לא ניצחנו, זכינו

לא ניצחנו, זכינו

עכשיו, עת הימין חובר לתעמולת הניצחון של החמאס ומספר לנו שבעצם לא השגנו את מטרות המבצע, אני יותר מגאה להשיב שאכן - לא ניצחנו, זכינו. עכשיו, כשם שידענו לזעום ולקרוא להתפטרות אולמרט-פרץ-חלוץ לאחר מלחמת לבנון השניה, ובצדק, יהיה גם צודק וגם נכון להוקיר את מי בהנהגה הזו שכן תפקד היטב, ולשמר את האדם הנכון, במקום הנכון.

eman70

New member
כלומר את אהוד ברק בתפקיד שר הבטחון (של ביבי)?

עצוב לראות איך מפלגת העבודה התדרדרה למפלגה שרצה בבחירות רק בשביל להיות חותמת הגומי של ביבי, ובשביל שיושב הראש שלה יוכל להיות קבלן כתישת הערבים שלו.

את אהוד ברק בתפקיד שר הבטחון.

ידוע שתומכי מרצ כבר המליכו את ביבי בציפיה שזה יתן להם קצת יותר מנדטים בקרב כל מי שחושב שהשמאל כבר לא רלוונטי, אבל עובדה היא שמ80% ההצבעה הצפויים בינתיים, 30 מנדטים טרם החליטו למי יצביעו. אם מחנה השמאל יתאחד סביב המנהיגות הנכונה, לא יהיה צריך לחשוש שמא ברק יהיה שר הבטחון של ביבי. אבל למרצ בכלל לא אכפת, ההפך, מרצ מעדיפה שהעבודה תיחלש בשביל שהיא תתחזק, כצפוי מגיס חמישי. מה זה משנה? הרי אפילו עם העבודה מרצ לא תסתדר בקואליציה, אז לא נותר לה אלא לשווק עצמה כמפלגה שניתן לסמוך עליה... באופוזיציה.

eman70

New member
כל מה שאני רואה זה התחמקויות...

וסיפור מצחיק על 30 מנדטים שכאילו יצביעו כולם פה אחד לאהוד ברק. אבל זה לא יהיה ככה. הרי זה כולל כאלה שמתלבטים למשל בין הליכוד לישראל ביתנו, ואולי אפילו בין "עלה ירוק" ל"בוגרי עלי ירוק וניצולי השואה". ומבין אלה שבאמת מתלבטים, סביר להניח שהם יתפזרו בצורה די דומה לציבור הרחב, ואז כלום לא ישתנה. אם כתוצאה מזה העבודה תעלה ב 3-4 מנדטים זה יהיה יפה מאוד. ועדיין זה משאיר את אהוד ברק להתמודד על תפקיד שר הביטחון (אפילו אתם כבר יודעים שלזכות בבחירות זה לא ריאלי, למרות אגדות ה 30 מנדטים שאתם מנסים למכור). אז תאמרי לי - אצל מי? אם לא ביבי, אז מי?

חתיך תא1

New member
לא ביבי ולא ברק. רק ליברמן

בחייכם. ביבי הוא בדיחה, ברק הוא פארסה. שניהם כבר היו ראשי ממשלה וראינו איך זה נגמר. זה נגמר בזה שהם עשו הרבה כסף מהרצאות בחו"ל ואז החליטו לחזור לארץ. ישראל ביתנו היא הימין האמיתי של מדינת ישראל! בלי נאמנות אין אזרחות

זה כי אתה לא יודע לקרוא

העובדה שצפויים אחוזי הצבעה גבוהים מאוד, ושרבע מהאנשים טרם החליטו למי להצביע, משאיר את כל המשחק פתוח לגמרי, ובכלל לא לטובת הליכוד שיש לו כרגע רק מה להפסיד (כן, גם עבור ליברמן). האמת היא שירידה תלולה של קדימה מחזירה את העבודה למשחק בשיא השוונג, היות ולקדימה אין גרעין קשה של מצביעים וממילא הדבר היחיד שנאחזים בו זה בכך שכרגע הם יותר קרובים לליכוד. לא מדובר באגדות, אלא בנתונים של סוקרים רציניים כמו קמיל פוקס.

eman70

New member
הדבר היחידי שאת צודקת זה שקדימה יכולה להתרסק

הבועה תתפוצץ (כמו עם בועת הנדל"ן) כשהמצביעים שמצביעים ללבני בתור האנטי-ביבי יראו שאין לזה סיכוי. השאלה כמה קולות אפשר להשיג מזה? יש 6 מנדטים שעברו בבחירות הקודמות מהעבודה לקדימה (שהתקזזו עם 6 מנדטים שהתקבלו בזכות עמיר פרץ). נניח שהם חוזרים כולם לעבודה, ואפילו נניח בפראות שנוספים אליהם עוד 4 מנדטים. אז מה זה אומר? אם נשתמש למשל בסקר שהיה אתמול בפופוליטיקה (שהוא בהחלט דומה לסקרים אחרים) שלעבודה במקום 14 מנדטים יהיו 24 מנדטים, לעומת לפחות 33 לליכוד, וקדימה תרד מ21 ל 11 (ועוד יותר, כי גם מרצ תקבל במצב כזה לפחות 2 מנדטים) ותסיים כמו מפלגת המרכז המנוחה. אבל עדיין מה שייקרה זה סה"כ שקדימה והעבודה יחליפו מקומות, אבל לא יסכנו את ממשלת ביבי כי עדיין לימין יש גוש חוסם של כמעט 70 מנדטים. הקיצור, זה רק מגביר את הסיכוי שברק יהיה שר הביטחון אצל ביבי (כפי שאת מתחמקת מלהודות שזה המטרה של המפלגה שלך בבחירות האלה). אלב החלומות שלך על ניצחון הם הזויים לגמרי.

במקרה שקדימה מתרסקת

אין שום דבר שיבלום את ההתרסקות שלה, ואין שום סיבה שברק וביבי לא יהיו ראש בראש כפי שהראה סקר ידיעות אחרונות לאחר שברק נבחר ליו"ר העבודה (כאשר אולמרט בראשות קדימה, וכמות המנדטים בהתאם). זה לא שאלה שתומכים בליבני עכשיו, או תמכו בה קודם, פתאום כן רוצים את ביבי, או פתאום פחות לא רוצים אותו. הם פשוט לא סגורים על עצמם למי כן להצביע.

אני איתך נועה.

הנה הממשלה שלי. אהוד ברק- רוה"מ ושר הבטחון . לבני- שרת החוץ. ביבי - שר אוצר. על מצביאי השמאל והמרכז להצביע לברק בלבד ולהשאיר את ביבי במקומו הטבעי עם ליברמן. אוי ואבוי לנו ראש ממשלה עם בעיות פסיכוטיות כמו ביבי , כל מומחה צעיר לשפת גוף מזהה זאת.

eman70

New member
תחליט. ביבי שר האוצר שלך, או "במקומו הטבעי עם

ליברמן?" ואיך מפלגת העבודה הכאילו סוציאל דמוקרטית תיתן את תיק האוצר למי שמסמל את הקפטיליזם בצורתו הפרועה והדורסנית ביותר?! (אה זה פשוט. תמורת שלטון הם יעשו הכל...)

בונדי30

New member
נועה זכינו בטילים מדוגית וניסנית.

אני לא מוקיר אני מקוה שהעם הזה יקיא את ההנהגה הכושלת הזו שהביאה לנו שני מלחמות ,אבטלה גואה,ולא מזרח תיכון חדש כדברי פרס בוגר אוסלו. הפעם רק ליכוד!! נבחרת מנצחת.

רק ליכוד?

אתה מתכוון, רק הליכוד שמחצית מחבריו כיום (כולל זה שעומד בראשו) הצביעו בעד התוכנית שאפשרה לפעילי החמאס לירות טילים מדוגית וניסנית? אתם מה זה משעשעים!

עובדות 'אמיתיות' ומדיוקות לא יזיקו!!

אף אחד מחברי הליכוד-לא שיכנע,לא התלהב מהתוכנית,ולא דיבר בשבחה. אדרבה חלק מחברי הליכוד תמכו בעד התוכנית בתנאי שנשארים בפילדלפי ושרון 'עבד' עליהם בעינים (לא מאמינה תגגלי קצת ותווכחי!) נתניהו אחרי שהיה קשה לו לוותר על כיסא,מצפונו גבר עליו והוא התפטר,עובדה! מה שלא קרה לשאר האנשים בקדימה והעבודה,אלו נשארו לשבת על כיסאותיהם. במקרה כזה עדיף את נתניהו מאשר האחרים,נקודה.

נתניהו הצביע בעד התוכנית

והצהיר גם שיתמוך בה במשעל עם, אם יהיה כזה. הוא התפטר, בדיוק בגלל אנשים כמוך שסבר כי יקנו את הבלוף ויבחרו בו.

Fasz

New member
אדם שלאחר שהשלים רפורמות חשובות במשרד

האוצר, מתפטר לאחר שהתנגד לתכנית שהצביע לטובתה מתוקף אילוצים קואליציוניים, עשה זאת כדי שאנשים יקנו את הבלוף שלו בבחירות 2009, כשהוא ידע שבבחירות 2006 ידו תהיה על התחתונה והוא יובס בהן לחלוטין. ובכן, עם יכולת סילוגיזם כזאת המאפיינת את בוחרי מפלגת העבודה, אין פלא שמספר המנדטים הצפוי למפלגה לא עובר את מספר אחוזי האלכוהול בפונץ' ממוצע.

הוא חשב יותר על 2006

אבל אז אפילו אתם לא הייתם עד כדי כך טפשים... לא נורא, עבר לכם

למעלה