לא על המלך לבדו

• פותח הנושא eig
  • פורסם בתאריך

eig

New member
לא על המלך לבדו

אז שמעתם שהחליפו את מלך קאטר? נפטר הבחור ובא אחיו למחצה להלחליף אותו, בחור בן 25 שהתחנך בבריטניה, ופורסם שהיה מעורב בקטטה במועדון גייז הגדול של לונדון. עכשיו הבחור מלך. מצד אחד מוסלמי ואמור להתנגד נחרצות לכל דבר הומואי בעליל, מצד שני הבחור מיוזמתו נכנס למועדון גייז בלונדון. ראה את החברה האלה, אם הוא שילם בכניסה הוא אפילו רקד קצת ובטח שתה ונהנה כמה שניות לפני שהתחיל לזכור שהוא מוסלמי עם אחריות ונתן תורה (או קוראן) בחברה המרקדים סביבו. האם עצם המיפגש בינו לבין הקהילה הופך אותו ליותר ליברלי? או ליותר שונא?. בספר שקראתי לאחרונה התנהלך דיון גדול למה האילסם אינה דת. מכיוון שאינה דו כיוונית. ניתן להיות מוסלמי אבל לא ניתן להפסיק להיות מוסלמי. במדינות מוסלמיות אי אפשר פשוט לא להיות מוסלמי כי אז יהרגו אותך, ועל התיאוריה אמרה שזו לא דת זה פשוט מנגנון כפייה וכו וכו. אז נניח שהמלך יותר ליברלי ואולי אם נחפש בציציות בין חבריו בלונדון באוניברסיטה היו גם כמה פייגעלך, עכשיו שהוא מלך מוסלמי הוא לא יכול להיות ליברלי אפילו אם הוא ירצה כי יחסלו אותו. סיימתי את הרהורי להבוקר, חןחן על ההקשבה.

ro99

New member
שני הירהורים מצידי

מכירה משהי שהיתה במסיבה בלבנון של אח של אוסמה'לה וההרמון של בנים צעירים ויפים שמכרכרים סביבו באופן קבוע... ואם תדבר עם כל דוס (יהודי) הוא יספר לך שאותו הפרינציפ תופס גם לגבי היהדות, ושזאת לא דת, בלה בלה בלה... סתם קטע חונק של כל סוגי הוודו שקיימים. גם הסמנטיקה המקובלת משקפת את זה: המילה "חילוני" פירושה פשוט יהודי שלא מקיים מצוות והשימוש בה כתחליף לאתאיסט היא שגוייה - אין מילה למי שהפסיק להיות יהודי במלוא מובן המילה (אלא אם כן החליף עול דת אחת באחרת). על אותו משקל, אתה מכיר את הביטוי lapsed Catholic? פשוט רומזים לנו שזה זמני וזה יעבור לנו ועוד נחזור למוטב. אנחנו והאח של אוסמה. ממש יש לסעודי ברירה: הרי בערב הסעודית יש רק עונש אחד להומוסקואלים. אותו הסיפור כמו באיראן.

eig

New member
לי דווקא הייתה אפשרות בחירה

כשחייתי בישראל כמובן מהרבה סיבות חייתי בכעס מתמיד שמחליטים בשבילי שאני יהודי. כי אמאשך יהודיה כי אבותיך יהודים כי היטלר החליט בשבילך כי נולדת בישראל וכו וכו.... עיצבן אותי ברמה היום יומית, וברמה הפילוסופית של כל האפיזודה הציונית. בכל אופן, יום בהיר אחד, הזדמנתי למשרדים המונציפליים ורכשתי טופס מיוחד, כאשר בשביל הטופס הזה הרשויות הזינו את כל פרטיי האישיים ושל בעלי. ואז פתאום שואלת אותי הפקידה: ומהי דתך ? ואז היה לי הבזק, שתקתי רגע ארוך, ניהלתי שיחה מהירה עם עצמי, לא הייתי מוכן לזה, אף אחד לא שאל אותי לפני כן, הנה יש לי הזדמנות להיות מה שבא לי... ואז שתקתי... והיא שאלה שוב, ומהי דתך? ואז שאלתי אותה למה היא מתכוונת? מה זה דת? אז היא שאלה מה הbackground שלך... ואמרתי לה שאין לי, שכולם היו אנשים טובים.... קיצר היא הבינה שזה לא זז לשום מקום וביקשה את רשותי לכתוב none. אז באופן רשמי אני מופיע במחשבים כ none religious. ועכשיו שהגרמנים יבואו לחפש ברשימות נראה אותם מוצאים אותי :)

White Dragon

New member
I was shocked too

When I moved here and in different places (the immigration office, the health commission etc.) they asked me to write down my religion. I was so shocked from the idea that my religion is actually my choice – the way it should be. And as I consider myself an Atheist Buddhist, I sometimes say Buddhist and sometimes Atheist. So for the immigration department I’m a Buddhist, for the government survey Atheist, for the health commission Buddhist… Lets see Hitler finding me now!
Oh – and I have a funny story. The Melbourne Immigration Museum is opening a new exhibition – Origins, in which there will be 2 screens in the museum itself and the exhibition will be part of the museum’s web-site. They’re going to have a map of the world, and whatever country you’ll click on – you’ll get 4 photos of someone from that country that immigrated to Australia. They were looking for Israelis but couldn’t find any (maybe because there are only about 10,000 in all of Austarlia…
), so one of my mates at the Melbourne museum ask me if I can get them 4 photos of myself. So I got them 4 and they were very happy. And one of the photos is of my partner and myself with the family, at our commitment ceremony up in Daylesford (Australia’s rural gay capital). And only after I thought, how funny would it be when religious Jewish tourists from Israel (and there are quite a few of them here), or religious Australian Jews, would come to the museum, and would click on Israel with pride to see who’s here from their country, and will get 2 chicks with their family, and under the photo it’ll say “wedding / commitment ceremony”
My friend Tim told me that I’m evil, but I just think it’ll be hilarious!​

Noile

New member
יהדות

בשבילי להיות יהודיה זה החגים שתמיד אהבתי, את ראש השנה ופסח ושבועות כי הם מזכירים לי את סבתא שלי
ואת חנוכה כי פעם שיכולתי לאכול אותם אז אהבתי סופגניות ואת יום כיפור כי היינו הולכים לטייל על הכביש ברגל עד אמצע הלילה ומחליקים על אבנים משיש בירידה ברחוב... וזה גם השקט הזה של יום שישי אח"צ עם כל העיתונים של הסוף שבוע. ולשום חבורה של דוסים אין מונופול על היהדות או על ההגדרה של מה זה להיות יהודי, והכפיה הדתית שעצבנה אותי בזמן שחייתי בארץ לא תקלקל לי את החוויה שלי.

למעלה