לא נעים לי לנדנד

לא נעים לי לנדנד

אבל יש לי עוד כמה דברים שאני רוצה לשאול: 1.לדרואיד\סייר יש קסם הנקרא "ידידות עם חיות", המאפשר להם להפוך את החיה הראשונה עליה מוטל הקסם (לא חיית פרא קסומה) לבת-ברית עד יום מותה. עכשיו ככה: *סוס אני יכול להשיג בלי הקסם, האם יש חיית רכיבה טובה ומהירה אחרת? (אני בן-אדם) *חיית משלוח יכולה להיות שימושית. האם יש חיה, שיכולה לשמש כחיית משלוח יעילה, אך גם שימושית לדברים אחרים? (אני שוב מזכיר כי החייה לא יכולה להיות קסומה). 2.מהו דרקון צל? 3.אני צריך דרכים יעילות להרוג אויבים בקרב בעזרת פיגיון או שניים. 4.האם זה הגיוני לשלב את העולם האוריינטלי עם עולם ה-D&D המסורתי? 5.לאיזה גזע בני האדם חשים הכי הרבה שנאה? תודה שוב, ועל תעשו בי לינץ'!

DDN

New member
רגע, רגע רגע! - רגע!

אתה לוקח אותי ברצינות?

DDN

New member
תשובות לא בדוקות.

1. חיות רכיבה? תמיד רציתי לרכב על גריפון או היפוגריף (הם חיות קסומות?) אבל משהו טבעי יהיה אריה גדול, או נמר. 2. דרקון צל? משהו מפחיד. . . . .אל מת כנראה, יצירה נוראית של צל בצורת דרקון. צל מפחיד לכשלעצמו. 3. לטבול אותם ברעל, לתקוף איתם מאחורה. בתכלס, אין דרכים יעילות להרוג אוייבים עם פגיון בקרב. תתקוף, תפגע, תצליח. תחטיא? רוץ להתחבא מאחורי הלוחם הכי גדול עם השריון הכי כבד. 4. מה זאת אומרת לשלב? יש מדינות "מזרחיות", שחיות לפי התרבות האוריאנטלית, ויש מדינות שהן כמו במרכז אירופה בימי הביניים (D&D המסורתי) העולם הוא גדול. כדי לפתור את הפלונטר, זירת המשחק יכולה להיות בדיוק הגבול בין המדינות. . . . 5. אם אני הייתי מדגם מייצג, התשובה שהיית מקבל היא אלפים. אבל לדעתי, למרות שבני אדם לא שונאים אף אחד, הם ממש לא אוהבים גובלינים ואורקים. הסטריאוטיפים שלהם הופכים אותם ל"מטרד בני האדם מספר אחד".

Gilgam69

New member
K

1. הלחש שאתה מדבר עליו נקרא Animal Friendship באנגלית. במהדורה 3.5 בוטל הלחש ובמקום זאת הדרואיד והסייר קיבלו יכולת מקצוע שעושה אותו דבר פלוס. המושג של חיה מלווה פותח ושופר, וכעת החיה המלווה מתפתחת ביחד עם הדרואיד או הסייר שלה. ניתנים גם דוגמאות לעוד חיות, חזקות יותר, שאותן ניתן לקחת בדרגות שונות. דבר חשוב נוסף: הלחש (במו"ד 3) או היכולת (במו"ד 3.5) לא הופכים את החיה לבעלת ברית עד יום מותה. הם פשוט הופכים אותה לבעל ברית. יחס מזלזל ורע יגרום לחיה לעשות את הדרואיד או את הסייר. הלחש או היכולת יוצרים רק את קשר ראשוני חזק ואיתן, שיכול להתרופף עם הזמן ועם טיפול קלוקל. אני חושב שאתה מסתכל על היכולת בצורה לא נכונה לגמרי. חיות מלוות לדוגמה הן זאבים, דובים, נצים, ינשופים, נמרים, וכו'. המטרה היא בעיקר לתת לדרואיד וורסאטיליות ואפשרויות פעולה מגוונות. הן מספקות לו חבר ורע, ולא משהו לרכוב עליו או לנצל אותו (למרות שאפשר). אני ממליץ לך לעבור על ה-SRD, תחת החלק הראשון של המקצועות, ולראות שם את החיות המוצעות. לגבי חיות רכיבה (עד כמה שאני ממליץ לא לנסות לחשוב על זה כך), יש את הנמר או זאבי פלצות. לגבי חיות משלוח (?!), נץ או ינשוף יכולים לשמש מצוין לתפקיד וגם לשמש לזוג עיניים בשמיים. 2. דרקון צל הוא דרקון לכל דבר המגיע ממישור הצללים. צבעו שחור לגמרי ונראה כאילו גופו מרוכב מצללים נעים המתערבים בצורות מוזרות המסוגלות כמעט להפנט. הוא מרושע למדי ונשיפתו הוא ענן של שחור היונק את החיים מכל יצור חי הבא איתו במגע (פרט לדרקון הצל). 3. להתגנב בשקט וכשהמטרה חסרת אונים ולבצע Coup de grace עליה, בתקווה שזה יהרוג אותה. מבחינת תאור משחק זה יכול להיות משהו כמו שיסוף הגרון או ניסיון לדקור בלב. 4. האם זה הגיוני לשלב עולם אוריינטלי עם זה של מו"ד הקלאסי? אולי. זה הכל תלוי באופן השילוב ובעולם עצמו. באופן עקרוני ההבדלים בין 2 העולמות די גדולים ושילוב ביניהם בדרך כלל יצא אחד משני הבאים: (1) הצלחה מדהימה, עולם עשיר מבחינה תרבותית, עמוק ומהנה בצורה לא נורמלית למשחק, (2) כשלון נחרץ, נסיון גרוע להדביק בין שני ז'אנרים מיוחדים בפני עצמם לכדי עיסה חסרת פנים, לא רציפה מבחינה הגיונית ומזכירה מסטיק. אני לא חושב שיהיה אמצע, או זה או זה. 5. תלוי בעולם המערכה. מו"ד הקלאסי דוגל בכך שבני אדם, כגזע, לא שונאים אף גזע אחר. נכון שהאורקים מניאקים, והאלפים סנובים, והגובלינים טורדניים, והגמדים עקשנים, אבל אי אפשר לומר על בני אדם כקבוצה שלמה שהם שונאים גזע אחר. יחד עם זאת, יתכנו עולמות שבני האדם כן שונאים גזע כזה או אחר, או קבוצה כזאת או אחרת. לדוגמה, בעולם האוריינטלי המוצע בספר מו"ד העוסק בעולם זה - Oriental Adventures - (ספר מצוין ומומלץ ביותר), שבט הדרקון ושבט הפיניקס שונאים אחד את השני, על אף ששניהם בני אדם. שבט הסרטן ושבט העגורן גם כן לא מחבבים זה את זה, וגם שניהם בני אדם. וכולם כולם, שונאים את שבט העקרב (שגם הוא מורכב מבני אדם)... באסה. הכל תלוי במערכה. אתה מוזמן לשאול עוד שאלות (אל תדאג, כנופיית הלינץ' כבר בדרך אליך אז לשאול עוד שאלות כבר לא ישנה
).

timur97

New member
הרשה לי לא להסכים בסעיף 3

אינך יכול לעשות coup de grace למישהו שאינו חסר עונים (ישן או משותק) במקרה הטוב אם יש לך את היכולת, תוכל לעשות sneak attack. זה אם אתה נוכל (rogue) רק אם אתה רוצח (assasin) אז יש לך התקפת מוות ותוכל להרוג ככה סתם.

Gilgam69

New member
זה מה שאני אמרתי

אני אמרתי: "להתגנב בשקט וכשהמטרה חסרת אונים..." כשהמטרה חסרת אונים.

timur97

New member
נכון , אבל

בחור המונופול שאל על 3.אני צריך דרכים יעילות להרוג אויבים בקרב בעזרת פיגיון או שניים.

למעלה