לא נתפס

עמית184

New member
תמונות מזעזעות, אבל בינינו, מבלי להיכנס

לפולמוס, תמונות דומות מאוד ומזעזעות לא פחות אני יכול לצלם לך כל שבוע בנמל אילת, בשעה שפורקים אלפי עגלים צפופים, מותשים, מורעבים ועל סף מוות, כדי "לשווק" אותם בכל רשתות המזון בכל הארץ, וגם בכל יום בכל אחד מכבישי ארצנו.

בכל שנה מובאים לארץ כ-200 אלף כבשים ועגלי בקר במשלוחים חיים מאוסטרליה באמצעות ספינות משא עצומות שנושאות בתוכן עשרות אלפי בעלי חיים ובתנאים מזעזעים לא פחות. אולי יותר. רבים מהם לא שורדים את המסע הקשה. השורדים, מגיעים בתשישות רבה, בצפיפות, בחום ובצמא. מיובשים, על סף מוות.

אין הבדל עקרוני, אבל כן יש הבדל מהותי אחד - שלתמונות מסין אין אנו אחראים (וגם לא יכולים לעשות הרבה כדי למנוע את הזוועה), אבל לזוועות שמתחוללות בארץ - אנחנו האחראיים הישירים, כצרכני אותו "בשר", כצרכנים של אותם עגלים, פרות, תרנגולות ופרגיות.

קל להזדעזע מה"חג" של הסינים. שאראה לך תמונות מה קורה פה לפני ובמהלך חג הקורבן, יום העצמאות ("חג המנגל הלאומי"), פסח, ראש השנה או כל חג אחר שלנו שבהם אנחנו צורכים רבבות רבבות של, אוקיי, לא של כלבים, אבל של בעלי חיים אחרים, אומללים לא פחות שמובלים, גדלים ונשחטים בתנאים מזעזעים לא פחות? 10,000 בחג אחד זה קטן עלינו.

אז הסינים אוכלים כלבים, אנחנו אוכלים בעלי חיים אחרים. בעיני אין כל הבדל. להזדעזע מהחג הסיני, בשעה שאתה בולס להנאתך פרה, עגל או תרנגולת לצהריים, בשעה שאתה מנפנף על מנגל תרנגולות ועגלים (שעשו דרך ייסורים לא פחותה במסע ייסורים בן שבועות כל הדרך מאוסטרליה) היא צביעות בעיני. צביעות - לא פחות.

בתמונה: פריקת משלוח של 20,000 עגלים וכבשים בנמל אילת. דבר שבשגרה. לא רק "פעם בשנה". "משלוחים חיים" זה נקרא שם. אתם קוראים לזה "ארוחת הצהריים". אני קורא לזה "צביעות".

sivi1964

New member
אני בהחלט מסכימה .

אבל זהו פורום כלבים,
ולכן זה רלוונטי ספציפית לכאן.

מבחינתי אני , בתור צמחונית מגיל 3 (עוד לפני שידעתי איך קוראים לי ,בשר סרבתי לאכול),העולם הזה הוא לחלוטין מקום נורא לחיות בו .
הסבל הנורא שאנו גורמים ליצורים חיים אחרים בגלל מיליון סיבות איומות ולא מוסריות,הוא דבר בילתי נתפס ובילתי נסלח.

עמית184

New member
אגב, הביקורת הזועמת שלי לא היתה מופנית אליך

אישית כמובן. ממש לא. אני יודע שאינך אוכלת בשר. הביקורת היתה יותר כלפי הצדקנות הכללית בחברה שלנו, זו שמזדעזעת עד כלות מסבלו של א', אבל אדישה לחלוטין לסבלו של ב'. זו שעושה אבחנה שאיננה מוצדקת בעיני בין בעל חיים אחד למשנהו (ולא מדובר על קוף ויתוש, מדובר בסופו של דבר בבעלי חיים קרובים מאוד מבחינה טקסונומית. אין זה שונה ממישהו שיהיה רגיש לסבלם של כלבים, אבל יאכל חתולים, או לחלופין יהיה רגיש לסבלם של בוקסרים, אבל לא כלפי שאר הכלבים).

ואני גם חושב שאני יודע שמדובר בפורום כלבים
, אלא שהייתי חייב להביע את התחושה הזאת שלי.

בסופו של דבר רמת הזעזוע תלויה גם

בקרבה הרגשית שלנו עם הבע"ח, וזו הסיבה להבדל.
אין ספק שגם לכלבים בכתבה וגם לפרות בארץ כואב, הם סובלים וזה "חמור" באותה מידה.
אבל מה לעשות - כשמדובר בכלבים זה מזעזע יותר. בדיוק כמו שיזעזע אותך יותר אם (חס וחלילה) ירצחו אדם שאתה מכיר, מאשר איזשהו אדם לא מוכר מארץ נידחת. הרי שניהם בני אדם לא?

וכן, אם יש אדם שחי מגיל 0 עד 30 עם 10 בוקסרים והוא מחובר מאוד לגזע - הוא יהיה רגיש יותר למראה של בוקסר נטוש מאשר למראה של כלב אחר נטוש.

כל התעשיות האלה נוראיות אין ספק. אבל מה לעשות, זעזוע זה דבר רגשי והוא תלוי בקרבה הרגשית עם הקורבנות...

merav999

New member
זה מזעזע ועצוב נורא

אצלם קוראים לזה פסטיבל, כאן קוראים לזה יום העצמאות

אני מסכימה איתך, ובכל זאת

אנשים בסין מגדלים כלבים כחיות מחמד! זה פשוט חולני! אצלנו תעשיית הבשר עושה המון מניפולציות כדי שחלילה לא נחשוב שפרות או תרנגולות הם יצורים חכמים ומופלאים, לא שזה אומר שאנשים לא יודעים בתוכם את האמת אבל... לא יודעת, איך אדם שמגדל חיה בבית שלו יכול לאכול אותה? הזוי לגמרי.

עמית184

New member
איך אדם שמגדל חיה בבית שלו יכול לאכול אותה?

לא יודע, תשאלי את הרפתנים.

רפתן אוהב פרות כמו שדייג אוהב דגים.

merav999

New member
אריק שרון לא אכל את הכבשים שהוא גידל

כי לא אוכלים חברים. אבל לא הייתה לו בעיה לאכול כבשים (ובע"ח אחרים) שאחרים גידלו.

אני מכירה אנשים שמגדלים בחצר תרנגולות/תרנגולים ואוכלים שניצל.

למה את חושבת שדווקא אלה שמגדלים

אוכלים כלבים?
דרך אגב לא רק בסין, גם בפיליפינים ובתאילנד
ובפיליפינים מכים כדי לרכך את הבשר
אני כותבת ובא לי להקיא
מזעם, מאוזלת יד, מהזוועה שבני אדם נהיו

FR12

New member
אני מוחה

בתור בת זוג לפיליפיני, ואחרי שנים של חיים שם, הפיליפינים ללא ספק לא אוכלים כלבים כמעדן או כמזון שיזין כמו במדינות אחרות.

רוב החברה היא קתולית שהיתה הרבה מאד שנים תחת משטרים מערביים, ולכן חונכו בדומה לנו (שגם בעיני זה חינוך לוקה כי אין הבדך בין כלב, כבש, דב או פרה).

יש מקומות מסויימים שבהם העוני כה גדול ואין את השפע שמוצע במקומות עשירים יותר ואז כהשרדות הכל נאכל
. כולל כלבים, לטאות, תנינים, חתולים, ציפורים, נחשים וכו'.

לא יודעת איפה שמעת על הפיליפינים, אבל אם זה פיליפיני סיפר לך אז רק שתדעי שהוא בא ממקום מאד עני. זה לחלוטין לא בתרבות ובטח לא פסטיבל.

במו עיני ראיתי

בבורקאי
שניים, אחד גור
רובנו הזדעזנו חוץ מזוג שהשתתפו וגם אכלו ...
אז גם קיבלתי את ההסבר על המכות מאחד המקומיים

FR12

New member
באיזו שנה?

כיום בורקאי הוא אי משגשג, בזמנו היו בו הרבה מקומיים (נקראים אטה, יעני נייטיבז) מאד עניים. אין לי הסבר בקשר לדפיקות, ראיתי שחיטות של חזירים, פרות, תרנגולות ואף פעם לא ראיתי שדופקים על בשר.

כיום זה מאד שונה, חייתי שם שנה מכירה את רוב תושבי האי הפיליפינים, לא שמעתי על אכילת כלב אפילו פעם אחת.

עמית184

New member
אגב, אני אמנם לא חייתי שנה שלמה בתאילנד,

אבל חלפני עשרים שנה טיילתי שם משך כמה חודשים ארוכים, וחרשתי את המדינה לאורכה ולרוחבה, בתחבורה מקומית ובתנאים הכי עממיים שיש, והגעתי גם לאזורים הכי נחשלים ושכוחי אל שיש (אזור איסאן, למשל, במזרח המדינה, על גבול לאוס, שהוא חבל הארץ הכי נחשל ועני בתאילנד ולחלוטין הכי לא מתוייר בה, וגם האזור שממנו מגיעים מרבית העובדים התאילנדים לעבוד בארץ) ואני חייב לציין שאמנם ראיתי מחזות לא נעימים של ניצול בע"ח (משלוחי חזירים בתנאים מזעזעים, תרנגולות, ניצול של קופים ושל פילים ועוד כהנה וכהנה) אבל לעולם לא ראיתי עדויות שם לאכילת כלבים.

בסין, לעומת זאת, בכל שוק עירוני סטנדרטי... אוייי

למעלה