לא נובט לי שום דבר!

kerengil

New member
לא נובט לי שום דבר!

למרות שזרעתי כמה סוגים של צמחים, ונתתי את התנאים האופטימליים (השקיה, צל, חום) פשוט לא נובט כלום, כבר כמה שבועות! אני חושדת שזאת האדמה - אז יש לי שאלה: מה לדעתכם הקרקע הטובה ביותר להנבטה במיכלי פלסטיק קטנים (כמו של משתלות)? תודה!

kerengil

New member
אופיר - תודה על התגובה -

זרעתי:
לופה (נבט רק 1 מתוך כ- 35)
דלעת בקבוק (נבטו רק 2 מתוך כ- 35)
פליציה (מזרעים שאספתי מצמח שגדל אצלי)
קמומיל (שנורא רציתי שיהיה לי... נבטו די הרבה אבל לגודל ננסי של כמה מילימטר ולא התפתחו יותר)
חמניות נוי - נאדה
כובע נזיר - היחיד שנבט כמעט בכל הכוסיות - בניגוד לעונה ולהגיון... כמו שכתבתי, התנאים אופטימליים לדעתי, בתוך כוסיות משתלה בארגז (ניסיתי פעם מכוסה בזכוכית ופעם פתוח), רטיבות כל הזמן. מה עשיתי לא נכון? תודה על העזרה, זה ממש מתסכל אותי!

kerengil

New member
../images/Emo105.gifמקפיצה - קפיץ קפוץ../images/Emo105.gif

איך שהדפים רצים פה בזמן האחרון...

אופירש

New member
מספר אפשרויות...

1) לופה - אם אני מבין נכון זוהי הליפה הידועה. אם כן, האם קנית את הזרעים או לקחת מפרי שנקטף? הזרעים בפרי טובים בשלב מאוד מאוחר של הפרי, אם קוטפים את הפרי לפני הזמן אזי הזרעים ריקים (לא מוכנים) ולא יגדל כלום. 2) דלעת - ייתכן שהשקיית יותר מדי + דלעת זורעים ישר באדמה, וגם כאן לא תמיד הדלעת שקונים בחנות נקטפה כאשר הבשילה ואז הזרעים לא טובים, אני קונה כל שנה שקית זרעים ועד היום אין לי אכזבה מהם. 3) פליציה - לא מכיר. 4) קמומיל - לא אוהב הרבה מים, מכיון שאמרת שדאגת לרטיבות תמידית, אני מניח שהשתיל פשוט נרקב מעודף מים (אגב אחת הבעיות שהורגות הכי הרבה צמחים היא עודף מים ולא חוסר). 5) חמניה - קודם כל זריעת החמניה היא באפריל וחוץ מזה גם חמניה זורעים ישירות בקרקע. לא ניסיתי מעולם אין לי עודף אינפורמציה. חוץ מזה אולי הזרעים היו ישנים? יכולות להיות אלף סיבות (אדמה לא מספיק דשנה?!) ולפעמים סתם לא הולך, נסי שוב וצרי איתי קשר במסר אולי אני אוכל להעביר לך כמה זרעים של דברים שהצליחו לי טוב. מקווה שלא ארוך מדי בהצלחה אופיר

אופירש

New member
קקטוסים

נפל לקקטוס שלי קוץ ניסיתי להדביק אותו אך הוא לא נקלט מה אפשר לעשות ? זה היה קוץ יפה וזה מאוד חשוב לי ?

ruven46

New member
קרן, לא להתייאש !

עוד תהיי המומחית של הפורום !! מבטיח לך ! קצת "טיפים" אדנית ההנבטה שלי מכילה בתחתיתה טוף דק מעורב עם שארייות רקובות של שורשים עדינים מהזרעות קודמות - בערך 3 ס"מ - כך שגם אם השקיתי יותר מדי...המים מתנקזים לשם ונותנים לשורשים קצת איורור. מעל זה כ 8-10 ס"מ של אדמת חמרה שמזמן הפסיקה להיות חמרה עקב תוספת הקומפסט שאני מייצר לפעמים או ביו קומפוסט. לדעתי, עזבי את הכוסייות הקטנות ועברי לאדנית הנבטה מעץ או מקל-קר. לא להתיאש !

למעלה