לא עצירות אבל...

לא עצירות אבל...

אסתר שלום שאלתי שאלה זו גם בפורום גסטרו ילדים, אך אשמח לשמוע גם את דעתך. רחלי בת 9.5 חודשים, עד לאחרונה ניזונה מהנקה מלאה. לפני כשבועיים התחלנו (המטפלת ואני) להוסיף לה גרבר בננות ותפוחי עץ כמוצקים, בהתחלה פחות מצנצנת שלמה, אך מאז יום ראשון שעבר היא מקבלת צנצנת קטנה של גרבר בננות ותפוחי עץ(113 גר') כתחליף לארוחת חלב שאוב ביום. בתחילת השבוע שעבר לא ניכר שינוי באופי היציאות שלה, הן נשארו כשל תינוקת יונקת. לקראת סוף השבוע (רביעי ואילך) ניכר אצלה קושי רב בהפרשת היציאות. היציאות עצמן אינן קשות או יבשות, אך היא מתקשה מאוד להפריש אותן. נוסף לכך, היא עצבנית ובוכה הרבה, מה שמאוד לא אופייני לה. הבכי מלווה גם את הפרשת הצואה עד להחלפת החיתול - וסביב פי הטבעת מופיע אודם. חשוב לי להדגיש שקצת לפני הזמן בו הופיע הקושי בהפרשת הצואה רחלי התחילה לקבל תוספת נוזלים של משקה צמחים רמדיה (נוסף להנקה ולחלב השאוב כמובן) מאחר והיא מסרבת לשתות מים. מאז יום חמישי אחה"צ היא לא קבלה גרבר, אך עדיין הסימפטומים נשארו בעינם. שאלתי היא, מה ניתן לעשות כדי להקל עליה? שוב - הצואה אינה קשה או מכאיבה, אלא פשוט צואה של ילדים ולא של יונקים, והרושם שלי הוא שהיא לא יודעת איך להתמודד עם זה. מה דעתך? תודה רבה מראש על התשובה! נ.ב וכיון שזו לא פעם ראשונה שאני פונה אלייך... מגיע לך לראות את הנסיכה, אחרי שיצאה לנו תמונה מקסימה שלה. תהני ותודה רבה על העזרה.

There will always be changes in

the kaki when you start giving solids. I do not understand why you are giving artificial milk in addition to your milk. YOur milk is 90% water and your baby does not need additional artificial liquid as long as you are feeding her often from the breast. YOu can add more water to the fruits that you give her, and might want to try giving fresh fruit instead of jars of fruit. I would add dates to the fruit.​

justmom

New member
תרגום: תמיד יהיו שינויים

בקקי כשמתחילים מוצקים. איני מבינה מדוע את נותנת תמ"ל בנוסף על החלב שלך. החלב שלך הוא 90% מים והתינוקת שלך אינה זקוקה לעוד נוזלים מלאכותיים, כל עוד את מיניקה אותה לעיתים קרובות. את יכולה להוסיף יותר מים לפירות שאת נותנת לה, או שאולי תרצי לנסות לתת לה פירות טריים במקום צנצנות פרי. לפירות הייתי מוסיפה תמרים.

חלה כנראה אי-הבנה../images/Emo46.gif

הנוזלים שאני מוסיפה הם משקה צמחים - "תה" לתינוקות, שמכיל סוכר ענבים ותמציות צמחים של אניס, שומר, קמומיל, ועוד (אין לי כאן את הקופסה). אני נותנת לה את התה מאחר ואיני נמצאת איתה כל היום, יותר משבעה חודשים אני שואבת לה כבר שתי ארוחות בכל יום, ובשל מזג האויר היבש והעובדה שהיא מקבלת מוצקים אני מוצאת לנכון להורות למטפלת להוסיף לה נוזלים כאשר אני נעדרת. מאחר והיא מסרבת לשתות מים ללא תוספת ממתיקה אני נותנת לה את התה כדי לוודא שהיא מקבלת מספיק נוזלים. (קצת נעלבתי שחשבת שאני מוסיפה תמ"ל...
) ובאשר לנקודה השניה - בחרתי להוסיף לה מוצקים מצנצנת ולא פירות טריים, מאחר וילדי הגדולים העדיפו את המרקם של גרבר מצנצנת על מרקם של פירות מרוסקים. לאור התגובה החריפה של העור סביב פי הטבעת לגרבר (מה שלדעת רופא הילדים אצלו היינו אתמול פתח את המעגל הסגור של תחושת צריבה - התאפקות - הצואה מתייבשת - כואב להפריש וחוזר חלילה), כנראה בשל תכולת הויטמין C הגבוהה שבגרבר (כחומר משמר), אני שוקלת לנסות בכל זאת פירות טריים מרוסקים, לאחר שהאקזמה הקשה שיש לה סביב פי הטבעת תעלם. כעצת הרופא שלנו, חזרנו עכשיו לתזונה המבוססת על חלב אם בלבד. וזה היה העדכון - תודה על התשובה ומקווה שאהבת את התמונה

oh, I understand

but still, those teas are not so healthy for babies........they are 95% sugar, and breastfed babies really don't need extra liquids if they are able to breastfeed as often as they need. If they are not, then water is preferable to sweet liquids. I am sorry I didn't mention the picture. I had so many questions to answer yesterday. Your baby is gorgeous!! w"hat beautiful eyes she has!! I hope you are coming to the mifgash so we can meet in person!!​

justmom

New member
תרגום: אני מבינה

אבל בכל זאת, סוגי התה האלה אינם בריאים כל-כך לתינוקות... הם 95% סוכר, ויונקים באמת אינם צריכים תוספת נוזלים אם הם יכולים לינוק בכל עת שהם צריכים. אם לא, מים עדייפם על נוזלים מתוקים. אני מתנצלת שלא הזכרתי את התמונה - אתמול הייתי צריכה לענות על כל-כך הרבה שאלות. התינוקת שלך יפהפייה! יש לה עיניים כל-כך יפות! אני מקווה שתבואי למפגש כדי שנוכל להיפגש פנים אל פנים!

תודה על המחמאות ../images/Emo9.gif

לצערי לא אוכל להגיע למפגש... כמו שכתבתי, אני נותנת לה את התה רק משום שאיני זמינה לה במשך כ8 שעות במשך היום, והיא מסרבת למים ללא המתקה. אני מקווה להרגיל אותה בהדרגה למים ללא סוכר.

למעלה