כמה דוגמאות - לכאן ולכאן, דעה אישית
ואני כולי תקווה שלא יבוא זה או אחר ויתבע אותי על הפרת זכויות יוצרים. כיוון שבעיני הדבר עושה בסה"כ שרות לספר - אנשים יכירו ויוכלו להחליט אם ברצונם לרכוש. כל הדוגמאות מתוך "מיעוט"/דורי מנור, הוצאת הקיבוץ המאוחד
שיר ערש נוחי, זאבה כבויה, הפעם זה ארוך. ככל שאת הזמן תרדדי במערוך, ככל שתאפירי ותפעי באהבה, אל בנך שוב לא תבואי, לא תבואי, זאבה. ראשי, שעל חיקך היה מונח כעל שרטון, מונף עתה כדגל מדמם אל המרחב. ודם, הו זאבה, לא מורידים באצטון. הפעם זה ארוך, זקנה. דור דור וחסכיו. אף פעם לא הבנתי את שדייך הגדולים. (מדוע הם גדולים כל כך? כדי להניקך.) הנחת אותי לנצח בצנצנת פורמלין, והנה לא תבואי. אין מקום ואין סליחה. נולד לך נכד, אמא. הוא שפוך כאן על הדף. ככל שתמרקי את חיוכו מהמדף, ככל שתכרכי על צוארו את עברי, זה לא יציל מאומה: את הפרח הוא הפרי. תולע החלציים הרוקם את תכריכי רבץ בנשמתך ובקרבייך, זאבה. בינתיים, זאבה כבויה, בינתיים אני חי. ככל שתאפירי ותפעי באהבה. ולי יש בעיה עם השיר (ללא קשר לתוכנו), הוא ארוך, מסורבל ולא קוהרנטי מבחינת סגנון השפה. בית ראשון מתוך
Fin de siecle באה עת שירה גדולה, שירת ה-Hiv, כי סעד הזמנים הוא שיר. הזמן זקוק לסעד. נשא אחר נשא נצעד, וכל נשא - נביא; באין לנו אלוה, נאליה את הצעד. יש עוד שלושה בתים, שיר לא רע בכלל (אם כי יש בו משהו קצת פומפוזי לטעמי). מאידך, בשיר שמתיימר להיות כל כך ממושקל ומחורז, העובדה שהשורה הראשונה בנויה על 6 פעמות (4+2) ושאר השורות בנויות על 7 (4+3), חורקת משהו.
ריץ עכשיו אני יושב בלובי של ה"ריץ" ולא יכול לכלוא את כל אהבתך, וכמו בציורים של דיויד הוקני, שפריץ בוקע כמו תנין מעומק הבריכה. ואשד ארגמן נובע מחריץ שרק אני רואה בכתר גברותך, ואין לי די מרחב וזמן להעריץ את חיטובי נפשנו תחת השמיכה. דוד, אני רוצה לומר לך דבר שאיש עוד לא אמר (מכל מקום אני עוד לא אמרתי): אם הזמן הוא סמובר אז מהו עברינו? לֵחַ ריחני שמהביל בין סוף הנפש לתחילת הגוף, ומתרפט כמו חסה בסלט. ושוב, בלי להתיחס לתוכן (שקצת קשה לי להזדהות איתו כמי שנטיותיו המיניות שונות משהו משל מנור), אני חושב שהשיר הזה מצוין! השפה קולחת וקוהרנטית. המישקול זורם וטבעי, האמירה ברורה ולא מסורבלת וכו´ הדבר היחיד שחבל בעיני הוא שעל מנת לשמור על הצורה בקנאות (4433) יש חיתוך בית באמצע משפט ובאמצע חרוז (בין הבית השלישי לרביעי), חיתוך שמשבש את ההנאה מהחריזה ואולי חבל עוד יותר - מעט מקשה על הקריאה. עוד דבר קטן לגבי הספר כולו - לא זכור לי מתי קראתי ספר שהופיעה בו המילה: "אני" (ונגזרותיה) כל כך הרבה פעמים. אז נכון שגם השירים שלי נוטפים אותי, אולי זה הדור, רק שבמקרה דנן התחושה שלי כקורא היא שיותר משזה הדור, זה הדורי
ואולי לסיים (לצורך ההגינות) בשיר שאני חושב שהוא מצויין
אלכימיה הייתי רוקע משנינו קְסַרְקְטִין של בְּרִיָּה יחידה, צבא שֶׁעל טיב מלחמתו לא יצליחו לתהות כל אנשי המדע. היינו עושים אהבה לְנשק. לְטבע שני. עַד שיפריד המוות בינינו, בֶּינִי ובֵינִי ובֵינִי.