה החלטת שזה לא פייר שהיא בהריון ואת לא?

mevugeret1975

New member
אין פה שום פלישה לפרטיות

אני לא שאלתי פרטים אישיים-שם וחו. ואני לא מכירה אותה. זה כמו שהרופא היה אומר לי ״יש לי מטופלת בת x שנכנסה להריון מטיפול שלי״. איפה פה פלישה לפרטיות בדיוק??
״לא פייר״ לא שייך לאישה ספציפית הזאת, פשוט שילוב נסיבות (גיל ואותו רופא) ואמירות באותו בוקר. יש מלא נשים בגיל מתקדם שנכנסות להריון סביבי וזה לא אומר שאני מתייחסת לכל אחת ואחת ומקנא מהבוקר עד הערב. זה לא זה. ראית בפוסט שלי מה שרצית לראות ולא מה שכתבתי.

PAND76

New member
בדיוק מה שאמרת. לא מודדים למי יותר כואב.

לכן גם לך עצמך אין לך על מה להתלונן "לא פייר", שהיא כן ואת לא, בייחוד שזו לא מישהי שיש לך מושג מה נהיה אתה בנושא בחדרי חדרים. כשנמצאים בתהליך הזה, מוכרחים עד כמה שניתן (לא כל הזמן כמובן, כי זה לא אנושי), להביט על חצי הכוס המלאה. זה בין הדברים הבודדים שנותנים כח. ולגופו של עניין: אם כבר את הולכת אליו, תזכירי לעצמך שהוא "סתם רופא קופה" וגם שהאגו שלו די נפוח.
פעם מישהי מקסימה פה, כתבה לי משפט מחץ על רופאי פוריות: "מה ההבדל בין אלוקים לרופא פוריות? שאלוקים לא טוען שהוא רופא פוריות". ורופאי הפוריות? משאירה לך להבין בעצמך מה חלקם חושבים על עצמם, לעתים קרובות מדי.
בהצלחה והמון אור לך בחנוכה הזה.

למעלה