לא נעים

nini132

New member
לא נעים

מישהו צעק על אשתי שהיא פרוצה בליל שבת בעיר התורה שבה התארחנו.

אשתי (דתיה ולבושה בהתאם) הגיבה במקום: "תשתוק ותתאבד"

אותי זה מאוד שיעשע שהיא סיפרה לי את זה לאחר מעשה, במיוחד לדמיין את הפרצוף של אותו חסיד.
סתם סיפור למצב רוח קליל

אשתך צנועה וחסודה

השבוע גם אני זכיתי להערה מנומסת מפי קשישה, השתתפתי בארוע חרדי, התלבשתי בהתאם (טוב, כמעט) וכשעמדתי ליד המחיצה כי חיכיתי לקרוב משפחה קשישה אחת חמודה וחייכנית, מלאת כוונות טהורות אמרה לי:
לא מקובל לעמוד כאן כשאת כל כך חשופה.
חשופה? אני? אפילו את הלק הצבעוני הסרתי מציפורני.
מה שכמה סנטימטרים של גוף יכול לעשות, אלוהים ישמור אותם, צדיקים שכאלה.

מזכיר לי

כשהייתי בהריון עמדתי בתחנת אוטובוס, ככה על הקצה על המדרכה. איזה זקנה שישבה בתחנה פשוט לא הפסיקה להסתכל עלי. לא הבנתי מה היא רוצה ממני. בסוף היא אמרה שלא כדאי שאעמוד שם כי במצבי זה מושך המון תשומת לב. אמרתי לה משהו כמו שלא תתערב.
אין גבול.

מזכיר לי

פעם חיפשתי כמה דברים באחד הבזרים בגאולה כשגבר חרדי העיר לי על אורך השרוול שלי. להפתעתו, התחלתי לצעוק עליו איך הוא בכלל מעיז להסתכל עלי, אני לא מרשה לו להסתכל עלי ורק לבעלי מותר. ואז הטמבל פשוט ענה לי ואמר שאני מתלבשת "כך" כדי שהוא יסתכל עלי. המשכתי לצעוק עליו שיפסיק לפרשן אותי ולנסות לקרוא את המחשבות שלי ושילך מהר הביתה להסתכל על אשתו ולא עלי. נואש, הוא חיפש עזרה בין הנשים הצנועות והחסדות שמסביב וכולן, איכשהו, פשוט היו עסוקות במאמץ אדיר כדי לא להקרע מצחוק עליו. בלית ברירה הוא פשוט קם והסתלק...

בפעם אחרת, כשמישהו צעק לי "פריצע", צעקתי עליו בחזרה ביידיש ירושלמית שילק ויקרא כך לאמא שלו או לאחותו, כי עם פרצוף כמו שלו אשה ודי אין לו. הוא ברח.

ושיא השיאים, פעם ירדתי מבית הורי עם קרטונים של פיצה שסיימנו לאכול כדי להשליך לאשפה. איך שיצאתי מהכניסה עברו שם קבוצה של כ-3 נערים והחלו לצעוק לי "פריצע". השלכתי מידי את הקרטונים ושפוט התחלתי לרוץ לעברם בצעקות שאני הולכת לקרוע אותם. כמה גברים חרדים שהיו בכניסה השניה שאלו את הצופים מה קרה והם אמרו להם, הם נמנעו מלהתערב. הנערים ברחו כל עוד רוחם ונפשם בם.

המסקנה - אף פעם לא לשתוק (אלה אם אני בסכנה להפגע על ידי חמומי מוח שנוקטים באלימות מעבר לאלימות מילולית. אם אין לי אגרופן בתיק - אוותר, אחרת - שיחטפו).

אני אישית נמנעת מלהגיע למקומות חרדיים

זה פשוט עושה לי דיכאון לראות את החיים שם..
רק שאני באמת חייבת, כמו קנית ספרים לחיידר
אני עושה גיחה קצרה ותמציתית

ענק!!! אהבתי...

אבל איך את מגיעה למצבים כאלו שכמה אנשים בסיטואציות שונות, אומרים לך את את אותו הדבר?
אולי את מסגירה את עצמך?

אני כבר אחרי האנוסה

ובאה חופשי להורים שלי, החרדים וגרים בשכונה חרדית, במכנסיים ושרוולים קצרים. גם לגאולה אני אלך לבושה בשרוולים עד המרפק או קצת מעליו, אם כי לא במכנסיים, יען כי אני עובדת שם וזה עלול להגמר רע...

ואני הרי לא צריכה להסביר לכם שבשביל חרדי דפוק כל מי שנראית אחרת מאמא שלו או אחותו היא בהכרח פרוצה, בדיוק כמו אצל הערבים...

פרפקטית

New member
אפשר לומר לך משהו שאמרו לי כאן ביום ראשון?

את קרבית היום....

לא נורא, זה עבר לי, זה יעבור גם לך...

אהה, זה הפרט החסר

לא בדיוק הבנתי איך התחלת לרוץ עם חצאית והכל...

אפרופו ריצה, מה דעתך להשתתף בNightRun של Nike?
לא רודפים אחרי חרדים.. אבל זה אולי היה נחמד, לא?

זה קורה ב30.10 (נראה לי)

freeonly

New member
סתם מתוך סקרנות

"תשתוק" אני מבין ודי ברור, אבל מה הסיבה לאמירה "ותתאבד"? יש איזה רקע "הילכתי" או אחר לתשובה שכזאת?

בן כפר

New member
מה זאת אומרת? זה מופיע במקורות

מוטב לו לאדם להפיל עצמו לכבשן האש ולא להלבין פני חברו ברבים.

אני מניח שהיא התכוונה לומר לו, תבחר לך כבשן ותתאבד בו.

freeonly

New member
מצאתי

"נוח לו לאדם שיפיל עצמו לכבשן האש ואל ילבין פני חבירו ברבים"
בבא מציעא נט ע"א

אז אולי היה עדיף לומר "תישרף" :)

מצד שני, אני בטוח שיימצאו המפרשים שיאמרו ש"חבירו" אינו כולל נשים...

אהבתי

צריך לפתוח שרשור תשובות הולמות לסיטואציות שכאלו :)

המקומות האלו בשילוב יריקות, צעקות וכל מיני עושה לי ממש רע ומוציא ממני בעיקר שתיקה ותחושת גועל.

למעלה