לא מצליחה להתגבר

לא מצליחה להתגבר

שנה וחצי מאז הפרידה, ואני לא מצליחה להרים את עצמי ולחיות הלאה.
הוא חיזק את עצמו והכין את הקרקע לפני הפרידה, ויצא עם חיים מלאים לעולם הגדול. כן גם בת זוג הוא הכין לו.
לא מתגברת על כאב הבגידה, ועל טראומת השנים הקשות ונטולות החום והתמיכה שלפני הפרידה.
אני עם ילדה קטנה, קשורות מאוד. אין כמעט תמיכה משפחתית מהצד שלי. אין כמעט משפחה למען האמת.
הוא אבא טוב, אבל לא מוותר על הנוחות שלו בחיים למען הילדה. מבלה ונוסע לחו"ל (והילדה כמובן איתי באותם זמנים).
גם עבודה מתאימה לא מצליחה למצוא. אני אובר קואליפייד לעבודות קטנות שמתאימות לאמהות, ואנדר קואליפייד לעבודות שמתאימות ליכולות שלי, כמו כן, העבודות הללו לא מתאימות לאימהות. וזאת לאחר שלא עבדתי שנים.
דואגת לגבי המצב הכלכלי העתידי שלנו. זה מדיר שינה מעיני.
בטיפול פסיכולוגי וגם תרופתי לאחרונה. הטיפול הקטין את החרדות שליוו את כל הסיפור, אבל לא מצליחה להניע את עצמי קדימה. תקועה. עצובה, בודדה מאוד, תחושה של חוסר תוחלת, מטרה וכיוון בחיים. חולשה ועייפות נפשית מתישה, כולאת, וכובלת.
רעיונות מישהו?

זו התחלה חשובה

ושלב קריטי.

אני מקווה שיש לך עורך/ת דין או מגשר/ת שעומדים לצידך, ומסבירים לך את הזכויות שלך.
אם לא -- יש כאלה, בתשלום סמלי, בויצ"ו או בנעמ"ת, נדמה לי.

תכלס, מה שבלט לי מההודעה שלך הוא העייפות והמגבלה שלך עקב הצורך להיות עם בתך כל הזמן, גם בזמנים שבעצם אמורים להיות זמני הראייה של אביה.

את בוודאי מודעת לכך שמתוקף חוק יש לאב זכויות ראייה, לא חובות ראייה. וזה מה שמאפשר לו להשאיר את הילדה איתך גם בזמני הראייה שלו.

רק רציתי להביא לידיעתך שיש באפשרותך להכניס בחוזה סעיף שיחייב את האב לשלם על הזמנים.
כיום מוכר בפסיקה הצורך של האישה בפנאי וזמן לעצמה, או לפיתוח קשרים חדשים.
וכך ניתן לבקש שבכל זמן שלאב יש זכות לראות את ביתו והוא לא מממש אותה -- הוא יצטרך לשלם לך על שווי הזמן הזה בתעריפים של בייביסיטר.
למשל אם יש לו זכות להיות עם בתו "כל סופשבוע שני", והוא במקום זה נוסע לחו"ל, אז את יכולה לקבל ממנו תשלום על כל השעות של הסופשבוע הזה!

האם את חושבת שסידור כזה יכול לעזור לך?

כמובן שיש גם חילוקי דעות על חלק מסעיפי ההסכם

אחרת הוא כבר היה מבוצע. לקח לו גם הרבה זמן להגיע מהפרידה הפיזית, העזיבה וכל הדרמה, לביצוע של הפרידה בפועל.

נשמע מאוד מתיש.

גם פרידה היא תהליך קשה, וגם בניית החוזה היא כלשעצמה תהליך מתיש.
אבל אסור לתת לעייפות להכריע אותך, כי אחר כך יש לחוזה תוקף לשנים רבות. עד שבתכם תגיע לגיל 21.
כמובן שבמהלך השנים אפשר להכניס שינויים, אבל זה נעשה רק בהסכמת שני הצדדים, או אם יש שינוי בנסיבות.

האם יש לך עם מי לדבר על הסעיפים בהסכם, שיתמוך בך וייעץ לך לטובתך?

בהמשך לדברי עופרה הנכונים,עלייך לא לפספס את

המומנטום לגבי ניסוח חוזה הגירושין,כי באמצעותו תוכלי בוודאי להקל במידה מסוימת על המצוקה הכלכלית.בנוסף לכך,מצבך הנפשי פוגם ביכולתך להתמודד מולו לגבי זכויותייך

כגרושתו לגבי דמי המזונות,מכירת ביתכם המשותף או קבלת התמורה על חלקך בנכס,וקבלת גמול למחייתך ע"פ רמת החיים בה חייתם יחד.לכל זאת את זקוקה לבעל מקצוע

שיהווה עבורך גם גב איתן מול ההתמודדות עם בעלך ששלומו שי נראה טוב,יציב ומוצלח.אם תאבדי את מה שניתן להשיג,זה יהיה עבורך "שכר לימוד" גבוה ומשמעותי להמשך

חייך.דאי - יש חיים לאחר גירושין,והם יכולים גם להיות מוצלחים.הרבה תלוי בך ובמצבך הנפשי ובהתמודדות מול החיים ללא בן זוג - כרגע.

במידה ותצליחי בתנאי ההסכם עימו,תוכלי לתכנן טוב יותר את צעדייך בהמשך.זה כמו המשפט - מה בא קודם,הביצה או התרנגולת
לגבי סדר הדברים בחייך.כלומר,הצלחה

כלכלית (מסויימת) בהסכם ותוצאותיו יוכלו להצעיד אותך קדימה גם בדאגה למצבך הנפשי.קיימים טיפולים פסיכולוגיים שיוכלו לשפר את איתנותך הנפשית ואת התגברותך על

העבר,אך לשם כך צריך גם אמצעי מימון מתאימים.לידיעתך,יש סוג טיפול קצר מועד שבשל קוצרו חוסך ממון רב והוא בעל תוצאות חיוביות (עם המטפל המתאים) - שיטת EMDR.

איספי את עצמך וראי כעת אתגר חשוב בטיפול נכון ומקצועי בהסכם מולו,ומשם תוכלי להמשיך.בהצלחה.

ועוד נקודת עידוד קטנה:

זה נשמע בנאלי, אבל לפעמים מרוב עייפות אנחנו שוכחים את זה:
ילדים גדלים

אני מבינה שעכשיו הבת שלך קטנה, וזה מגביל אותך בקריירה.
ובשילוב עם כל הבלגאן הכללי-- מאוד מעייף.

אבל, החל מגיל שלוש בערך, ילדים הרבה פחות תלויים פיזית בהורים שלהם.
הם כבר הולכים לבד, מדברים לבד, ובדרך כלל פחות עצבניים מבגיל שנתיים.

אחרי שתסכמו את החוזה, והילדה קצת תגדל, יתפנו לך הרבה כוחות, וגם זמן. אותם תוכלי לנצל גם לחזרה לקריירה.
פשרות בקריירה זה שלב מתסכל שהרבה נשים עוברות כשהילדים קטנים. גם בלי פרידה ברקע.

זה עובר!

להתגבר

לשינגימלית היקרה שלום, המצב נראה די קשה, אני יכולה להבין את זה, אבל חושבת שכל עוד אינך עובדת המצב קשה אפילו עוד יותר משום שכך את גם בלי תעסוקה וכל ההערכה העצמית הנובעת מעבודה וגם מחסור בכסף. כך שאפילו עבודה לא ממש טובה עדיפה בינתיים על חוסר עבודה. במה אוכל לעודד אותך? ראשית,קשה להאמין אבל המצב ישתפר במשך הזמן, את תצליחי לצאת מהמצוקה הזאת, טוב שאת בטיפול ונראה שהוא מתחיל לעזור לך. הילדה תגדל, אולי תלמדי משהו, אולי תעבדי במשהו מעניין, אולי במשך הזמן יהיה לך חבר טוב מבן הזוג הזה ... בהצלחה וכל טוב חיה ולטון

לכולכם - תודה

רק שיעבור כבר, ואהיה מהצד השני של המנהרה הארוכה והאפלה הזו....

למעלה