לא נעים

israel mt

New member
לא נעים

לאחר ביקורים קצרים בלוח בחיפוש אחר ציוד צניחה חדש במקום הישן שברצוני למסור לנצרך , לא נעים לראות את לוח הפורום מתחדש מדי פעם בהודעות על מכירת ציוד צניחה מלא הכולל הכל מה שמעיד על צנחנים שפורשים מצניחה חופשית ולא בגלל חוסר עניין או מחסור באדרנלין מצניחה . אותם צנחנים השקיעו את מיטב כספם ורצונם לצנוח בכל מקום ובכל זמן והיום לאחר זמן קצר בספורט מוכרים את החלום שהתגשם ולא יכולים להרשות לעצמם להמשיך. מקווה שימצאו צנחנים חדשים למלא את מקומם ושהפורשים יחזרו במהרה בימנו אמן ואמן שמיים כחולים ישראל המקורקע

k hut

New member
מצד שני, אני יכול להגיד לך...

שיש לא מעט אנשים שחולמים כרגע על קניית ציוד (כמוני), וחוסכים שקל אל שקל, חיים כמו "כלבים", העיקר שבעוד חצי שנה יהיה מספיק כסף לקנות ציוד ולהתחיל לעוף. כך שבמקביל לנבילה יש גם זרעונים שמחכים לפרוץ....... אוקטובר הגדול הולך ומתקרב!

יונגר

New member
אני מקווה שאתה חוסך לדברים רטובים

יותר....
בקרוב בדרום החם...

k hut

New member
זאת בדיוק הבעייה יונגר,

כשמתמכרים לכמה סוגי ספורט שונים (ויקרים...). אבל אין מה להגיד - ברגע שתטעם את האוויר, לא תוכל להשתחרר מזה. בדוק!

rbagg

New member
על כסף, ציוד וחיסכון גם../images/Emo70.gif

הי שחר (או כל צנחן חסוך ציוד אחר) כתבת בפורום שאתה חוסך שקל לשקל על מנת לרכוש ציוד - האם שקלת לרכוש ציוד משומש?! התעניינתי במועדון אצל אנשים ובכלל ואחת התשובות שקיבלתי הייתה אנשים קונים ציוד חדש או לא קונים בכלל... ובאמת תנועת הציוד המשומש הנה דלה עד דלה מאוד והמודעות נעלמות מהלוח כי הן פגות תוקף ולא כי הציוד נמכר...(לפחות ככל הידוע לי) קפיצת הדרך שמבצע צנחן עם רכישת הציוד הראשון שלו היא משמעותית ביותר: העלות לצניחה יורדת משמעותית, הרבה יותר כיף לצנוח עם הציוד שלך גם אם זה Merit או Hornet משומש ולא Sabre2 חדש (בפי 3 $$$...). כמו כן, מניסיוני לפחות, רכישת הציוד הראשון היא בפעמים רבות נקודת ההחלטה שתשאיר אותך בספורט כצנחן פעיל או תהפוך את הצניחה לזיכרון מן העבר של קורס + כמה צניחות... לרב הציוד הראשון שתרכוש יהיה ציוד מעבר לציוד ה"קבוע" שבו כנראה תשתמש שנים רבות יותר ולכן הדגש יכול להיות על להשאיר יותר מזומנים לצניחות ולא על כך שהצבעים יתאימו לי בדיוק לחליפה... ניתן לקנות ציוד משומש בטוח ושמיש ,שיהווה קפיצת מדרגה לעומת ה Drakar או ה CFM בשליש או חצי מעלות ציוד חדש! ציוד כזה ישרת אותך בנאמנות ובבטחה ל200-300 צניחות ואז תוכל לרכוש ציוד מתקדם יותר. מקווה שנתתי למשהו חומר למחשבה. רועי
הזהרה: הכותב מנסה (ללא הצלחה) למכור ציוד שיתאים כציוד ראשון לחניך במשך יותר משנה.

adi etkin

New member
על ציוד משומש ,חסכון וכו

לאחר כ700 צניחות על ציוד פרטי הרשו לי לתמוך בנ"ל אין כל פסול בקנית ציוד מיד שניה ואפילו שלישית זה עובד ממש טוב כמו ציוד חדש ואפילו יותר טוב (תשאלו את אלה שמנסים להכניס את המצנח החדש לתוך התיק הפנימי
) קנית ציוד משומש יחסוך לכם הרבה כסף כאב ראש(מי יביא לי את הציוד? יקחו לי מכס? יתפסו אותי במכס? וכ"ו) אתם רואים (מוצא חן בעניכם לוקחים)משלמים או אפילו צונחים לפני ששילמתם ויש לכם ציוד חדש(אומנם משומש אבל עבורכם הוא חדש) לכן כדאי לחשוב על זה עוד פעם לפני שאת קונים ציוד חדש הדבר נכון לא רק לגבי מצנח אלא גם לשאר ציוד הצניחה יש לצערנו צנחנים שפורשים מהספורט וישמחו למכור את הציוד שמעלה אבק אצלם בבית *הנ"ל לא מוכר שום דבר משומש ** הנ"ל צונח כבר תשע שנים על ציוד יד שניה(זה כבר הסט השני) שקנה בארץ!!!

k hut

New member
כמובן משומש...

הבעיה היא שהשתחררתי לא מזמן, כל הכסף שחסכתי בקבע התבזבז על הקורס, שזה גם לא מעט, ועל עוד כמה תחביבים שלא רציתי לוותר עליהם, (ציוד סנואובורד וקורס ע.מדריך צלילה), ככה שאני מרושש לגמרי וציוד חדש לא בא בחשבון כרגע, כשהוא נקנה בעיקר כדי לצנוח בחו"ל ולא בארץ, מה שאומר שצריך גם כמה ג'ובות לטיול. לאט לאט אני מתקדם לקראת החלום, ואין מה לדאוג, אין מצב שאני יוותר עליו. אפילו הצלחתי לגרור כמה אנשים אחרי, חלק שצנחו בעבר וחוזרים עכשיו, וחלקם חדשים. בקיצור (אחרי תקציר מסיפור חיי...) אני חייב לצנוח כבר !!!!! מה אני יעשה שאני גר כרגע באילת??? אולי דברו עם רוי ונויה שיעשו ג'סטה ויפתחו כבר?

מחירים לציוד משומש

לפני שנה וחצי בערך כשאני חפשתי ציוד משומש לקניה נתקלתי במחירים שהיו גבוהים עד שערוריתיים לדעתי. דוגמאות: 1. ריג משנת 1991 במחיר של 12,000 ש"ח 2. ריג משנת 1996 במחיר של 18,000 ש"ח כאשר באותו זמן הוצע לי ציוד חדש במחיר של כ - 19,000 ש"ח קצת חומר למחשבה לגבי מחירים שאנשים דורשים עבור ציוד יד שניה

Ron Miasnikov

New member
מחירים

אין ספק שבארץ המחירים לציוד יד שניה גבוהים משמעותית מאשר בחו"ל, אבל זה כדור שלג, אנשים מנסים למכור במחיר שנמכר להם (קניתי יד שניה ב 3700 $ ,יהיה לי קשה להפרד ממנו בפחות מ 3000). בחו"ל ניתן למצוא ציוד מצויין ב 2000 $ ופחות, תלוי מה. עצה למי שקונה יד שניה - קחו את הציוד שאתם רוצים לקנות לריגר שיבדוק את הציוד. יש עוד פרמטרים חוץ מצבע ודגם, וחבל לקנות ציוד שיתגלה כדפוק. כשבוחרים חופה - חשוב כמה קפיצות יש עליה, אבל גם חשוב מי החזיק בה קודם לכן. יש חופות עם מאה צניחות במצב נורא ויש עם 500 במצב מצויין. לפעמים ניתן למצוא חופה עם מספר רב של צניחות אך עדיין במצב טוב, אפשר רק להחליף מיתרים ולקפוץ עוד המון. הכל כמובן תלות בכסף. עוד נקודה, לפעמים עדיף לקנות חופה ישנה מוכרת ונמכרת בשוק (כמו סטילטו) מאשר ציוד חדש דנדש שאף אחד לא מכיר וקשה למכור אותו אחר כך. בקיצור - יש המון פרמטרים ואף אחד לא יודע הכל. מסקנה - לא להתבייש לבקש עצות מאנשים יותר מנוסים ולא להאמין לכל מילה ועוד חשוב - לא להשתחצן - הגודל כן קובע וקטן יותר = מסוכן יותר (למה בארה"ב יש צנחנים עם מאות קפיצות שלא מתביישים לקפוץ עם 170 ופה כל אחד רוצה לקנות 120 כמה שיותר מהר? אה ואם כבר.... כשנסעתי לאריזונה, נסעתי בידיעה שאני רוצה למכור את הרייסר שלי, כי כאן שמעתי רק השמצות. עשיתי קורס ריגרים, ראיתי את כל היתר, ויודעים מה? אני נשארת עם הרייסר (עניין של טעם). אז גם אופנה זה פרמטר, אבל בסופו של דבר אתם קופצים עם הציוד ולא המלעיזים. תמיד ימצא מי שיגיד שדווקא מה שקניתם מחורבן. jump safe רון

למעלה