לא נעים להשוות

lunatick

New member
לא נעים להשוות

אני מסתכל על הסרטון מהגרנדוולרה ולא מאמין, באותו היום בסנט אנטון טמפ של 10 מעלות, בצהרים ערפל כבד בכל החלק התחתון של האתר. וזה מה שהיה כל השבוע להוציא יומים של אותו החום רק בלי הערפל. ממש לקנא. ולמי שבכל זאת חולם על סנט אנטון אני יכול להמליץ על B&B GAMBERG חמש-עשר דקות הליכה מהגלציג וקצת יותר מנסרין.

air junkie

New member
המערכת שמשפיעה על אנדורה ספרד ופורטוגל

שונה מזו שמשפיעה על האלפים במרכז אירופה (יתקן אותי נתי אם אני טועה) ולכן בהחלט יכול להיות הבדל כזה. השנה היתה מצויינת באנדורה ועדיין יורד שלג בסביבות פעם בשבוע כדי להחזיק בחיים את הימים שאח"כ שמאופיינים גם כן באזור ה10 מעלות ללא עננים. לא אתפלא אם תכנס עוד מערכת חזקה בחצי הראשון של אפריל שתיתן בוסט אחרון לסוף העונה ב 17.4

natyh

New member
צודק.

מיקרו האקלים לא זהה כל שנה ,התנהגת המערכות משתנה משנה לשנה ,שנה רגילה מתנהגת שונה משנת אל נינחו , אל ניניו שיצוני מתנהג שונה מאל ניניו חלש ,ולכן רק בשנעץ אל ניניו יש ארבעה מצבים שונים , לשנת לה ניניה יש ארבעה מצבים שונים משלה , ועם שנה רגילה יש תשעה מצבי מיקרו אקלים שונים אבל מאחר וכל שנה מושפעת מהמצב ננוכחי וכן מהשנה הקןדמת קיימים תיאורטית תשע כפול תשע מצבים שונים ,בפעעל מאחר ומאד נדיר שתי שנות אל ניניו רצופות קיימים רק סביבות שש עשרה מצבים שחלקם חופפים ובפועל יש בערך שבעה שמונה מצבים,עכשיו צריך להוסיף גם השפעות של קריסה או החלשה של המעורבולת הקוטבית והדברים לא לחלוטין. זהים כל שנה.

לדעתי השנה הזו גרועה מהשנתיים הקודמות

בשנתיים הקודמות השלג החל לרדת מאוחר מאוד, אבל הוא גם הסתיים מאוחר, והיתה הרגשה שכל העונה "זזה" קדימה.
&nbsp
השנה פשוט אין הרבה שלג באתרים (אני מדבר על רוב האתרים בצרפת איטליה ואוסטריה). זוועה! ואני טס מחר! מזל שאני בוואלטו, שם יש תמיד שלג.

marceloros

Member
מנהל
תהנו!

שלח תמונות, דיווחים, רוצים סרטון "גולש בבגד ים" מה שעוד לא היה לנו חוץ מטטיאנה.

skiforce

New member
מבקר גבולות מחליף אותי במשמרת של ואלטו
קבל עדכון מאתמול:

במוצ"ש בלילה עזבתי את ואלטו בחסות שלג וערפל שהפכו את הנסיעה במורד ההרים לחוויה אמיתית. היה לנו נהג "ספינקס", נהג כמו מכונה ועשה את זה יפה. השלג והרוחות התחילו בשישי בלילה והמשיכו כל השבת.

השבוע שחלף היה מאוד שמשי וחם. אנשים (ונשים) גלשו בלבוש קצר ובאופן כללי הורגשה "אווירת סוף קורס". כמובן אי אפשר בלי התחפושות המפגרות של הצעירים, החל מאוברולים של דמויות של חיות, ועד תחפושת של שיח' סעודי וחבורה שגלשה בטוקסידו ופפיון.

למרבה הצער בשבוע זה הציפו המוני צעירים ישראלים פרועים את העיירה והפכו את מה שאמור להיות חוויה קוסמופוליטית רב תרבותית לעוד יום מזרח תיכוני מהביל בחרמון, כולל דחיפות במעליות והרבה "אחי" בכל פינה ("אחי, אתה מוביל?", "אחי, איזה אוף פיסט!", "אחי, אני שיכור", וכו').

למרות השמש היה לדעתי שלג טוב, ונשמעו כמה התבטאויות של מדריכי סקי ואחרים שטענו שזה עשוי להיות השבוע הטוב ביותר של השנה מבחינת תנאים. החוכמה במצב הזה היא לתפוס את המסלול הנכון בזמן הנכון של היום: מפנה מזרחי/מערבי וכו'. בבוקר יש בגבהים קרח די לא נעים, אבל לקראת 11-12 הכל מתחיל להתרכך ולהפוך למוגולים של סלאש רך ונעים לחובבי הז'אנר (כמוני).

סיכום מורחב יבוא בהמשך, אם תהיו טובים.

מבקר, תיהנה!!

למעלה