לא מצליחה

tututututut

New member
לא מצליחה ../images/Emo70.gif

טוב, אז אני מצטערת אם כבר דיברתם על זה אבל ממש לא היה לי חשק לעבור על כל ארכיון הפורום הזה ולכן אני שואלת... ניסיתי הרבה פעמים להגיע למצב של הרפייה ומשם למצב של ´לא לחשוב על כלום´ ולא הצלחתי. לא הצלחתי לנקות את הראש לגמרי אז ניסיתי ללכת יותר בכיוון של דמיון מודרך ששם בכל זאת צריך להתרכז במשהו אבל גם משם אני גולשת. אני מתחילה לחשוב על תמונה ספציפית ועל מקום שאני אוהבת כולל ריח, אוירה טמפרטורה והכל ואז פתאום נכנסת לי מחשבה מטרידה והורסת לי הכל. גם כשאני מנסה להתרכז בתמונה בלי לפתח אותה זה מתפתח בכל זאת, נגיד ים על כל גווניו וצבעיו, אז פתאום עולה לי: נכון שזה יפה? אבל זה כמעט לא מציאותי כי רוב הספינות שופכות לשם נפט! נכנסות לי מחשבות שליליות כל הזמן. גם אם אין לכם עצה, תודה שקראתם בכל זאת

drall

New member
זה קשה לא לחשוב על כלום

למרות שיש הרבה אנשים שמנסים לעשות , הם די דופקים את הראש בקיר. אם את רוצה שמדיטציה תצליח לך, כדאי לך להתחיל עם שיטה דינמית , כמו קונדוליני לדוגמא. יש את ההדרכה לטכניקה הזאת במדוק מאמרים ואני מציע לך להתחיל דווקא איתה. בהצלחה דרול

smile2life

New member
את משתדלת מידי

אל תמתיני , תחפשי או תצפי להרגשה שמקבלי בזמן מדיטציה מכיוון שהההרגשה הנ"ל הינה אידיבידואלית וכמו תעודת זהות אינה ניתנת להעברה. את עושה את כל הדברים הנכונים (מבחינתך) אבל הבעיה היחידה שלך היא שאת חושבת יותר מידי וגם זה בסדר, לא צריך, לא ניתן ואסור להגיע להארה מחמש דקות (300 שניות) של מדיטציה - תהא אשר תהא. דמיון מודרך עושה לך את זה? יופי! אבל, שנבין כולנו יחד: זו אינה מדיטציה - למרת שיש בטכניקה הזו אלמנטים מדיטטיבים: הדמיון המודרך סוגר את כולך ואילו במדיטציה (כמעט כל מדיטציה) את נפתחת ונפרשת כמו פרח הלוטוס עלה אחר עלה, רובד אחר רובד, שלב אחר שלב אלפי פתיחות. כשאני מתרגל מדיטציה אני נותן למחשבות ולרגשות להציף אותי בין אם המטען הוא חיובי או שלילי, אני לא בורר והכל יחד מפעיל אותי - את כולי (מה שנשאר מהגוף ואת שברי הנפש שבי. אל תתני למחשבות שליליות שצצות לך תוך כדי תרגול (מדיטציה או דמיון מודרך) לעצור מבעדך... זה לא טבעי ואולי אף מסוכן (לא יודע איך אבל המילה "מסוכן" השתלבה טוב במשפט) הרבה בהצלחה בחיפושייך - מי ייתן ותחפשי מתחת לכל אבן ומעל לכל נמלה

tututututut

New member
אולי אני פשוט לא בן אדם של מדיטציה../images/Emo35.gif

אולי פשוט זה לא מתאים לי, כי אף פעם לא הרגשתי שאני נפתחת ונפרשת כמו פרח הלוטוס
יכול להיות שזה בגלל שלא ממש הצלחתיויכול להיות שזו באמת הרגשה אינדיבידואלית. הדבר היחידי שזה עשה לי בנתיים זה ששתי דקות אחרי שאני מפסיקה אני נרדמת....

smile2life

New member
אין כזה דבר

"אני לא אדם של מדיטציה, פשוט לא מצאת את טכניקת המדיטציה שמתאימה לך אם תיכנסי לדף המאמרים תוכחי שיש סוגים שונים של מדיטציות והן נעות מפסיביות לאקטיביות. את צריכה למצוא את המדיטציה שמתאימה לך ולא להתאים עצמך למדיטציה. יש במדיטציה יותר מסתם לשבת בפוזה של נזיר טיבטי מגולח ראש הסוגד לפשטותו של בודהא קריאה מהנה

tututututut

New member
בעיה חדשה...

עכשיו, אחרי שקראתי כמה מאמרים וכמה טכניקות אני מבולבלת יותר מאי פעם. יש כל כך הרבה סוגים, שמות וטכניקות אני משערת שבתכלס כולם אמורים להשיג את אותה מטרה אבל איפה מתחילים

drall

New member
אמרתי לך

נסי קונדוליני , ותראי איך הולך דרול

tututututut

New member
אבל זה נורא גופני...

אין שיטה שעובדת על הקטע המחשבתי בלבד? בלי כל מיני רטיטות של הגוף וריקוד עם מוזיקה?! פשוט לשבת ולהירגע...

drall

New member
ובכן תות

כבר ניסית פעם ועובדה שלא הלך. כל המדיטציות הסטטיות הן יותר עניין למתקדמים. מי שרוצה לראות תוצאות ולא רוצה להכלא באיזה כלוב לעשרה ימים עם כל המחזור האחרון של גואה , אני ממליץ לו בחום לנסות את הקונדוליני ולדבר אחר כך. אם לא בא לך , גם נאטארג´ יכול להתאים. דברים יותר שקטים רק ישאירו אותך במצב חסר המדיטציה עליו את מתלוננת. דרול

tututututut

New member
../images/Emo110.gif

עד כמה שזה ניראה שאני לא רוצה לעזור לעצמי אני באמת רוצה... אבל גם הקונדוליני וגם הנאטארג´ כוללים בתוכם קטע של ריקוד שהוא קצת בעייתי מבחינתי. אני לא רוקדת, תראה בזה אידיאולוגיה אבל פשוט אין לי את זה, לא משנה העובדה שאני אמורה לעשות את זה עם עצמי אני לא מצליחה להשתחרר ולרקוד.

drall

New member
היי תותית

את נכה או משהו? אם את לא מסוגלת לרקוד אז את בבעיה, אין כמו הריקוד כדי לפתוח את השער למדיטציה. בכל אופן , את יכולה לנסות את הג´יבריש. כל כולו ארבעים דקות ואת מסודרת זה גם אמור לעבוד , למרות שבגילך הכי טובים הם הקונדולינים למיניהם. דרול

tututututut

New member
נכה שכלית אולי...../images/Emo7.gif

אני מגלה בגיל 17 סימפטומים של בת 70 אני הולכת אחורה. בגיל 70 אני אעשה את הכיף של החיים שלי

tututututut

New member
אה ובקשר לג´יבריש...

אני לא יודעת למה, ואני מודה שיכול להיות שמשהו אצלי לא בסדר אבל אני בדרך כלל לא מדברת עם קירות ואם כבר יוצא לי לדבר איתם זה בשפה שהם יבינו כי זה לא פייר... אני מקללת אותו, מטיחה בו האשמות ומתרפסת והוא אפילו לא יכול למחות כי הוא לא מבין יפנית... ותחשוב על זה שאני לא גרה לבד בבית ואם ההורים שלי ישמעו אותי צורחת על קיר ביפנית ניראה לי שהם יאשפזוני בכפיה

drall

New member
מבחינתי

את מוזמנת להמשיך לילל שאת לא מצליחה לעשות מדיטציה. חופשי דרול

למעלה