לא עניתם על שאלתי

Engel R

New member
לא עניתם על שאלתי

הדגשתי בכוונה את שאלתי אתם התחלתם לספר לי מעשיות על אנשים עם יכולת מיקוד מדהימה אבל זה לא מה שנשאלתם אני רציתי לדעת מאיזה דרגות אפשר להגיע לרמת ידע כזו. לא ביקשתי לדעת על מאסטרים עם יכולת אדירה שכבודם במקומם מונח מצפה לתשובה ממוקדת, אנגל

aiki-freak

New member
מדרגה דאן 4.5 ומעלה....

לא סליחה...בעצם מדרגה דאן 7 פלוס מינוס 0.33 מה בעצם אתה מצפה לשמוע? אתה באמת חושב שיש איזו דרגה ברורה וקבועה לכולם? זה הרי כל כך שונה מאדם לאדם...לא תלוי בדרגה, ולא בפז"ם. בכל אופן מדןבר ברמות גבוהות ביותר! אין שום דרך לענות על השאלה שלך לדעתי... בברכה

אייקי, אתה טועה,

מדרגת דאן 8.3 בג´ודו, דאן 4.75 באייקידו וטוון 4.36534 בקונג-פו (לא כולל סגנונות קנטונזיים רכים - לגביהם זה טוון 2.341), זו התשובה הנכונה!!! אני מחזיר אותך אל הטבלאות הישנות של המאסטרים!!!

alex2

New member
לעניות

דעתי כל אחד וסיפורו הוא, זה אינו מדע מדויק ולכן למיטב הבנתי אין קשר לדרגה/רמה אלא להבנה מאחורי המכה.

מאיזה דרגה?

מתחילים מאפס, ומתקדמים. אני לא מזלזל, פשוט ככה זה. ככל שאתה מתקדם יותר, כך תוכל לייצר יותר כוח - לפחות בשיטות שלא משתמשות בכוח-שרירים בלבד. ודאי שזה נכון בכל השיטות המסורתיות (לגבי שיטות "מודרניות" כמו הישרדות, קרב-מגע וכדומה - אני לא יודע). לפי מה שידוע לי, אין טכניקה "מיוחדת" שאותה לומדים החל משלב מסוים, והיא-היא שנותנת כוח מיוחד. מה שיש זה רק שיפור מתמיד ועידון של הטכניקות שהתחלת ללמוד בשיעור הראשון,שככל שהביצוע שלהן יותר מדויק - כך הן נותנות יותר כוח. מקוה שעזרתי.

ועוד משהו חשוב:

"דרגה" זה שיטת לימוד, שיטת ניהול לימוד, שיטת ארגון חומר וכולי. לא יותר!!!! "דרגה" זה לא משהו ממשי לגמרי, זה לא כמו איבר נוסף, או משהו שקובע את הערך של האדם. חגורה שחורה בקראטה לא יותר טוב בקראטה מחגורה כתומה בקראטה, בהכרח (למרות שיש יותר סיכוי שיהיה, רוב הזמן, ברוב ההיבטים שמקובל להתייחס אליהם!). יש אדם - והוא רוצה להתפתח - ואחת מהשיטות לעזור לו היא "להמציא" דרגות ומבחנים ומדדים... לא רק שזה לא מדע מדוייק, זה אפילו לא ממשי לגמרי. זה לא יותר מאשר כלי-סיוע באימונים ובלימודים! אני ממליץ לכל מי שקורא הודעה זו להיחלץ מאשליית ה"דרגות" ולזכור שמדובר באנשים - ושאותם אנשים ממציאים ישויות פיקטיביות בנסיון לעזור להם להתאמן - וכמו בהרבה דברים הישויות האלה בסוף משתלטות על האנשים (או שמא הם מניחים לישויות האלה שהם בראו להשתלט עליהם) ומגדירות אותם, מכתיבות אותם וכולי. מתוך 10 שקדים למאסטר, אני מניח שרק 1 קד לו מהמקום הבהיר והמפוקח ו-9 קדים ל"תואר" שלו או ל"הישג" שלו... כך זה עם השעון, עם המלים של השפה, עם כסף, עם התארים האוניברסיטאיים וכולי... אחד ממורי היקרים נוהג לומר: "תסתכלו על האדם, לא על התואר". והוא כל כך צודק, כשמקשיבים לו בצורה אמיתית ולא מתייגים את דבריו כקלישאה. שלכם באהבה, בן

למעלה