לא סתם יום הולדת-אירוח בפורום

נא לגעת-באינטרנט

מסעדת מרכז נא לגעת בתל אביב מסעדת בלק-אאוט, זוכת פרס הגורמה לשנת 2007 על תרומה לקהילה, היא מסעדת החושך הראשונה בישראל. קפה קפיש – בית הקפה הראשון בעולם שכל עובדיו הינם חרשים. שתי המסעדות פועלות במרכז "נא לגעת" בנמל יפו המתחדש. מרכז התרבות והבילוי הייחודי נפתח לקהל בדצמבר 2007 ומאז אירח עשרות אלפי אנשים. במסעדה החושך הייחודית מוגשות המנות בחשיכה מוחלטת על ידי צוות המלצרים העיוורים. במקום אוירה ייחודית, מרגשת, מפתיעה ורומנטית. בבית הקפה נהנים המבקרים באחד החללים המיוחדים והמעוצבים ביותר בת"א מקפה משובח ומתפריט אוכל עשיר והכול ללא קול. התקשורת והשפה במקום שונה משאר בתי הקפה של ת"א ושל יפו. מרכז "נא לגעת" הפועל כולו כמלכ"ר (גוף ללא כוונות רווח) מעסיק היום עשרות חרשים, עיוורים וחרשים-עיוורים כשכל ההכנסות במתחם הן קודש להמשך פעילות המרכז. לצד המסעדות פועל תיאטרון "נא לגעת" – אחד עשר שחקנים חרשים-עיוורים בגוף אחד לוקחים את הקהל למסע קסום אל תוך עולמם המיוחד. אל מחוזות החושך, הדממה וה..... לחם. סביב ציר הזמן של לישת הבצק, התפחתו ואפייתו על הבמה עבור הצופים, נוצר מפגש חד פעמי בין השחקנים והקהל.

חוגגים יחד לבן ולבת

אביטל, נראה לי ששאלתה של אוראלול שהועלתה בפורום לא מזמן רלוונטית לנושאים שלך. אודה מאד אם תוכליל להתייחס אליה. היא מצוטטת פה כלשונה. יורם "שלום לכם אני חדשה פה, מידי פעם מציצה, אנו עומדים לפני אירוע של בר בת מצוה, למי שלא יודע חוגגים גם לבת וגם לבן, רציתי לשאול אם יש למישהו רעיונות איך לעשות את האירוע שכל אחד מהם באמת ירגיש מיוחד בערב זה, וכן איך לעצב את ההזמנה, וכלל האם זה כדאי או לעשות שני אירועים קטנים לכל אחד,.. אשמח לתגובות, רעיונות, והמלצות. ד"א אנחנו מאיזור ירושלים"

תגובה לשאלה של אוראלול -ברבת מצווה

מזל טוב כפול לך! נושא החגיגה הכפולה מעסיק הרבה הורים כיוון שבדיוק בשלב הזה מתגלה במלוא הדרו הפער בין הבנים -שלהם יש בכל מקרה עליה לתורה בבית הכנסת והכנות מעשיות של לימוד הנחת תפילין ומצוות בעוד הבנות נחשבות לבוגרות ללא כל טקס מיוחד. לפנייך שלוש אפשרויות: 1. לחגוג לכל ילד בנפרד אירוע רק עם חברי הכתה שלו, ואז נשארים הטקס בבית הכנסת לבן ואולי גם אירוע משפחתי מצומצם שבו שני הילדים יהיו במוקד 2. להחליט שאם העליה לתורה וכל מה שמלווה אותה הוא האירוע של הבן: הוא קורא בפרשה, הוא אומר דרשה וכו'- אז האירוע באולם "מאזן" אותו והבת במוקד - היא אומרת דרשה, היא מופיעה בהצגה או שיר וכו' (כמובן שבכל אחד מהאירועים מציינים את שתי השמחות אבל מי שעולה לבמה הוא או הבן-בקריאה או הבת בהופעה) 3. לערוך באולם אירוע לשניהם ואז לעשות: א. מופע שישלב את שניהם- שניהם אליו יחד כחלק מחוויה משותפת ב. לעשות אירוע שמפוצל לשני חלקים ואפילו לבדר את הקהל ב"טקס העברת המגן" מהחלק הראשון שיתייחס אל הבת לחלק השני שיתייחס אל הבן. בכל אחד מהחלקים תקדישו מופע או מצגת לילד אחד. לעניין ההזמנה: את ההזמנה מתכננים רק אחרי שכבר ברור איזה סוג אירוע אתם הולכים לחגוג: אם לכל ילד-אירוע נפרד בוודאי ליצור הזמנות נפרדות לקהלים הרלוונטים. אם מדובר באירוע אחד אפשר לעשות משהו נחמד: על כל צד של הכריכה לכתוב הזמנה מילד אחד ובצבע אחד (שימו לב שהם הפוכים בכיוונים, צריך לסובב את ההזמנה 180 מעלות -הקיפול יהיה תמיד בצד ימין). כשפותחים את ההזמנה מוצאים שני צבעים ש"מתערבבים" בספירלה ומזמינים אח האורחים לאירוע אחד. את מוזמנת להשאיר לי עוד שאלות ולהתארח מחר בערב בפורום -אהיה שם זמינה לשאלות רק שמחות ! אביטל- הלל הפקות

אוראלול

New member
תודה על העצות! הענין עוד יותר מורכב משום

שאנחנו משפחה מורכבת ז"א נשואים שניים, הבת הביולוגית שלי חוגגת את הבר מצוה והבן של בעלי (שהוא בעצם גם שלי משום שאנחנו מגדלים אותו) חוגג את הבר מצוה. החלטנו לחגוג להם באירוע משותף, למרות שהם לא כל כך מרוצים מהרעיון אבל אין ברירה המצב הכלכלי לא מאפשר שני אירועים נפרדים, מה גם שלפני 3 חודשים חגגנו בר מצוה לבני , רק בשמחות! המורכבות באה לידי ביטוי א. בהזמנות מה אנחנו כותבים שזה לא יראה כמו הזמנה לחתונה,(ד"א את הרעיון שלך להזמנה לא כל כך הבנתי אשמח אם תסבירי לי שוב). ב. מצד האורחים שיש לנו מ4 צדדים שלנו של הגרוש שלי ושל הגרושה של בעלי בקיצור שמחה וששון ג. לגבי התוכן והשילוב של שני הילדים אשמח לקבל יותר רעיונות באירוע עצמו ולא רק בעליה לתורה וכו' ד. מצאתי אולם שקיימת בו חלוקה של שני אולמות שבו רציתי להשיב את הבת עם חברותיה והבן על חבריו ולעשות להם איזה שהיא יצירה (יותר לבנות) גם אשמח לרעיונות. תודה שוב

תגובה בנושא ההזמנה

תדמייני הזמנה מקופלת כמו כרטיס ברכה הצד החיצוני הימני ייקרא מס'1 הפנימיים 2+3 החיצוני השמאלי -זה שבד"כ פחות מסתכלים עליו 4 מס' 1 - יהיה הזמנה של הילדה מס' 4 -יהיה הזמנה של הילד אבל היא תיכתב הפוך ( 180 מעלות הפוך- היא בעצם הופכת להיות צד ימין חיצוני אם מחזיקים את הכרטיס הפוך)

כמו ארון הקודש

ומה דעתכם על הזמנה עם שתי "כנפיים"? כנף אחת נפתחת ימינה ועליה הזמנה מטעם הבת. הזמנה שניה נפתחת שמאלה ועליה הזמנה מטעם הבן... וכשפותחים את שתי הכנפיים, יש דף בגודל כפול (כמו שתי הכנפיים יחד) ובו הזמנה כללית לאירוע. עם מעצב טוב, זה יכול להיות נפלא ולהדגיש את המיוחדות של האירוע שלכם.

תודה. זה כמובן רלוונטי אם החגיגה משותפת...

אם לא, אני מציע שאוראלול תספר קצת על הילדים, תחביבים, תחומי התעניינות. זה עשוי לעזור לכולנו בהעלאת רעיונות. יורם

אם המצב הוא כפי שתיארת

יהיה הרבה יותר בריא והרבה יותר חסכוני לחגוג לכל ילד בנפרד עם חבריו קחי לכל קבוצהשל ילדים תכנית מדליקה (יש לנו באתר ואני בטוחה שיש בעוד המון אתרים אחרים) הילדים הם בעצם לא אחים אז למה לערבב את המשפחות? גם כך לגירושין יש לעיתים פצועים בשטח -חבל שהאי נעימות תקרה באירוע שלכם. בטח ובטח אם הילדים לא מבסוטים מהרעיון. אם בכל זאת תחליטי שכן -אתם יכולים לפנות אלינו לשמוע על ההצגה :מבחן אומץ או לסגור עם במאי שיכתוב עבור הילדים מופע מיוחד שבו יופיעו בפני הקהל. בהצלחה!!! רק שמחות -אביטל הלל הפקות

ענתר

New member
בת מצווה רביעית ואחרונה

בקרוב אחגוג את הבת מצווה של בתי הקטנה. בכל אחת מהקודמות השתדלתי להיות מקורית. התחושה שהרעיונות פסו וחלפו. אשמח לכל רעיון להפוך את הארוע למשמעותי. הכוונה לארוע משפחתי, בין 100 ל200 מוזמנים בני משפחה.

בת מצווה שלא רואים כל יום!

מנסיון שלי בתחום (וכבר הייתי בחתונה של בת המצווה הראשונה שהפקתי לפני 12 שנה...) א י ן כ מ ו ה ו פ ע ה ח י ה ש ל ב ת ה מ צ ו ו ה ! צרו לה הופעה או בואו אלינו לבחור אחת מוכנה. מוסיקלית. מולטימדית או יחד עם להקה! זו חוויה מדהימה לאורחים ויותר מהכל -חוויה בונה לבת המצווה וסביבתה. את מוזמנת לקרוא תגובות לקוחות באתר שלנו וכן - מומלץ לקרוא גם את "המכתב של אביגיל" -ילדה מופלאה שכותבת נפלא. איך אמא שלה הציגה אותה בפניי- "הילדה שלי תהיה סופרת" והיא אכן כתבה לנו על חוויתה מכתב מאד מרגש שבשבילו היה שווה להקדיש דף משלה באתר. רק שמחות! אביטל אריכא -הלל הפקות www.hallel.co.il

ענת, יש צילומים מהאירועים הקודמים?

אם כן, אתם יכולים לערוך תחרות שבה האורחים יצטרכו לנחש מאיזה אירוע הצילומים הנבחרים. זה יכול להיות קטע מדליק כי בכל אירוע האנשים נראו אחרת. (אולי כדאי להתחיל מהאירועים האחרונים ולהתקדם לעבר הראשונים. כך האורחים יראו את עצמם צעירים יותר ויותר). יורם

האורחים נהנים לראות את עצמם -רעיון לביצוע

לפני כמה שנים עשיתי בר מצווה לבן של איווט אביגדור ליברמן האירוע סבב סביב הקונספט של החיבור בין ישן לחדש כי המשפחה מאד שורשית והאירוע היה יחסית מצומצם. הפקנו על קאפות ענקיות קולאז' תמונות משפחה וחברים משנים קודמות והורדנו אותם מהתקרה ברחבת בלת הפנים -הי פנטסטי. התגובות של האנשים לוו בקריאות התפעלות וצחוק והיו שאמרו שראו את עצמם 40 שנה אחורה... מומלץ. אביטל -הלל הפקות

ענתר

New member
תודה

שתי הבת מצוות האחרונות כללו הופעת שירים של האחיות ואב הילדה אנחנו גרים רחוק מאוד בשביל לעבוד אתכם, תודה על ההצעה

ועוד רעיון קטנטן, כדי להדגיש את הרצף

כל אחת מהבנות תספר על אירוע משעשע שהיה לה עם אחותה הצעירה ממנה. ההורים יספרו משהו מצחיק על הבכורה. נחמד? יורם

ענתר

New member
תודה לכל העונים והמיעצים

נבדוק כמשפחה ונראה אם מתאים לנו התקשרות

למעלה