לא מתאים לנוער מרצ ...

מטכל

New member
לא מתאים לנוער מרצ ...

ראיתי קלטת שהוקלטה באוניברסיטה העיברית בגבעת רם בירושלים לפני יותר משנתיים בעת הרצאה של המחזיר בתשובה אמנון יצחק ושם בחורים ובחורות שלבשו חולצה שעליה מתנוסס נוער מרצ והם השתוללו שם וזה לא מתאים (או שכן) לנוער מרת הדוגל בחופש הביטוי

holy_sheep

New member
החופש לחשוב!

אני מתגאה בחברי נוער מרצ שקמו ופוצצו פגישה של אמנון יצחק, כל הכבוד להם! חוצמזה שחופש הביטוי נעצר כאשר הוא פוגע בחופש אחר, לא כן? מה עם החופש לחשוב? החופש לחשיבה ביקורתית? נוער מרצ ניסו לעצור את הקשקושים המתמשכים שלו ולהעניק לאנשים שם כמה דקות לחשוב על מה שקורה שם. אני אישית עברתי על פעולה. כל דקה מהקלטות שלו מלאות בפסוקים לא קשורים שהוא אומר בקשר לא הגיוני. הוא כל כך טיפש! השמעתי אותו לרב שלי והוא צחק עליו. כבשה קודשה

.המוסד

New member
גם שריד ואלוני אומרים דברים לא

קשורים, ופסוקים לא קשורים אבל כשסותמים להם את הפה, זה חוסר דמוקרטיה, אנטי פלורליזם, אבל כשסותמים תפה לאיזה דוס, זה בשם חופש הביטוי עצמו, לא פחות הטיפשות היא של המרציניקים, סתימה הפיות שלהם מראה מה הם שווים, וזה לא יותר מידי, אם הוא דיבר שטויות, הם יכלו לדבר אחר כך, אבל רגע, למה בעצם? אנחנו ממרצ, אנחנו מחליטים בשביל כולם מה נכון ומה לא, חופש הביטוי הוא אנחנו אנו, אנחנו המצאנו אותו, ומיותר לציין, הוא שייך אך ורק לנו אז עשי טובה, ותמצאי תירוץ טוב יותר בפעם הבאה שאנשי מרצ שופעים מהפלוראליזם שלהם, וחירות הביטוי אולי להודות באמת, להודות שהיה זה מעשה עלוב שפל וטיפשי, אולי זה הפתרון הנכון אבל מי אני שאדבר, אני בכלל לא ממרצ

הגינגי

New member
האגי שוב את טועה

את טוענת שהוא טיפש וזה נותן זכות לאנשים להפריע לו??? הוא מרצה לאנשים מבלי לעבור על החוק ומבלי להסית לכל פשע פלילי שהוא ולכן מגיע לו לדבר בחופשיות כמה שבא לו. אם את לו תומכת בו או בדעותיו תארגני הרצאה נוספת בה את תדברי ותסבירי לאנשים בצורה תרבותית למה הוא טועה. אמנון יצחק הוא לא אלוהים והוא לא יכול לעצור אנשים מלחשוב אפילו אם היה חפץ בכך, הוא ]שוט מאמין בערכים שונים משלך. אנחנו מדברים על פלורליזם אז בואי נייסם אותו בכל המובנים.

aradori

New member
גועל נפש!

אני לא חולק על הטיפשות ועל הדמגוגיה של מחזיר בתשובה זה או אחר, אני כן חולק על כך שזה מקנה למישהו את הזכות להשתיק אותו. לצערי, במקרים רבים נחשפת הצביעות של אנשי מרץ מסויימים - כל הדיבורים על חופש הביטוי, כבוד האדם, שמירת על החוק וערכי הדמוקרטיה - כל אלה מוקפאים אם במקרה שלילתם מסייעת להשגת המטרה... חבל שכך נוהגים - זה רק יקשה עלינו להעביר את המסרים האלה בעתיד.

aradori

New member
החופש להתבטא....

....בתנאי שלא יגידו דברים שמעצבנים אותי. דוגמה טובה לכך: זוכרים שמאיר אריאל אמר מה הוא חושב על הומואים? אין ויכוח שאמירותיו היו רוויות בורות וחוסר ידיעה משווע, אבל אחרי הכל הבן-אדם אמר מה שהוא חושב (חופש הביטוי למהדרין). מה היתה תגובת אנשי מרץ הנאורים? "פוצצו" הופעה שלו (זה היה ב"לוגוס" אם אני זוכר נכון), הרעישו בצורה כזו שלא נתנו לו להופיע, לא נתנו לקהל שלו להנות וכשהוא יצא החוצה - תקפו אותו (שפכו עליו מים) והוא יצא משם בקושי לאחר ששוטרים ומאבטחים פינו לו את הדרך. מוסר השכל: אם חופש הביטוי בא לשרת את מטרותיה של מרצ - אז יסודות הדמוקרטיה מוצקים וברורים (למשל אם מישהו מסית אחרים לעבור על החוק ולהשתמט משרות צבאי). לעומת-זאת, אם אדם התבטא בצורה זו או אחרת על עמדותיו לגבי העדפה מינית כזו או אחרת - אז הדמוקרטיה כבר הרבה פחות חשובה. בדוגמה על מאיר אריאל עברו אותם תומכי מרצ (למען ישראל דמוקרטית, למי ששכח) על החוקים/עקרונות הבאים: * חוק יסוד כבוד האדם וחירותו - תקפו אותו, שפכו עליו מים ומנעו ממנו לנוע ("אין פוגעים בגופו, או בכבודו של אדם באשר הוא אדם" בלה בלה בלה) * חוק יסוד חופש העיסוק - בעצם כך שלא נתנו לו לשיר מנעו ממנו להתפרנס ממקצועו. * שלא לדבר על כך שעצם התקיפה היא עבירה פלילית * וכלל לא דיברתי על זכויותיהם של הקהל - כל אותם אנשים שבאו להנות מהופעה ואנשי מרצ נאורים מנעו זאת מהם. למען גילוי נאות - אני מצביע מרצ ותומך במטרות המפלגה. יש לי רק טענות רבות לעובדה שלפעמים אותן מטרות נרמסות ע"י האנשים שאמורים להגן עליהן.

kill taco bell

New member
חופש!

אני מבינה מאיפה מגיעה עמדת נוער מרצ. למעשה הטפות לחזרה בתשובה גובלות לעיתים בשטיפת מוח, ונוער מרצ ניסו להגן על חופש המחשבה של האנשים שהיו בכינוס, בכך שנתנו להם הפוגה לחשוב והציגו אלטרנטיבה לדברי הרב. כאן בדיוק עולה השאלה (ותודה למתן ולרענן) האם זה מוסרי לכפות חופש? לדעתי לא. ניתן לנות ולשכנע לחופש מחשבה אבל בדרך תרבותית ולא בכפיה. ובקשר לעניין סרבנות המצפון- לפי החוק אסור להסית אנשים לא להתגייס לצבא. זה כולל קריאה לסרבנות מצפון, שטחים וכו´ וכו´... זה נחשב הסתה למרד. כל אחד שעבר תדרוך לפני ראיון בתקשורת בנושא סרבנות יודע את זה. דמות מסתורית שלא אחשוף את שמה אפילו קיבלה אזהרה מהיועץ הפרטי לממשלה על הסתה למרד. אבל למזלנו הוחלט לסגור את התיק, ולדמות המסתורית שלום.

holy_sheep

New member
אריאל זילבר!!!!

זה היה אריאל זילבר ולא מאיר אריאל!!! ובקשר למה שאמרתם, אני מסכימה, הדמוקרטיה צריכה להגן על חופש המחשבה (ובכך להגביל את חופש הביטוי) רק כאשר חופש הביטוי כולל בתוכו הסתה למעשים אלימים או לעזענות. כמנגד, אני חושבת שאמנון יצחק שוטף את המוח, וגם אם הוא לא עושה נזק מידי, הוא עושה נזק לטווח הארוך (אנשים לא חושבים אחרת) ובכך פוגע במחשבה הביקורתית אותה אני רוצה לשמר. אם המדינה לא צריכה להלחם בו, אני מתירה לעצמי לעשות כן. כבשה קדושה

DRYICE

New member
זה לא היה נוער מרצ!

אלו היו חלר מסוים מתא מרצ באוניברסיטה. אני מכיר היטב את הקלטת, אני בזמנו למדתי אותה ביסודיות בכדי לחשוף את שקריו הרבים של אמנון יצחק, שמופיעים בקלטת זאת ובאחרות. אני אישית לא נוטה להסכים עם דרך הפעולה של אותם חברי תא מרצ, למעשה אני העברתי פעולה לסניף חיפה, הכותרת שנתתי הייתה "עד כמה דמוקטיה צריכה להגן על עצמה בעמצעים לא דמוקטיים" בפרט דיברנו על חופש הביטוי על כהנא על המקרה הנידון עם אמנון יצחק. אם כי אני יכול להבין את אותם חברי תא מרצ, ואני גאביע פ את הטיעון השנוא עליי "אבל גם הוא..." ניתן בקלות להשוות את אמנון יצחק,למסיונרים הנוצרים, אם כי לעניות דעתי תחסיסיו של אמנון יצחק הרבה יותר נלוזים, ועוד לא הצלחתי לתפוס מסיונרים בשקר גסים כמו אלו של אמנון יצחק. ואז נשווה את החברה מתא מרצ שניסו לשבש את ההרצאה של אמנון יצחק, לחברי הארגונים התוקפים את המיסיון "יד לאחים" וארגונים אחרים, אלו לא רק מונעים מאנשים לדבר בצעקות הם תוקפים מסיונרים, הולכים לשבש באלימות לעיתים גם פיזית טקסי הטבלה ועוד. בהשוואה אליהם חברי תא מרצ צדיקים. אני אישית מגנה את שני הפעילויות, אני מאמין שיש להלחם באמנון יצחק אינטלקטואלית, אמנון יצחק הוא שקרן, אני מכיר את טיעוניו אני יודע להפריך אותם, לו אמנון יצחק יועמד מול במה שווה כנגד מתמודד חילוני הבקיא בנושאים לו יהיה לאמנון יצחק סיכוי. (אני אפילו אעז להתיימר שגם אני אהיה מסוגל לעמוד מולו על במה שווה) נציין שבהרצאות שלו הוא ממש לא נותן במה שווה, יש לו שלל פטנטים להתחמק מאלו ששואלים שאלות קשות מידי, הוא יכול להפוך את הרעיון לבדיחה, ולצחוק על השואל הוא יכול לקפוץ לקטע סרט שמציג הכל באופן מעוות ורצוף שקרים. אמנון יצחק אפילו שותך מילים בפיהם של מדענים מפורסמים. באחת מן הקלטות שלו, אמנון יצחק טוען כי סטיבן הוקינס, הידוע כלא מאמין וודיא לא יהודי, מאמין באלוהים ובבריאת העולם לפי התיאור התנכי. והוא הראה קטע בו סטיבן הוקינס ממלמד משהוא באנגלית המסונתזת שאם מקשיבים טוב טוב אפשר להבין שזה לחלוטין לא מה שאמנון יצחק טוען שנאמר בקטע. DRYICE

למעלה