לא נמאס לכם?

א ו ט י

New member
לא נמאס לכם?

לא נמאס לכם שכל "קיבוצניק לרגע" שהיה ילד חוץ בשנות ה-70 המדכאות מתעורר בוקר חורפי אחד וכותב תסריט עגום על חייו של ילד קיבוצניק טיפוסי? לא נמאס לכם מכך שלא מספיק שחצי מדינה מלאת דעות קדומות על קיבוצים, בא איזה פלצן אחד שמחליט להשמיץ את החיים בקיבוץ ולהציג אותם כחיים מדכאים, עלובים, חסרי מעוף, קולקטיביים,אלימים ומפגרים? אני לא אתייחס למישהו ספציפי או סרט מסויים כי פשוט נראה שמדובר בטרנד בשנים האחרונות ולי - זה נמאס! מה דעתכם? האם הם עושים לנו שם אע או אולי אנחנו - הקיבוצניקים - נכשלנו ב"שיווק" הקיבוצים של היום? הקיבוץ שלי, למשל, הוא מקום מגורים מבוקש ורבים - לא רק בנים חוזרים, אלא זרים של ממש - מבקשים לגור בקיבוץ ולקחת חלק בהוויה ובחינוך הקיבוצי. אז איך זה שעדיין רבים כל-כך חושבים מחשבות קשות כל-כך על הקיבוצים? מעניין מה אתם חושבים...

imri2

New member
אני לא ראיתי את הסרט, אבל

לא ידוע לי על עוד סרטים "אנטי קיבוציים" חוץ מעוד איזה סרט ישן על עולים מעיראק שנתקלים בגזענות בקיבוץ. מה שיפה בדמוקרטיה זה שכל אחד אומר את מה שהוא חושב וצריך לדעת לקבל דעות שונות משלך. סטיגמות היו ויהיו, לא צריך להתעסק בהם ולא צריך לשווק את הקיבוץ.

9910

New member
אני מניח שהכוונה לאדמה משוגעת?

אני ואשתי בתור קיבוצניקים צחקנו המון ואפילו הייתי צריך להרגיע אותה. אין לי שום בעיה עם ביקורת כמו זו שהוצגה בסרט מכיוון שלעתים הקיבוץ באמת היה אותו מקום צר אופקים ואלים, בכל קיבוץ יש את המזכיר המושחת, מרעיל הכלבים הסידרתי והמטפלת שדוחפת סבון לפה זה אולי מוזר אבל ככה זה. אני מסכים שהצופה מבחוץ יחשוב שהקיבוץ זה מקום מסוכן לגדול בו אבל רוב האנשים מחוץ לקיבוץ מתעבים קיבוצניקים וחושבים שהם גנבים ככה שזה לא מה שיגרום להם לשנוא אותנו, הרבה יותר מדאיגים אותי דברים כמו פסק הדין נגד צורעה בגין עבודה בשבת- מתברר שעבודה עצמית של חברי קיבוץ בחנות בבעלות הקיבוץ אסורה, אך עבודת עבדים במרכזי קניות מותרת, או מבצעי קרקעות של המינהל במגזר העירוני במחירים זולים פי כמה מדמי ההיוון שתצטרכי לשלם אם תרצי אי פעם לרשום את המגרש שלך על שמך, בגלל שהקיבוצים משתלטים על הקרקע ומגדלים מרכזי קניות במקום תפוזים (תעמולה שקרית וזולה), אלו דברים שמייצרים אווירה שלילית הרבה יותר מסרט שהוא בסה"כ יצירת אומנות הנתונה לשיפוט בעיני הצופה.

א ו ט י

New member
אתם צחקתם, אבל...

אל תשכח שמי שרואה את הסרט ולא יודע את האמת - כמונו שחיים אותה, מפתח דעות, מחשבות, מסקנות וכו על בסיס סרט אחד שלא מציג תמונה שלמה. לנו יש את היכולת לגחך במקומות הנכונים ולו רק בזכות העבדה שיש לנו את הידע והכלים לשפוט. מי שאין לו, פשוט רואה על המסך הגדול את הדברים ובטוח שזוהי האמת היחידה. ובקשר לנושאים שאתה מעלה, אני מסכימה עם כל מילה!

MsUnderstood

New member
ובגלל זה יש הרבה סטריאוטיפים על

הקיבוץ...וזה תמיד נחמד להיתקל בבנאדם שאין לו שמצ מה זה החיים שלנו... אבל בסרטים תמיד נוצרים סריטאוטיפים שנובעים מהחוויה של הטסריטאי והבמאי גם לפעמים מקצין,בגלל זה לא צריך לקחת סרטים כ"כ ברצינות,זה כמו שברור לנו שכל הקומדיות הרומנטיות האמריקקיות לא ממש אמיתיות ככה גם בסרטים ישראלים.. סרט זה רק סרט |חפירות|

גם אני לא ראיתי

אבל זה הכל שאלה של פרספקטיבה. אני גדלתי בקיבוץ כל חיי, ואין מה לעשות. ותיקים, כדרך קיבוצים, מקבלים אפילו בזמנים המודרניים יחס יותר...נחשב, אפשר לומר (לא שאני תומך בזה כמובן). דרור שאול היה ילד חוץ למשך מספר שנים, וכנראה שהחוויה הקיבוצית היוותה בשבילו סוג של כוויה שצילקה את נפשו לשאר חייו. נכון. על חוויות ילדות אסור לביים סרט (בייחוד אם הוא נשלח לאוסקר) שמציג את הקיבוצים והקיבוצניקים באור כה שלילי. אבל האם ישר כדאי לשלול את האפשרות שישנה הידלדלות מוסרית והתנהגות אליטיסטית משהו בקרב חברי הקיבוצים בארץ? יעשה כל אחד את חשבון הנפש שלו-הוא, וימצא אם הוא או החברה הסובבת אותו (שעליה יש לו אחריות) מתנהלת על פי דעות קדומות, שאולי יובילו להתייחסות שבלתי הולמת ערכים קיבוציים. שבת שלום, עודד.

למעלה