לא עמדתי בפיתוי

drall

New member
לא עמדתי בפיתוי

וקפצתי לקומונה של דרמקס והחתולות , לראות על מה אינקה מדבר כל כך הרבה . הקיצר , את מי אני רואה שם? את גליקר ! איזה קטעים
טוב לא על דני אני רוצה לספר , לא הפעם. עלתה שם כנראה שאלה לגבי הגדרה של המילה "דת". יש לי לזה תשובה , אבל כמובן, אין באפשרותי לכתוב אותה בגטו , כיוון שיש להם מיני קריטריונים לכתיבת הודעות , שלמען שלום הציבור , אני אשתדל מאוד לעולם לא לעמוד בהם. אז ככה המילה "דת" , אכן מופיעה לראשונה במגילת אסתר ופירושה האמיתי הוא "הדבר הנכון" , או "מה שראוי שיהיה". אין לה שום קשר עם חוקים וכללים. ואכן זה ההקשר הראשון בו היא מופיעה "והשתיה כדת , אין אונס" והכוונה בברור היא למשהו בסגנון "טוב מאוד שכל אחד שותה כמה שבא לו." אכן כל קשר לדהרמה קמה למה נמה ויוה לה דיווה , ויוה ויקטוריה באחריות המשתמש. ואכן , חן חן לפרופ' ליבוביץ' ז"ל על פירושו (כמדומני) המלומד.
 

אינקה

New member
מזכיר לי סרט טבע שראיתי

על מנהגי הקבלה ללהקה של צבועים. כשזכר חדש מגיע קופצים עליו כמה בריחרוחי עכוז וחשיפות שיניים מאיימות. כך הריקוד נמשך בסקרנות הדדית, איומים והתחטאויות, והכל מלווה בחיוכים מאוזן לאוזן. פשוט מקסים ומאלף.
 

drall

New member
חדל מלימוד ולא תדע צער

טאו טה צ'ינג פרק 20 עבש , אך לא יבש!
 

Gezer

New member
המילה דת באה מהמילה האכדית הקדומה

DATA שפירושה חוק כך כתוב לפחות בעולם התנ"ך.. שבת שלום..
 

drall

New member
אתה מדבר שלא לעניין

כיוון שלא התיחסתי למקור המילה , באכדית או בויז'ואל בייסיק , אלא למשמעות שלה כשנכתבה במגילת אסתר , מאות שנים אחרי שמתו אחרוני האכדים בעולם. הצץ לפני שאתה קופץ.
 

Gezer

New member
לא מסכים,

אמנם בקונטקסט של מגילת אסתר אתה צודק שהכוונה היא לא "והשתייה כחוק", אולם משמעות המילה דת במקור היא חוק. כיום לדת יש אלפי הגדרות וניתן להתוכח עליהן, על אף מה שאתה אומר אין הגדרה אוביקטיבית והוגנת למושג.. אך להגיד שאין קשר בין דת לחוק זו שגיאה.. וכן יש קשר בין המילה האכדית DATA למושג DATA באנגלית ומכך ל Mr. Data
 
למעלה