לא עוד החצר האחורית של קדימה.

Master Stav

New member
לא עוד החצר האחורית של קדימה.

הגדיע אלי במיל ממש הבוקר.... לעיונכם פעמיים בשבוע לפחות, אנחנו הופכים להיות קלנסואה מערב. לא סתם, אנחנו משלמים על כך במיטב כספינו. השכם בבוקר, משתלטים על היישוב שלנו משאית חורקת וכמה בועלים, צעירים על פי רוב, שרצים לאורך הרחובות, מושכים את בחי האשבה ממקומם ברעש רב, הכי שאפשר (לא שמעו על האפשרות של להסיע את הקופסאות האלו על הגלגלים), מציצים פנימה, בודקים אם יש מסביק זבל, אם לא אוחזים בשקית ומוציאים אותה מהבח, משחילים אותה כלאחר כבוד לבח של השכנים. אחר כך משאירים את בחי האשפה לאורך הרחוב, חלק לאורך המדרכה, וחלק מחזירים למקום של הבח, של אחד השכנים. (לא בהכרח למשפחה ממנה נלקח הבח מלכתחילה) שובל של "זבלים קטנים", שנשפכו תוך כדי טיפוס על הבח, והוצאת הזבל ממנו בצורה ידנית , מראה איזה בח זכה לכבוד של להיות מונף אל המכונה הגדולה הצורמת החורקת והרועשת שמגיעה שעה אחרי הבלגן הראשון. כל זה נעשה תוך קריאות קרב אינדיאניות מקצה הרחוב האחד אל האחר, והכל בערבית לא פעם אחת, שלוש פעמים, פעם כשמוציאים את הבחים, ופעם כשמניפים אותם אל על למכונה מטיחים אותם חזרה לכביש ובעם שלישית חזרה למקומות בצורה אקראית לפי איפה שיש מקום. אם לא רואים את הדיירים באיזור, אפשר להשאיר את הבח בכניסה לבית... הצווחות, הפחים השבורים, שובל הזבל עד הפח וממנו, הערבית בשעה כל כך מוקדמת בבוקר, ההתנהגות הגסה והברברית והקולנית, השיטה נותנת הרגשה חדשות לבקרים (תרתי משמע) כאילו סופחנו לא לקדימה כשכונה הצפונית שלה, אלא לקלנסואה, לשכונה המערבית... חבל שזה עולה רק כל כך הרבה! מה דעתכם ?

Master Stav

New member
אני מניח שמי שכתב את זה

הינו או הינה תושב/ת שכונת צורן .....ומכאן השיוך התחבירי. אתה מכיר אתהתופעה ו ...מקובלת עליך ? נכונה ? יש מה לשפר ? אפשר לשפר ?

עזבו רעש,

כבר כמה פעמים ראיתי אותם בשעות הבוקר המוקדמות מטפסים על גדרות של בתים דרך החלון. יש לי כמה וכמה סיבות לחשוב שהם גונבים. אבל זה לא שיש משהו לעשות נגד זה, נסה לשכנע ישראלי לקום בשעה כל כך מוקדמת בבוקר ולהתעסק בזבל של השכנים שלו. שבת שלום :)

Master Stav

New member
הירח עשוי מגבינה הובה עם חורים

בכל מקום יש רעש ... טרח/ה מישהו/מישהי וכתב את הדברים במקום להתייחס אליהם אתה ( כרגיל ) בוחר לראות את הרע בעניין אני לעומתך חושב על לנסות ולגבש אישוזהם כללי יסוד ולדבר עם צפריר בכדי שידבר עם הקבלן המבצע בכדי לפתור את הבעיה והבעיה היא לא רק הרעש ... הבעיה היא גם העברת השקיות, טיפות האשפה בשובלים שובלים בכל מקום דילוג על פחים מסויימים ( להגנתם אומר שצפריר מחזיר אותם ברגע שפונים אליו ) אי החזרה של פחים למקום בכדי לחסוך עוד שנייה בסבב ועוד ....

Yaron neu

New member
נושא כאוב ללא ספק

סתיו, יש לך רעיון לפתרון? הרעיון היחיד שעלה לי הוא לשנס מותניים ולעשות תורנויות כך שבכל יום של פינוי הזבל תסע מכונית כנזב לעובדי הזבל שלא יוכלו לחפף. אני מניח שזה יעבוד, אבל זה לא ממש פתרון אופטימלי. רעיונות מישהו?

Master Stav

New member
שרון הציע דווקא פיתרון אמיתי

אכיפה על הקבלן לבצע את עבודתו ולא ....להחליפו זו תפיקדה של המועצה !!!

Yaron neu

New member
אני תוהה האם בכלל ישנה תחרות בתחום

אם מה שאני יודע נכון, הקבלנים הללו, בניגוד לחוק, יוצרים הסכמי עבודה מקובלים בינהם כך שהתחרות פוחתת והם מרוויחים - על חשבוננו. לדעתך איום שכזה יפעל למשך יותר משבוע? ובהנחה שאכן יוחלף קבלן, האם יש קבלן שדואג לרצינות בעבודה? (אני בספק)

Master Stav

New member
מתחילים בדרך הזו

וניתן להחיל אני משער מערכת "קנסות" ו/או "היטלים" שיכסו נזקים באם תושבים מתלוננים

פנינה ק

New member
העובדים הם שליחים מטעם המועצה

והמועצה לא אחראית לתפקודם? כן, יש מכרז שיש עליו מתחרים פעם המועצה היתה מפנה את האשפה, לקחו עובדים ולא קבלן העובדים קיבלו המון כסף, דמי בושה קראו לזה, והאנשים עשו את העבודה כמו שצריך עכשיו הקבלנים קוטפים את הפירות והפועלים אוכלים את הזבל תרתי משמע

למעלה