לא עולה במשקל

sharonisme

New member
לא עולה במשקל

שלום, לאחר שקילה בטיפת חלב התגלה שביתי בת החצי שנה לא עולה מספיק במשקל.
בחודשיים האחרונים היא ״שוברת״ אחוזונים כלפי מטה. עד היום הנקתי אותה הנקה מלאה. בעצת אחות טיפת חלב ורופא הילדים עלי לתת לה לפחות בקבוק אחד ביום, עדיף שניים.
עלו לי שלוש שאלות ששכחתי לשאול את רופא הילדים:
1. היא אוכלת יפה מאוד מוצקים. אולי פשוט ״אפטם״ אותה במוצקים במקום הוספת התמ״ל? ניסיתי לעשות זאת ביומיים האחרונים וזה הוריד את תדירות ההנקות. השאלה אם זה טוב... כלומר, המוצקים מזינים אותה יותר מההנקה? אותו דבר? פחות? עדיף קודם להניק ואז לתת מוצקים? הפוך?
בקיצור- מה הדרך הכי טובה לגרום לה לעלות במשקל? (פרט להוספת התמ״ל)
2. היא לא לוקחת בקבוק. היא נושכת את הפטמה וכשהשפרצתי קצת חלב לתוך הפה שלה היא עשתה פרצוף חמוץ והרחיקה את הבקבוק ממנה. יש טיפים איך גורמים לתינוקת שרק ינקה עד היום לשתות תחליף חלב מבקבוק? אולי סוג בקבוק מומלץ?
3. מאז שהתחלתי לתת הרבה מוצקים תדירות היציאות שלה גבוהה מאוד- היא עושה קקי כ4-5 פעמים ביום - לעומת פעם ביומיים לפני שהתחלנו מוצקים. זה נורמלי? זה לא מראה על בעיה עם עיכול המוצקים?

הרבה תודה מראש !!

מוצקים

שלום לך
אכן הגיע הזמן לארוחות שצריכות להכיל את כל אבות המזון כולל חלבונים ,אוכל המכיל יותר ברזל
אם התחלת לתת מוצרי חלב אז אולי ישנה בעיה של רגישות אם עושה הרבה קקי?נסי להוריד אותם אם כן ולעקוב אחרי זה
תמשיכי לעניק חוץ מזה כמה שיותר ,יתכן שלתת דייסה סמיכה בכפית יהיה ייותר קל? אולי כוס עם מכסה בעל פתחים?
על כל מקרה לשקול שוב בעוד שבוע ולהיות במעקב רפואי
נסי לשאוב עוד חמש -עשר דקות בין ההנקות בזמנים של ההנקות ולא בזמני מוצקים,על מנת להגביר את כמות החלב
תשתפי אותי בתוצאות
בהצלחה

sharonisme

New member
מוצקים

היא רק בת חצי שנה אז לא, עדיין לא נתתי מוצרי חלב
לגבי ביקורת- קבענו שאחזור עוד שבועיים לראות אם יש שיפור.
לגבי שאיבה- מעולם לא שאבתי. בעיקר בגלל שהנקתי סביב השעון ופשוט לא היה מתי. זה אחד הדברים שהרופא אמר- לפתוח פערים בהנקות- כי היא בטח מנשנשת כל פעם קצת . אני לא יודעת כמה זה נכון (כן יש הרגשה שהיא יונקת טוב ומגיעה לחלב האחורי) אבל זה קורה עכשיו בכל מקרה בגלל המוצקים.
הדאגה המרכזית שלי היא שאולי היא עוד לא מוכנה לכמויות מוצקים שאני נותנת לה. מצד אחד היא אוכלת בשמחה ובהתלהבות, מצד שני כמויות הקקי אדירות, אז אולי זה אומר שהיא לא מעכלת את האוכל טוב?

מוצקים

אם זה לא שלשול ואם את לא רואה אוכל לא מעוכל בצואה אז זה נישמע בסדר
כן הייתי מציעה מחוץ למוצקים להיות יותר על השד וכדאי לעםות את השד לפני וכן תוך כדי לסחות את השד בעדינות שתקבל יותר חלב בזמן ההנקה

למעלה