לא מצליחה

smile2life

New member
אה שגיאת כתיב באנגלית

איזו פאדיחה - במיוחד כי בד"כ אין לי

smile2life

New member
מה זה בגדול

לידה מחדש-Rebirthing המערכת האוטומטית של הגוף הדחיקה דברים כי הייתה לכל סיבה טובה, אבל הדחקת דבר גדול למקום קטן יוצרת אנרגיה של קיטור. שחרור הקיטור חייב להיעשות בצורה מבוקרת ומקצועית מכיוון שאם לא אזי שחרור הקיטור מסיר לחץ פנימי יוצר חשש ש"הסיר" כולו יסדק או יתפוצץ . כשהתת מודע והמודע נפגשים באופן פתאומי מדי המערכת מזהה את המצב כתאונה והשפיות הרגילה יוצאת מהתמונה. מבחינה פסיכולוגית נקרא המצב "דלירנטי" ומתאפיין בחוסר יכולת שמירה על התמקדות ואז נוצרות הפרעות במצב ההכרה. מדריך או מלווה מקצועי יפגוש את ה"אובד" בממד שהוא נמצא ויבוא יחד איתו יד ביד חזרה למציאות. בספרו "הצעקה האחרונה" מסביר ד"ר ארתור ג´אנוב איך שמגיל צעיר מאוד אין ברירה אלא להדחיק מועקות נפשיות לפח האשפה של התת מודע ויש לרוקנו מפעם לפעם כדי להגן על המערכת הפסיכו-פיזית מפני קריסה . הזקוקים ביותר לתהליך הם דווקא אלה הנרתעים ממנו ביותר. התהליך מצריך השתתפות מלאה ואקטיבית – הצלחת התהליך מותנית בידיעה שמדובר בתרגיל בלבד . המטופל מרשה לעצמו "להשתגע" זמנית לצורך התרגיל מבלי לדאוג שהוא משתגע באמת . בשיטה מתבצע שחרור הלחץ מהבלון הפנימי דרך הפה והגרון. המטרה היא להעלות אל המודע דברים שהתת מודע דחק וקיבע לאורך זמן רב , ואז לרוקן, לאוורר ונקות את המחסן הפנימי. בטכניקת הלידה מחדש מעודדים לסוג מסוים של נשימה מעגלית הפותחת שער שדרכו אפשר לחוות מחדש אירועים ו/או טראומות מהעבר. המומחים מספרים שחוויותיו של אירוע טראומטי פעם שניה באופן לימודי מבוקר ומודע תסיר את המועקה שהתלוותה אליו ואז אפשר לחוש הקלה . בכל פעם בנשימות ריברסיג התת מודע בוחר להעלות אירוע אחר , לרוב הטראומות הראשונות שיוצאות הן היותר קרובות ויותר טריות . עם הזמן חוזרים אחורה לטראומת הלידה ועד לטראומות חוותיות גילגוליות . לאחר שהתנקה המחסן כולו אין צורך להתאמץ ולנשום באופן מיוחד – הנשימה הרגילה תהייה לעוגן של מודעות ותחושה של אושר ורוגע תחזור להיות במרחב הנפשי הנקי. נשימה מואצת - היפרוונטלציה – בשמה המקצועי מציפה את הגוף והמוח בחמצן , הגוף נתקף בעוויתות לא רצוניות ובהתכווצות שרירים ארעיות . המוח מגיב גם הוא ומוציא מהארכיון נושאים לא מטופלים . בתהליך משחררים ומבריאים רגשות במקום להדחיק אותם ומכך נוצר "האדם החדש" . חובבי שליטה ומשמעת – אפשרו לעצמכם לצאת למסע ולחוות את חווית הריברסיג , להתנקות פנימית ולהתחיל ברגל ימין בבניית האני החדש והמתוקן – אני שנולד ללא משקעים וללא טראומות , נקי מתסכולים פחדים וחרדות. קראתי כאן על השיטה, התנסתי בסשן אחד אצל רפיק - בטוח שבפסטיבלי השאנטי תמצאי עוד מידע

tututututut

New member
כתבת הרבה ובכל זאת תרשה לי לשאול

מה????? אני לא רוצה להתחבר לגילגול החילזון שלי וגם אם כן, אין דרך אחרת לעשות את זה בלי מדריך?

smile2life

New member
לא כתבתי הרבה פשוט עשיתי קופי-פייסט

ותמיד בהתחלה זקוקים להדרכה, בדיוק כמו אמא ברווזה שמלמדת את הברווזונים המכוערים איך לשחות

tututututut

New member
אני תמיד שוכחת שיש קופי...

ותודה על ההשוואה, מאוד החמיא לי

מלאווח

New member
אם אני לא טועה, זו טכניקה של

אושו בשם chakra breathing או מה שאינקה כינה chakra dancing כטכניקה, לדעתי, היא הטובה והאפקטיבית מבין כולן, אבל זו דעתי האישית. אבל שוב... רק כטכניקה, ולא יותר מזה...

בארס

New member
בואי נעשה ניסיון

כדי לעזור לנו להבין אותך יותר טוב ובמיוחד כדי לעזור לך להבין קצת יותר את עצמך אם את רוצה תנסי לענות כאן בקצרה על השאלות הבאות: למה את רוצה לעשות מדיטציה? מה את חושבת שצריך לקרות במדיטציה? מהן השאיפות העיקריות שלך בחיים?

tututututut

New member
תות מנסה לענות...

1. למה אני רוצה לעשות מדיטציה? יש כמה סיבות אבל העיקרית היא נסיון להתחבר לעצמי קצת יותר (כי אני מנותקת לחלוטין) ואולי אפילו להשלים איתי (עם עצמי
) יום אחד. וחוץ מזה שאני חייבת למצוא דרך לקחת דברים יותר בקלות וגם אם נגיד לקחתי אותם קשה, לפחות שאני אוכל להתמודד איתם (ולא להדחיק בתור תחביב אהוב) 2. התשובה לזה נמצאת פחות או יותר בתשובה לשאלה הקודמת... תנסו לקרוא בין השורות 3. שאיפות עיקריות... זה נושא שעדיין לא מפותח אצלי וחבל שכך אבל השאיפה שלי למחר היא לעבור את הבגרות בסוציולוגיה... אם חושבים על הטווח הקצת יותר רחוק אני מניחה שלהיות מאושרת (עד כמה שזה נשמע גרנדיוזי אנשים גילו לי שיש דבר כזה)

בארס

New member
נמשיך

הנה רשימה של מילים שעל כל אחת מהן ניתן למצא סיפריות שלמות של כתובים וסביר להניח שגם אם יכול היה אדם לקרא את כולם , זה לא היה עוזר לו. תבחרי אחת מהן ותכתבי למה בחרת אותה (בגלל שהיא מסקרנת או לא מובנת או אהובה או כל סיבה שהיא) ואני אנסה להתייחס לדברייך דרכה. דעות מציאות לגלות להבין השתנות אושר את בחורה אמיצה, קדימה. :)

tututututut

New member
בחרתי בהשתנות...

השתנות הוא אחד הפחדים הכי גדולים שלי. אני נוהגת להסתכל על עצמי היום בתור בן אדם שונה. לא להסתכל מגבוה- מלמעלה אלא פשוט אני אחרת. אני לא כמו כולם. אני פוחדת שיום אחד אני אההפך להיות כמו כולם. יש סיפור דיי ארוך מאחורי זה אבל בקיצור נמרץ עד לא מזמן הייתי שמנה ירדתי כמה שירדתי (הרבה) ועכשיו אני שיניתי את הסטטוס שלי למלאה (
) והפחד שלי הוא שהשינוי בחיצוניות יוביל בסופו של דבר גם לשינוי בפנימיות שלי. כבר אבד לי הייחוד של בחורה שמנה ועכשיו אני סתם בחורה מלאה. אני יודעת שקשה להבין את זה אבל ככה אני מרגישה. אני תופסת את רוב בני האדם כהרס, בעיקר לכדור הארץ ולחברה, ברובנו יש המון רוע שמשום מה אנחנו נורא אוהבים להוציא על אחרים. אני לא טוענת שאני מושלמת אבל אני עדיין קשה לי להתחבר להומור זול של ירידות האחד על צורתו של השני וכו´... את אף אחד לא מעניין מה קורה עם העולם כל עוד זה לא נוגע לו ולא קשור לאינטרס הפרטי שלו. גם לי לפעמים קשה לנסות להיות איכפתית אבל אני באמת משתדלת ומנסה להיות מודעת... טוב, גלשתי המון אבל ניראה לי שהחלק הראשון של ההודעה קשור לשאלה שלך...

בארס

New member
השתנות.

השתנות היא עובדה של המציאות. האישית שלנו ושל כל דבר חי. באופן תיאורטי, ישנו תהליך טבעי של השתנות. הרמוני. שנובע מהפוטנציאל ה"מתוכנן" הטמון בנו. כמו למשל , צמח, מתחיל מהזרע, נובט, מצמח גבעול ,עלים, שורשים, מתפתח, מגיע לבגרות, פורח, מתרבה וכן הלאה . הזרע מכיל בתוכו את הפוטנציאל ההתפתחותי הטבעי. אולם מה שישפיע על טיב ההתפתחות ועל חייו בפועל של הצמח יהיו התנאים! תנאים אלו, של אור, מיים, סוג אדמה , מרחב המחייה, גורמים חיצוניים כמו חרקים להאבקה ,"אוייבים" וכן הלאה, בהם תלויה השתנותו לטובה (השתנות הרמונית בהתאם לפוטנציאל) של צמח. כל זה מבלי להכנס לנושא התכלית של אותו הצמח, או תכליותיו השונות האפשריות. העיקרון זהה גם לגבי האדם, כלומר לגבינו, אולם האדם מורכב ומשוכלל עשרות מונים מצמח, לטוב ולרע. הפוטנציאל של האדם גדול הרבה יותר וכן התנאים בהם הוא חיי מורכבים הרבה יותר, רק אדגיש שכמובן החלק הארי של התנאים בהם חי האדם הם התנאים הרגשיים והמחשבתיים הפנימיים שלו (והמושפעים מהקשר שלו עם הסביבה). עכשיו, באופן מוזר ומעניין, אחד הדברים שמבדילים אדם מצמח ומג´וק, ומרחיקים אותו מאוד מאפשרות ההתפתחות הטבעית שלו (ולא בכדי) הוא: שמגיל צעיר יחסית, מתפתחת בו האמונה , או ההרגשה, שהוא יכול ואף נדרש לנהל את החיים שלו, לשלוט בהם ולכוון אותם בהתאם לשאיפות כאלו ואחרות, לנסות להביא את חייו למצב שהם ידמו לחיים האידיאליים תוך כדי ניסיון להתרחק מהתדרדרות לחיים שנראים לו פסולים ונחותים. בזמן שהצמחים והג´וקים לא מטרידים את עצמם כהוא זה בהשתלשלות חייהם, ובהתאם לתנאים בהם הם חיים פשוט מתפתחים בהתאם לפוטנציאל שלהם, אצל האדם מגיל צעיר מאוד תופס חלק ניכר מחייו אותו מאבק מיוסר, בו הוא מנסה להעלות את חייו ל"מסלול הנכון". מצד אחד הוא מסתכל בערגה ובהערצה על החיים הטובים (שכמובן אינם נחלתו) ומצד שני הוא נרתע ובז לחיים העלובים. מעודדים אותו לכך שני כוחות עיקריים, האחד הוא "ציפיות" הסביבה והשני הוא הרצונות האישיותיים שלו. כל הסיפור הזה מוביל אותנו לשתי הבעיות העיקריות שלנו: 1. אנחנו שבויים לגמרי בתוך המאבק הפנימי הזה. בעצם זה כל מה שאנחנו, אנחנו לא יכולים לראות שום דבר מחוץ לעיניים הסובייקטיביות של הרצונות שלנו. כל רעיון חדש שאנו נתקלים בו, נבחן ע"י אותה מערכת של טוב ורע שטבועה בנו ושום ידיעה ממשית על אפשרות ההתפתחות הטבעית לא יכולה לחדור אל תוכנו דרך חומת המגן של המשקפיים המעוותות דרכם אנו רואים את עצמנו ואת העולם. 2.נניח והיינו זונחים לרגע את הציפיות שלנו ומנסים לחיות מס´ רגעים באופן שקט ומקבל, פשוט להיות, לא היינו חווים שום דבר מוחשי שהיינו יכולים , היום במצבנו, להצביע עליו ולומר, ואללה, מצאתי את קצה החוט . כך שבלית ברירה אנו מוצאים את עצמנו שוב מתעסקים בדברים ה"מוחשיים" של החיים (הוא עשה לי ככה , הוא אמר אחרת, אויי אני רעב, יו איזה יפה ההיא וכדומה). זו המציאות של חיינו ואותה צריך בראש ובראשונה לגלות, ולא נוכל לגלות דבר לפני שנשתחרר מהדעות שאנחנו מחזיקים כיום על המציאות. והמדיטציה היא כלי (!!!) שיכול לעזור בכל אחד מהשלבים שציינתי, (שיכולים אולי להגיע רחוק מאוד, הרבה מעבר למה שנדמה) ומן הסתם המכשול והמשימה הראשונים בקשר אליה הם , לזנוח את כל מה שאנחנו חושבים שהמדיטציה היא, כל מה שנראה לנו שהיא יכולה להעניק לנו וכל מה שאיזה חכמולוג סיפר עליה אי פעם וכל דימיון שייתכן ונולד בנו מעצמו. בגדול אני יכול לומר שהדבר הראשון שמדיטציה תפגיש אותנו איתו הוא מציאות חיינו הפנימיים כמו שהם. כלומר סביר להניח שזה יהיה כל הרעש של המחשבות ואי השקט השולטים בנו גם כשאנחנו מבקשים מעט אור. לאור האמירה הזאת, הניסיון שלך עם המדיטציה שתיארת לנו, הוא אותנטי ביותר, ואת אפילו ברת מזל שלא נשאר בך איזה רושם מזוייף של עולם קסום ומופלא. הרושם האמיתי יגיע כשיגיע.

smile2life

New member
לפי החתימה של תות

כן. אבל אין לך מה לדאוג חיפו יקרה, את תחיי לנצח - ובכלל מי רוצה לחיות לנצח.....?

sidharta

New member
עצה......../images/Emo39.gif

אני בהחלט לא מתיימרת להיות מומחית במדיטציה, אבל... אני חושבת שהגישה של דמיון מודרך היא מוטעית...משום שהיא אמנם תרגיע אותך אבל לא תגיעי אתה לשום דבר מעבר לרוגע, משום שאין בה שום התמודדות עם המציאות כפי שהיא. אני ממליצה על התבוננות בנשימה הטבעית- במדיטציה הפני את המודעות אל קצה האף...שימי לב לתחושות בחלק העליון של הנחיריים וקצה האף. שימי לב לנשימה- מאיזה נחיר הנשימה מורגשת יותר... לתחושות החום והקור המתחלפות כתוצאה מחילופי האוויר... התמקדי דווקא בתחושות החלשות יותר, באיזורים ממוקדים יותר ויותר... כאשר יעלו בך מחשבות ורגשות- יהיו אלה שליליים או חיוביים, כל דבר שמסיט את תשומת ליבך מההווה, מהמדיטציה- החזירי את תשומך ליבך לתחושות שבקצה האף... ללא רגשות אשם או שיפוט עצמי (" אוף לא התרכזתי" או "אני לא טובה בזה" וכו´). שיפוט רק יוביל אותך לעוד מחשבות. כמו שזורקים אבן לאגם שקט ונוצרים מעגלים הולכים וגדלים על פני המיים... כך גם כשנותנים למחשבה להשתלט- לא מדובר במחשבה עצמה אלא בכמה את נותנת לה להפריע לך. לא מדובר בהצלחה או בכישלון... מדובר במסע ולא במטרה אי שם בסוף הדרך. בהצלחה :) דרך אגב... אני מאוד ממליצה על "דרכו של הלוחם השליו" מאת דן מילמן...

למעלה