לא נעים-לא נורא?

לא נעים-לא נורא?../images/Emo18.gif

אולי כאן זה לא המקום לכתוב זאת,אבל נשים,גברים ומה שביניהם... איך אפשר להסביר שגבר יכול ומסוגל לבצע עברת מין? אני לא מתכוון לעונש שמגיע לגבר כזה, אני מתכוון איך גברים מגיעים למצב שהם עושים דבר כזה, האם זה טבוע בתכונות של הגבר, ויש גברים שמיתגברים על זה ואחרים שלא, או האם זה בגלל צורת חינוך לקויה ומעוותת? אם כך איך ניתן להסביר שגברים משכילים ובעלי תפקידים בכירים מסוגלים לעשות עברות מין? אולי זה קורה בתת מודע של אותו גבר? אם כן-איזה דבר ניתן לעשות כדי למנוע מצב של פגיעה בנשים? ענישה מגיעה אחרי שהגבר כבר עושה את הפשע,אני שואל מה ניתן לעשות לפני שהוא עושה את הפשע?

magenta73

New member
איך הוא יכול?

הוא יכול. גברים לרוב חזקים יותר מנשים, פיזית. איך הם מגיעים למצב הזה? אין תשובה אחת. יכול להיות שהם גדלו במקום שנותן לגיטימציה לאלימות ולאלימות על נשים בעיקר. עברת מין לרוב באה בקטע של אלימות וחזקה. פחות בקטע "מיני" של משיכה. אי אפשר לדעת ממי זה יבוא ומתי זה יבוא עד שזה בא. לא ממש. אולי ע"י איבחונים פסיכולוגיים, שאתה לא תעשה לכל האנשים בעולם... אולי ע"י ההתנהגות שלהם לנשים בכלל... הסתכלות שלהם על מין בפרט... זה נושא רגיש ובעייתי.

זה מראה על חולשה

חולשה באופי של הגבר שעשה דבר רע. הרי זה חוצה כל סטטוס חברתי, עברות מין מבצעים בני נוער צעירים מאוד, ומבוגרים בני 80. גברים שהם בעלי שררה וממון,וגברים שהם מעוטי יכולת. גברים בעלי השכלה,וכאלה שלא למדו כלום. גברים אלו באים ממשפחות אמידות מה שניקרא "ממשפחה טובה" ומאידך גם מגברים מסוממים והומלסים. זה אכן נושא בעייתי,אבל אם נצליח להבין מה השורש של הבעיה, יהיה יותר קל לטפל ולמנוע מעשים ועברות קשים,

magenta73

New member
חולשה?

לאו דווקא. זה מראה על ליקוי בלימוד ובחינוך. מצד אחד. ומראה על ליקוי/מחלת נפש מצד שני. לא קשור לחולשה. אין שורש אחד לבעיה. זה בא משם וההוא בא ממקום אחר. לסימפטום אחד של מחלה יכולים להיות הרבה סיבות. דרך החשיבה שלך היא מאוד נאיבית.

אולי אני נאיבי

אם הבעיה היא ליקוי נפש זה מסיר אחריות מסויימת מעל הגבר הפוגע, ואם הליקוי הוא בחינוך זה נמצא בהישג יד כדי למנוע פגיעות בעתיד. היחס שלך כלפי זה הוא "מחלה", האם ניתן לזהות את ה"מחלה" לפני שהאדם מבצע את הגרוע מכול. למה ה"מחלה" נמצאת בעיקר בגברים?

magenta73

New member
יש הבדל

בין ליקוי למחלה. ועדיין יש דרכים לטפל בזה. מראש. כלומר לקחת אחריות על המעשה. אם יעשה. אולי הגזמתי. הפרעה אמיתית זה כשאתה עושה מה שעושה ולא מרגיש על כך יסורי מצפון. ליקוי בחינוך אפשר למנוע רק אם אתה תופס את זה בגיל מוקדם. כלומר ילדות. אתה לא תכנס לבתים של אנשים לבדוק את זה... נכון? אפשר אולי לראות תסמינים בגנים וכן הלאה. הבעיה היא, שאפילו אם הגננות שמות לב לזה, זה עובר לתשומת לב של המשפחה, אבל משפחה שגם ככה אלימה, לא יעזור אם הגננת תאיר את עיניהם, ומכאן ועד לטיפול משפחתי או אם יש צורך קיצוני להרחקת הילד ממשפחתו, הדרך עוד ארוכה. מעגל האלימות הוא קשה, בעייתי, ואין האמת הרבה אפשרויות לצאת ממנו. בנוסף, אין לי מושג אם יש תסמינים מוקדמים לכך. כלומר, לפני ביצוע הגרוע מכל, כדבריך. ולמה בעיקר אצל גברים? לא יודעת. אולי בגלל שגברים, גנטית, נוטים יותר לאלימות מאשר נשים. אולי בגלל שזה יותר "מקובל". אולי בגלל שיותר מפרסמים על זה.

למעלה