לא עולה מספיק במשקל?

יהלום29

New member
לא עולה מספיק במשקל?

בת חודשיים וחצי נולדה 4185, חזרה למשקל לידה בגיל שבועיים בערך. בגיל חודש שקלה 4720 היום בת חודשיים וחצי ( 6 וחצי שבועות מהשקילה הקודמת) שוקלת 5500. זה לא מעט מידי? הסתכלתי בעקומות של WHO ושם כתוב שתינוקת שנולדה 4200 צריכה לשקול בגיל 11 שבועות 7 קילו. היא אפילו לא קרובה.. יונקת בערך 6 פעמים ביום, ירדה לפעם אחת אכילה בלילה.

לא עולה מספיק במשקל

שלום לך לפי החשבון שעשיתי היא עולה בממוצע ביין 120-127 גרם בשבוע, אכן זה נחשב מעט.לפי העקומות שהסתכלת עליהם הממוצע הוא 254 גרם לשבוע, זה ממוצע יחסית גבוה. את צריכה לפנות לרופא ילדים ובמקביל ליועצת הנקה כדי להעריך את היניקה של התינוקת, לנסות להעריך את תפוקת החלב שלך ולברר כיצד את "מנהלת" את הההנקה. במיידי אני מציעה לך ליזום יותר הנקות, אם יש לך משאבה לשאוב ולתת לה תוספת חלב שאוב. לא ממליצה לקנות משאבה לפני שאת נפגשת עם יועצת הנקה שתתאים לך משאבה, במידה והיא תציע לך גם לשאוב, על בסיס הערכה יותר מדוייקת. מנסיוני, ישנם רופאים שממליצים במקרים כאילו ליהניק פעם אחת ולתת פורמולה פעם נוספת, וזו לא הדרך לשמר את ההנקה, ההיפך, לכן אני ממליצה בחום פגישה עם רופא ועם יועצת הנקה. בהצלחה

יהלום29

New member
מוסיפה פרטים

בחודש הראשון שלה היא עלתה כ200 גרם לשבוע שהבנתי שזה בסדר. לדעתי זה התחיל להשתבש בערך בגיל חודש וחצי - היא התחילה למצוץ אצבע ואז ירדה כמות ההנקות כי פשוט היא הפסיקה להשתמש בי בתור מוצץ והתחילה להרדם בעצמה. לפני כן היא היתה מאד לא רגועה והיתה יונקת כדי להרגע. מאז היא פשוט מוצצת אצבע והפסיקה להתעורר. בלילה היא ישנה 6-9 שעות רצוף (תלוי בלילה) במשך היום היא אוכלת כל 3-3.5 שעות לערך (היא מבקשת) אבל בגלל שבלילה היא אוכלת פעם אחת (לילה של 12 שעות) יוצא בערך 6 הנקות ביום. בחודש הראשון היו הרבה יותר. ההנקות גם קצרות יחסית - 10 דקות רבע שעה, אני מציעה צד שני אבל לא תמיד היא רוצה. עכשיו הלכתי להסתכל בפנקס של הבת הגדולה שלי (בת 3) והיא עלתה בגילאים האלו בערך 600-700 גרם לחודש. זה די דומה לא? היא היתה מתומלת, ככה שלא היה שום דבר שקשור להנקה..

יהלום29

New member
אה ולגבי שאיבות

יש לי את המיני אלקטריק. ניסיתי בהתחלה יותר שבעלי יתן לה בקבוק אחד כדי שאוכל לצאת והילדה סרבנית בקבוקים (וגם מוצצים).. אז אם אני אצטרך לתת לה תוספת זאת תהיה מלחמה..

חוזרת המלצתי

לפי מה שאת מתארת את סדר ההנקות שלכן ועליית המשקל של התינוקת יש מקום לשקול להוסיף הנקות. אך כמו שכתבתי: רופא ילדים פלוס יעוץ הנקה מסודר זאת ההמלצה שלי כרגע.

למעלה