לא סביר

דאלטון

New member
לא סביר

שאלוהים שברא כוכבים רבים ויקום אין סופי
יתחשבן עם בני אדם על דברים שוליים.

הרבה דברים רעים קורים בעולם ואלוהים מתעלם מהם. אז למה שיתחשבן עם יצור אנושי מסכן על
דברים מינוריים שעושים בני אדם?

לכן סביר יותר שבני אדם ימציאו מנהגים ואחרי זה יקראו לזה דת.
בני אדם של פעם
היו תמימים והאמינו בקלות לכל סיפור או מעשה בדיה של אחרים. חוץ מזה, שבני אדם
כפו את המנהגים על אחרים בכוח כי באותם זמנים לא היה חופש ביטוי ולא היו זכויות אדם.
אנשים חיו בחשכה ממש.

amiad21

New member
לא סביר

שאדם יחליט מה סביר ומה לא.
ההיסטוריה מלאה באנשים שחשבו שדברים מסויימים אינם סבירים וטעו.
אתה לא הראשון ולא האחרון.

דאלטון

New member
אנשים חייבים להחליט מה סביר ומה פחות סביר

כי הם חייבים לתמרן את דרכם בעולם ובחיים שלהם. הם צריכים להיות אדונים לגורלם.

מותר לאדם לחשוב ולשער השערות אבל לא צריך לדכא את האדם בגלל תפיסות
דתיות (אמונות תפלות שלא ניתן לאמת אותם).

amiad21

New member
תחליט מה שמתחשק לך

רק קח בחשבון שמלבד האמונה הפרטית שלך אין שום דבר אחר שמקשר בין ההחלטה שלך לגבי מה סביר לבין מה שבאמת סביר.

ואדם הוא לא אדון לגורלו...
בתי הקברות מלאים באנשים שהיו אדונים לגורלם עד שהגיע ממול (או מאחורה או מהצד) הרכב שהחליט שהוא דורס אותם עכשיו.

דאלטון

New member
בני אדם יצרו מכוניות

ויש לזה גם השלכות במציאות. הם יכולים לבטל את כלי הרכב ולחיות
כמו בעבר. זה תלוי בהחלטות שלהם. זה לא קשור לכוח חיצוני שכפה עליהם ליצור מכוניות
ולמות מתאונות.

amiad21

New member
נראה אותך מבטל את כלי הרכב...

מחר בבוקר אני ארד לרחוב לבדוק אם הצלחת לבטל אותם...
אתה לא יכול? כנראה שזה בגלל שאתה לא אדון לגורלך.

Wolfinix

New member
אוקי בוא נניח שתוכל לעשות זאת, האם אתה יכול

לבטל אש? סופות? רעידות אדמה?

יותר בסיסי האם אתה יכול להפוך מוות?

בצלמו בצלם דמותו ברא אותו

מה לאל כל הכוכבים שברא? יש ביניהם קינא? שינאה? תחרות? כעס?עצבות? יש להם הורים שצריך לכבד? יש להם ילדים שצריך לגדל? יש להם אישה? יש להם פרנסה? יש להם יצר הרע? הם יכולים לטעות? רק יצור שפל כמו האדם שיודע לדבר ללמוד ולחשוב ולשנות את מעשיו יכול ללמוד על בשרו מה הוא האל הנורא שצריך ליראה מלחטוא לו לאהוב אותו ולעבדו.

דאלטון

New member
איך אלוהים יכול לברוא אדם שפל כהגדרתך?

הרי זה הופך את אלוהים שותף לפשע כי הוא ברא יצור
רע שעושה דברים רעים.

ואם אלוהים ברא את העולם ואת האדם כהגדרתך אז אתה חייב
להסביר איך אלוהים נוצר.מתי ואיך נוצר? ממה נוצר?

בגלל זה המדענים נותנים מענה סביר יותר לבריאת העולם. החיים לא נוצרו
מהוקוס פוקוס אלא בתהליך הדרגתי של אלפי שנים רבות.

יכול

אם אדם יכול היה לעשות רק טוב אז הוא היה מאבד מערכו הערך של האדם מצוי בזה שהוא בוחר בטוב גם כשזה קשה

למה אני צריך להסביר איך אלוהים נוצר? האמונה שלי באלוהים אינה באה כתוצאה מהסתכלות בנקודת ההתחלה של הבריאה. אנשים נוטים להסביר את הרגשות שלהם על ידי רציונליזציה. אתה רוצה לבעול צורות נאות לאכול חזיר זה אתה טוען מה לאלוהים אכפת אם אני אוכל חזיר?! אבל באותו משקל הייתי יכול להגיד לך מה לאלוהים אכפת שתשתה קצת רעל נחשים? ובכל זאת אתה לא ממהר לשתות רעל נחשים כי אתה יודע שתמות ממנו וחייך יקרים לך. אם הייתה יוצא לרגע אחד מהטומאה שבלבך בו אתה נמצא לא היה צריך אפילו להסביר לך שיש אלוהים זה היה ברור לך כשמש. אם אתה רוצה להתחיל להאמין באלוהים ואני יודע שבתוך תוכה אתה רוצה כי כל אדם רוצה בפרט אם הוא יהודי. עצה לי אליך דבר איתו בשפתך ספר לו מה עובר עליך בחיים ועם הזמן מבטיח אני לך בשם רבי נחמן הקדוש טומאת לבך תרד ממך.

yetush

New member
טעות בידך איש..

בני אדם שנולדו ביסודם אנשים טובים.
האם אתה יכול לראות תינוק/ילד ולהגיד שהוא רע?
אלא מאי? המציאות שהאדם גודל אליה מעצבת אותו להיות רע או טוב.
אלוהים אולי מביא אותך למציאות הזאת שעושה אותך מה שאתה אבל נותן לך את כח הבחירה החופשית לשנות את גורלך. ועובדה, יש כאלו שהצליחו לצאת מהמציאות הנוראה שחיו ,שיכלו לגדול לאנשים אלימים ורעים ,בחרו אחרת והצליחו.

מיקי*

New member
הכל בגלל נקודה קטנה אחת

כל אחד מאיתנו זה קרה או קורה: כשאנחנו נתקלים בהלכות סבוכות ביהדות, אנחנו מעלים מיד את השאלה המתבקשת - מה, זה באמת משנה? זה קריטי אם לא אשמור שבת בדיוק לפי הספר? זה קריטי אם לא אדייק בברכה מסוימת? ומה זה חשוב אם אני משתמש בסמרטוט בשבת, למרות האיסור ההלכתי? במילים אחרות: למה ההלכות מדקדקות בכל פסיק ונקודה? למה למשל אסור לחטט באף בשבת? (אגב, התשובה פשוטה: הדבר עלול להוביל לתלישת שיערות, והתלישה עצמה אסורה בשבת).

אז היה היה סטודנט סקרן ומשכיל שהיו שאלות דומות. הוא קיבל את העובדה שיש בורא לעולם ושיש תורה שניתנה בהר סיני, אבל עדיין לא הבין למה יש פירוט רחב, לדוגמה, בהלכות כשרות, בסדר העולים לספר תורה, בצורה שבה נוטלים ידיים וכן הלאה. למה להתעכב על כל נקודה? למה לא להיות ספונטניים? חשב וחשב, עד שהחליט לכתוב מייל לאחד הרבנים שהכיר דרך אחד מאתרי היהדות באינטרנט.

הוא ניסח מכתב מנומק, מעניין ומלא בסימני שאלה, ושלח אותו לכתובת המייל של הרב. עבר יום, עברו יומיים, שבוע, חודש וחודשיים - ותשובה אין. "כנראה שלשאלה שלי אין תשובה", חשב אותו סטודנט וחייך. "בטח התקלתי אותו באופן שהוא לא ציפה לו, ובמקום להסתבך עם תשובות לא מספקות הוא מעדיף פשוט להתעלם".

הסטודנט לא וויתר. הוא בדק באתר שוב את כתובת המייל של הרב ושלח את השאלות שנית, עם התהיה הגדולה למה מצוות תלויות בכל נקודה ופסיק, ולמה אי ביצוע של נקודה ספציפית בתוך ההלכה הופכת את הביצוע כולו לבעייתי. הוא כמובן לא שכח לכתוב לרב תוספת קנטרנית: "נ.ב. את המכתב הזה שלחתי אליך כבר לפני חודשיים למייל הזה, אבל משום מה לא קיבלתי תשובה. האם התקלתי אותך עד כדי כך שאתה מעדיף להתעלם?".

כעבור פחות מ-24 שעות הוא קיבל להפתעתו מייל חוזר, שבו הסביר לו הרב בדקדקנות את טעמי המצוות. הוא הסביר שכל מצווה משפיעה גם בעולמות עליונים, כתב שכך ציווה מי שברא אותנו, והאריך בדברים מיישבים את הדעת.

תשובת השבוע: איך נראה גן עדן?
מהו המקום המדובר הזה אליו עולות נשמות צדיקות, ומה עושים שם בכלל?
תשובת השבוע: איך נראה גן עדן?
בסיום המכתב הוסיף: "לגבי התהייה שלך למה לא עניתי לשאלות בפעם הקודמת - המייל שלך ענה בעצמו על השאלה. כתבת בו שלפני כחודשיים שלחת אליי סדרת שאלות בנושא, ואף ציינת את כתובת המייל שלי, שאליה שלחת את השאלות. שמתי לב שהכתובת שציינת שגויה - שכחת את הנקודה בין ה-Gmail ל-Com. אתה מבין מה קרה? מכתב שלם הלך לאיבוד בגלל נקודה קטנה - כל החכמה, הטכנולוגיה והקדמה של המחשוב והאינטרנט לא עזרו. כמובן שבמקרה הזה לא תבוא בטענות לאף אחד - למה? כי אלה הם הכללים ברשת האינטרנט.

אז כמובן שאני לא משווה את מערכת המצוות שציווה אותנו בורא עולם למחשב, אבל בוא ותבין עד כמה לפעמים גם נקודה אחת קטנה במצווה או בהלכה כלשהי חשובה עד קריטית לביצועה. כמו שאתה לא מבין מבחינה טכנית למה אי אפשר להסתדר בלי הנקודה אבל בכל זאת מקבל את הכלל הזה ללא פקפוק, קל וחומר שאתה צריך לקבל גם את כללי המצוות מבלי לתהות על החשיבות של כל פרט ופרט בהן".

דאלטון

New member
אנשים יצרו מחשב

ומתכנתים אותו. הם קובעים איך יעבוד המחשב. ואם לא תשים נקודה
איפה שצריך המסר לא יעבור ולא יגיע ליעדו כי ככה תוכנן המחשב.

בינתיים יש הרבה בני אדם שמדברים בשם אלוהים אבל בני אדם לא קיבלו מסרים
ישירים מאלוהים. הכל בגדר אגדות וסיפורים שבני אדם יכולים להמציא מטעמים אינטרסנטים.

גם מוסלמים ונוצרים חושבים שאלוהים שלח להם מסרים כאלה ואחרים. אז במה אדם ממוצע אמור
להאמין? בנצרות, איסלם, או יהדות? האדם פשוט הולך לאיבוד משלל הדתות ומשלל האנשים שטוענים
שהם נביאים שנישלחו בידי אלוהים.

בגלל זה צריך לבחון דברים בזהירות ובספקנות ולחקור לעומק.

amiad21

New member
אם כבר העלית מחשבים...

דמיין רגע שאתה תוכנת מחשב שקיבלה הוראה כלשהי לבצע משהו.
איך אתה, בתור תוכנת המחשב, יכול להוכיח שאכן קיבלת את ההוראה הזו מהאדם? איך אתה יכול להוכיח שלא מדובר בהמצאה שאתה, בתור התוכנה, עושה בגלל האינטרסים התוכנתיים שלך?

דאלטון

New member
מחשב לא אמור להוכיח כלום.

הוא כמו רובוט.או במילים אחרות גולם. אין לו רצון משלו. רק מבצע פקודות.

masorti

New member
אתה מאמין בקיום הנפש?

כי אם לא, אין שום הבדל עקרוני בין חוטי החשמל ושאר הרכיבים האלקטרוניים של המחשב לנוירונים ולשאר הרכיבים הביולוגיים של המוח האנושי.
אלה מוליכים סיגנלים ואלה מוליכים סיגנלים, והעובדה שעדיין לא בנינו מחשב ברמת המוח אינה רלוונטית לדיון העקרוני.

לכן, אם אינך מאמין בדואליות של גוף ונפש - שאלתו של עמיעד רלוונטית מאוד ורצוי שתענה עליה.

amiad21

New member
אז בוא נראה מה יש לנו...

ראשית, נראה שאתה מבין שתוכנת המחשב שנוצרה ע"י האדם לא מסוגלת לחיות בתוך עולם המושגים של האדם. יש לה את עולם המושגים שלה אבל היא אינה מסוגלת לחשוב על דברים הקיימים בעולם המושגים של מי שיצר אותה.
אתה מסכים לטענה הזו?

שנית, לגבי הטענה שלך על כך שהתוכנה היא חסרת רצון משלה והיא רק מבצעת פקודות - איך אתה מתייחס לבינה המלאכותית של השחקנים במשחקי פיפ"א השונים? שחקנים שמגיבים לפעולות שלך, שמסוגלים "ללמוד" אותך ולהשתפר במשחק מולך.
מה הופך אותך לאנושי ואותם לכאלה שאין להם רצון משלהם ו"רק מבצעים פקודות"?

Wolfinix

New member
אוקי, אחרי כל הבחינות והזהירות, הספקנות

והחקירה לעומק (שדרך אגב הם ביסודה של היהדות) תאמר לי משהו קטן מאיפה אתה יודע שלא ככה הינו אמורים להיווצר?

בהקבלה למה שאמרת כאן כמובן:

"אנשים יצרו מחשב, ומתכנתים אותו. הם קובעים איך יעבוד המחשב. ואם לא תשים נקודה איפה שצריך המסר לא יעבור ולא יגיע ליעדו כי ככה תוכנן המחשב"

הרי אם תחליף "אנשים יצרו מחשב" בבורא עולם יצר אדם (וסליחה על ההשוואה הזו - אבל זה מה שיש אז עם זה נעבוד) ואז תחליף את "המחשב" באדם תיווצר לך אותה המשוואה לא? אז מדוע אינך מבצע את ה"תיכנות" שבך?

Wolfinix

New member
אהבתי

למרות שלפי הלוגיקה שהוא הציג בהמשך ניתן לבצע את ההשוואה לצורך ההסבר

(וסליחה שהשתמשתי באנלוגיה שלך)

דאלטון

New member
עולמות עליונים?

זהו, שאיש לא ראה עולמות עליונים. ולכן הטיעון הזה לא מחזיק מים.

צריך להוכיח שיש עולמות עליונים ואחרי זה גם להוכיח שהמצוות משפיעות על אותם עולמות עליונים.

למעלה