לא מצליחה

לא מצליחה

שלום אני חדשה בפורום.. אני כבר בערך שנתיים מתעניינת בעניין המדיטיציות.. וכל פעם שאני מנסה אף פעם לא הצלחתי להגיע למצב של רגיעה וריכוז. ניסיתי מלא סוגי מדיטציות כולל מדיטציות מודרכות מהאינטרנט ובכל פעם שאני מנסה המחשבות שלי נודדות מנסות למצוא פיתרונות לבעיות יום יומיות.. אני לא מצליחה להשתחרר מזה. אני כבר נואשת... אם היה לי כסף הייתי הולכת לקורס מדיטציות. המטרה שאני עושה מדיטיציות זה על מנת ללמוד להתרכז בדבר אחד. למישהו יש עצות? איך אתם הגעתם למצב בוא קל לכם למדוט? האם זה בא לכם טבעי? אחרי כמה זמן מאז שהתחלתם הצלחתם עם המדיטציה? ועוד שאלה.. האם אתם יכולים לרשום איזה סוגי מדיטציות את מבצעים? איזה שיטה הכי נוחה לכם? תודה!

יש לך מטרה מאוד ספציפית

אבל אני לא בטוחה שהאמצעי שלך נכון. מדיטציה זה לא אמצעי ללמוד להתרכז בדבר אחד. מה זה כן מדיטציה? זו כבר שאלה עם הרבה מאוד תשובות עליה, מהרבה אנשים, חלקן מאוד ארוכות... בואי נפריד בין תרגול מדיטציה, שהוא חלק מתהליך פנימי, רוחני, ובין הרצון להיות מסוגלת להתרכז (למשל, כדי ללמוד יותר טוב). את מוזמנת לקישורי ומאמרי הפורום כדי לקרוא עוד על טכניקות מדיטציה. במדיטציה המצב שאת מתארת הוא נורמלי. הוא לא "כישלון". בעניין ריכוז - אם יש לך בעייתי קשב רצינית, יש אנשים שיודעים לטפל בזה, ואולי כדאי לך לפנות לאיש מקצוע. בנוסף, ייתכן שלאחר תקופה ממושכת של תרגול מדיטציה יהיה לך גם קל יותר להתרכז, אבל זו תוצאת לוואי, ולאו דווקא הדרך היעילה או המהירה ביותר להתגבר על בעיית ריכוז. זו דעתי...

נראה לי לא הבנת אותי נכון

אין לי בעית קשב.. אני סיימתי לימודים.. י"ב בהצלחה כבירה.. הכוונה שלי בריכוז כי אני רוצה ללמוד מאגיה .. כישוף.. ובשביל זה צריך לדעת להתרכז טוב.. ומדיטציות זה חלק מהתהליך בשביל ללמוד מאגיה.. צריך לדעת למדוט.. ובגלל זה התחלתי .. אבל אין לי סבלנות בשביל מדיטציה אני מתחילה ומתה כבר שזה יסתיים חושבת על כל מיני דברים אחרים.. ורציתי לקבל עצות איך אפשר להגיע לדרך הנכונה למדוט.. ולהפוך תמדיטציה למשהו שהוא חיובי כיפי ומעניין ולא משהו שאני עושה אותו מתוך הכרח. תודה :]

אינקה

New member
מאגיה ומדיטציה

מאגיה היא נסיון להשליט סדר באי סדר על שליטה במרכיבים שלו. מדיטציה היא בכיוון ההפוך - לשחרר את מרכיבי השליטה העצמית ולמצוא את נקודת האיזון בכאוס עצמו. כמו שאת רואה אלו כיוונים שונים והשאיפה המאגית שלך בעצם מכשילה אותך במדיטציה, שהוא חיונית מאוד מבחינת הקשרים והכישורים הדרושים כדי להתחבר לרובד הפעיל של העולם ולהשפיע עליו. מכשפים בכל הזמנים נתקלו באותה הבעיה בדיוק. החלשים שבהם ניסו לפתור אותה דרך שימוש בחומרים שונים שמשנים מודעות, אבל מטבע הדברים זה גם מה שהכשיל אותם מכיוון שתופעות הלוואי של החומרים יוצרים תלות ומחלישים. קבוצות מסויימות של מכשפים נקטו גישה שונה לגבי העניין הזה. הם הבינו שהשאיפה המאגית לבצע שינוי במציאות היא זו שמכשילה אותם מלהתחבר לאותו הרובד הדרוש לביצוע שלה. כשהם הבינו את זה הדרך נסללה בפניהם לשחרר את השאיפה המאגית לחלוטין, כדי לזכות בפירות המלאים שלה. התוצאה הייתה שהם הפכו למכשפים יוצאים מגדר הרגיל, אבל כבר היה "קטן עליהם" להתעסק בכישופים והם פנו לכיוון מדהים ומרתק של חקר היקום ברובדים הכי עמוקים שלו.

barak001

New member
מדיטציה

לא ניתן להפסיק את זרם המחשבות. אם הן נעצרות, זו תופעת לוואי של מדיטציה ובטח שלא דבר דטרמיניסטי ומתוכנן. וזה גם פועל הפוך - ככל שאת מנסה לעצור את המחשבות, את יוצרת עוד רעש, שיוצר עוד ועוד מחשבות. כנ"ל לגבי רגיעה - ככל שאת מפעילה מאמץ כדי להירגע את נרגעת פחות, כי המשמעות של רגיעה היא שחרור, חוסר השקעת אנרגיה. זה נשמע כמו סתירה. למעשה זה בדיוק מה שקורה בשינה - היא מגיעה לבד מתוך מצב של רגיעה, ואי אפשר לכפות אותה. אם תבואי בגישה אחרת - למשל גישה חוקרת, גישה מקבלת, גישה שמבינה את אופייה הלא קבוע של המדיטציה, גישה שלא מצפה לתוצאות מוגדרות, תוכלי באמת להתקדם עם מדיטציה.

ל-ש-ח-ר /// ל-ק-ב-ל

אולי במקום שבו אנחנו מקבלים את המציאות, שם בדיוק אנחנו מפסיקים להכריח אותה להיות מה שהיא? אולי שינוי יכול לבוא רק מתוך קבלה? ואולי עצם האנטי שיש לך לכל מחשבה הופך כל מחשבה לתהליך ארוך שלא נותן מנוח, ומהמקוםשל הקבלה היית יכולה לשחאא כל מחשבה בצ'יק צ'ק ולהמשיך הלאה בתהליך? זו כמובן, רק דעתי וסיכום הנסיון שלי... מה את אומרת?

:S

ואי ואי כמה סיבכתם אותי מה זאת אומרת קבלה? מה זאת אומרת אנטי למחשבה? לא אומרת כלום כי לא הבנתי אף אחת מן התגובות כאן תודה בכל מקרה על הנסיון

למעלה