לא עובר לי לראשון

לא עובר לי לראשון

עובר חלק משלישי לשני וההפך, אך מסרב לרדת לראשון. אני יכול להמשיך ללחוץ אבל אין השפעה, רק הכבל נהיה ממש ממש רפוי.יש לציין שהתופעה התחילה אחרי רכיבה מלאת בוץ. כמובן שניקיתי מאז והאופניים מצוחצחות אך התופעה ממשיכה. למישהו יש עצה? תודה!

LIOR Y

New member
כבל רפוי

האם השרשרת מנסה לעלות לראשון ולא מצליחה? אולי הכיוון העדין בידית או במעביר יעזרו, אחרת תנסה (אם אתה מרגיש מספיק בטוח להתעסק עם דברים שלא ניסית קודם ושאולי תצטרך ללכת לחנות עם אופניים מושבתים) בהילוך של גלגל השיניים הקטן ביותר להסתכל איך המעביר יושב בחתך מול גלגל השיניים, בול עליו או נוטה ואחד הכיוונים.
אם הוא נוטה "החוצה" אתה יכול למתוח את כבל ההילוכים טיפה כדי שישב בול ואז לבדוק את העברת ההילוכים, תצטרך מפתח אלן מתאים ופלאייר,זה קורה שהכבל מאבד מתיחה בלי שום קשר לסיפור המקרה.
בכל מקרה אחר הייתי בודק בחנות עם מכונופן.

בהצלחה!

זכיר

New member
למה אתה קורא ראשון?

אתה מדבר על המערכת מקדימה או על המערכת מאחורה? על ירידת שרשרת לגלגל הקטן מקדימה או על ירידת שרשרת לגלגל הקטן מאחורה?

בכל מקרה, אם הכבל של המעביר (מקדימה או מאחורה) רפוי לגמרי והמעביר לא מגיע לגלגל השיניים הקיצוני, זה סימן שמשהו מפריע לו. אולי לכלוך\בוץ\אבן קטנה שמפריעים למהלכו השלם. חפש בתוך התנועה שלו ובין כל החלקים שלו שזזים את הנקודה שעוצרת אותו (תסתכל עליו מקרוב ותמשוך ותרפה לחילופין עם היד את הכבל כדי לגרום לו לנוע. בלי שרשרת) ותבדוק אם אתה יכול לנקות אותה. במקרה הכי גרוע, אולי המעביר התעקם.

הבהרה

אוקי אבדוק מחר את עצותיכם. מדובר על המערכת הקדמית, אין מעבר מהגלגל האמצעי לקטן. תודה

לפני שאתה מכוון תבדוק שלא נכנסה איזו אבן

במעביר הקידמי שמונעת ממנו לנוע את כל המהלך.

נשמע שמשהו מפריע למעביר לרדת

אבן, בוץ, לכלוך אחר שהצטבר לך שם
נסה לשמן את הקפיץ של המעביר.

אם הכבל רפוי בנקודה הקרובה למעבר אז זה אומר שהוא זז חלק בתוך הצנרת שלו ולכן זה לא יכול להיות הגורם

למעלה